סקופ
סקופ
סקופ

סקופ ../images/Emo70.gif סקופ ../images/Emo70.gif סקופ ../images/Emo70.gif

ובכן , אנחנו בני אדם גברים , נשים בני אדם בני אדם - פועלים יוצרים עושים טעויות כן , כן אנחנו עושים טעויות איפה אנחנו טעינו בזוגיות הראשונה , השנייה , ה... , העכשוית [תודה רולן אימצתי את המושג], ובהתנהלות אל מול הילדים ?? ובכלל , היש טעות שאנו חוזרים עליה שוב ו..שוב ו... ??? יום נעים לכל יוסי

*יערית

New member
כמה קשה...

לכתוב את הטעויות שלי כאן בנוכחות הזו, מעדיפה פנים מול פנים..ולא אין לי בעיה להודות ואף לראות מה חוזר על עצמו.

עלמה 3

New member
יוסי, הגדולה היא לדעת לבקש סליחה

ולסלוח. להבין שהיתה טעות ויתכן שגרמה נזק, ושוב לבקש סליחה, להתנצל ולהבין שאין מקום לחזור על זה שנית ולתקן את המעוות , מייד. ולי באופן אישי מאד חשוב שיהיה אינטגרטי, כוונות כנות ואמתיות.

פרח 11

New member
לדעתי כאשר מבקשים שוב ושוב סליחה

המילה החזקה הזאת, המילה העוצמתית הזו מאבדת מהאפקטיביות שלה. לפי דעתי צריך לומר סליחה ויחד עם זאת לעשות הכל כדי לא לשכוח שאמרנו אותה כדי לא לחזור על אותה טעות!!!

azaria

New member
נכון, אבל...

סליחה לא אומרים, סליחה מבקשים. אנחנו מבקשים מזולתנו שיועיל בטובו לסלוח. לא מודיעים לו ש "אמרתי את המילה סליחה ובזה העניין סגור, נקודה." בקשת סליחה מורכבת לטעמי מכמה חלקים. - הבנה שעשינו משהו לא בסדר. - חרטה והצטערות על כך. - החלטה והבטחה לא לחזור על זה שוב. - בקשה מן הזולת, שלאור כל הדברים האלה יסלח לנו. ימחק את הנקודות השחורות שרשם לחובתנו. ישכח את כעסו כלפינו. [ברור שמחיקה ושיכחה מלאים אינם אפשריים, אבל עד כמה שניתן] ולאור זה, כבר מובן מאליו למה בקשות סליחה חוזרות ונשנות מעבדות מערכן. מישהו שמבטיח ומפר, מבטיח ומפר, ערך ההבטחות שלו יורד. אנחנו פחות מאמינים להבטחה ופחות סומכים עליו שיקיים אותה.

עלמה 3

New member
טעות סופר ../images/Emo22.gif

קראתי שוב את מה שכתבתי, ואז הבנתי למה אתם מגבים ל- " שוב" המשוררת התכוונה עם ה"שוב" לחדד את דבריה ולא לבקשת סליחה פעם אחר פעם על אותן טעויות, חוזרות ונשנות. ברור שאין לזה טעם לבקש סליחה פעם אחר פעם. איתכם הסליחה, קפישה ומקווה שאתם סולחים לי

rolan

New member
כן

שלוש מערכות יחסים משמעותיות חוויתי בחיי. הראשון - איתו נולדו לי שבלולית וסייחה, להלן הדוב. השני - ברוך השם, אין פרי בטן, רק פרי זכרונות מרים וכואבים, על כן לא מוזכר כאן כלל ועיקר... השלישי - האיש היקר שלי, זה ה
עיטר יד ימינו... ועבורי יותר מיד ימיני... את שלושתם אהבתי, כל אחד באופן שונה (מן הסתם
) - פעמיים זו היתה טעות, ולא בגלל שזה הם וכעת זה אוהי. מכיון שאהבתי היתה עיוורת... עיוורת במובן שלמרות שנפגעתי, עד עמקי נפשי (התמימה מאוד בזמנם), נשארתי והמשכתי לספוג... כמו אישה מוכה נשארתי... זו היתה טעותי הגדולה והעקרית... יוסי, אני יכולה לומר בפה מלא, נרפאתי, כעת אני אוהבת ולא באופן הזה שמותר לפגוע בי, היום האהבה שלי ואלי מושתת על הרבה מאוד דברים נוספים
שגיתי, כאבתי, למדתי, הפנמתי ותיקנתי... עכשיו קיבלתי
שמאלי

תודה רולן ../images/Emo141.gif

תודה רולן על גילוי הלב ולוואי ותצליחי להנחיל לבנותייך - אהבה מהי לא עיוורת לא כואבת לא פוגעת רק אהבה ערב נעים יוסי

rolan

New member
../images/Emo31.gifלא../images/Emo31.gif

קישט = עיטר....
כי אם איטר = שמאלי....
ותודה לך שהבאת אותי עד הלום

פרח 11

New member
אני אענה, אבל לא בהקשר של זוגיות

שכן אני בזוגיות ראשונה, אחת ויחידה
. אבל מי לא טועה בחייו? כל אחד עושה טעויות באמת גם אני עשיתי והיו כאלה שחזרתי עליהן. לפני תקופה לא ארוכה (קצת אחרי שבני נולד), נכנסתי למן מודעות פנימית שלי עם עצמי והחלטתי לשנות כמה דברים בהנתהלות חיי. אכן יש שיפור גדול באורח ובאיכות החיים. יחד עם זאת, עדיין אני נתקלת פה ושם במעידות שגורמות לי לחזור על טעות כזו או אחרת, אבל יש יותר מודעות ולכן אני לא מגיעה למקומות שבעבר הגעתי אליהם. מקווה שהובנתי כראוי, יצא מבולבל.

blonda3

New member
יוסי../images/Emo12.gif../images/Emo98.gif

אין לי כוח לענות.....
ואני בטוח חוזרת על טעויות אבל.... לומדת לחיות עם עצמי בשלום מנסה לשנות את מה שניתן מנסה לא לחזור על מה שאני יכולה מנסה להקשיב לעצות של אחרים בחרתי לי שני בני זוג לגמרי שונים זה מזה אבל בכל זאת יש דברים דומים בצדדים השליליים.....דווקא אין בן אדם מושלם גם אני לא כזאת הנושא של היחס של בן הזוג כלפיי,הוא הנושא הכאוב ועליו אני עובדת...ולמרות הכל מרגישה שיש שיפור בהתנהלות אל מול הילדים אני די מרוצה מעצמי מרגישה שלא חוזרת על טעויות לומדת כל יום מחדש כל יום דברים חדשים ולוקחת את החיים כבית ספר. מה שניתן לשנות משנים ומה שלא ניתן לשנות לומדים לקבל ..... או-לזוז הצידה....

לא מודה ../images/Emo9.gif

סתם מצחקקת (בסוף תתרגלו אליי
).. בטח שעשיתי טעויות הרי כל החיים הם זרם של טעויות מצטברות ומשם הן נבנות לתובנות ומוליכות לדרכים אחרות ..אולי טובות אולי טועות פחות וכו.. את פרק א' פירקתי כשילדיי היו בני שנתיים וחצי והקטן בן שנה.. לא היה קל אבל אם אזכר שתמיד שאלו אותי : מה לא קל לגדל לבד? בטח קל אחרי שיש עוד אחד גדול יותר.. ובלעדיו הכל נראה יותר אחרת.. זאת לא היתה טעות למרות שיש רגעים קשים חסרים להם בלי אבא בלי משפחה קשה לפעמים להרגיש משפחה בלי הצל השני.. אני שלמה עם סיום פרק א ומעדיפה לא להיכנס לפרטים. בטח שטעיתי עוד פעם כמעט אפילו התחתנתי וכמובן שתודה לאל בסוף לא נפלתי כי אז הנפילה התבררה שהיתה קשה יותר והעתיד היה קשה מאוד אם ..ותודה לאל שלא והצלחתי למחוק שנתיים וחצי של פרק ב מסויים לא נכון שהיה בחיי, כמובן שהילדים הם הסופגים גם הם חלק מחיי הם גדלים איתי והם זורמים עם החיים שלי ועם הטעויות, למזלי דאגתי שהטעות לא תהיה על חשבונם וזה עבד, זה פחות או יותר נשכח עבר לכולנו ..גם המעורבות היתה לא חזקה במיוחד ככה זה אצלי כשאני לא חשה שלם אני לא משתפת שלם.. ונו מה לא המשכתי לטעות? בטחחחחחח שכן היו לי עוד בחירות לא נאות במיוחד והיו כאלה שממש עברו כאילו לא היו, ואז בעצם למדתי יותר ועוד יותר ועוד יותר לא להכיל ולהכנסי לחיי עמוק עד שאני לא מרגישה שזה זה ..זה משהו אחר.. ולחיי הילדים אני ממש משתדלת לא להכניס בכלל. דבר ראשון :הילדים כשאני נכנסת לקשר אני מפרידה בין הקשר ובין הילדים שלי אם וכאשר וזה זורם משני צדדים ונראה או יראה נכון.. אז יהיה אז..

למעלה