סקוצ' צורה וצבע

revi08

New member
סקוצ' צורה וצבע

שלום, ביתי בת שנה וחצי והתחלתי לשחק איתה במשחק הזה. העניין הוא שהדבר היחיד שמעניין אותה במשחק זה להוציא את הצורות מהשקית, להכניס שוב ובמקרה הטוב להדביק איך שהיא רוצה. אני מנסה ללמד אותה איפה לשים בהתאם לצבע או הצורה אבל היא מתעצבנת שאני מתערבת ומבחינתה ברגע זה המשחק הולך הצידה. האם זה לא משהו שהיא כבר "צריכה" ללמוד בגילה? אני לא מצליחה לעניין אותה בנושא הצבעים והצורות. גם בפאזל של העיגולים אם אני מנסה להראות לה איפה לשים היא צועקת עליי. מה דעתך?

יעל כץ

New member
סקוצ'יקיד צורה וצבע

שלום לך, אם היא היתה יכולה לדבר, היא בטח היתה אומרת לך: "תני לי... אני לומדת, בחיי... אני מתפתחת נפלא! לא מעניין אותי מה 'צריך', אני לא יודעת לקרוא ולא מכירה את טבלאות ההתפתחות. אבל אני מבטיחה לך, שעוד מעט, כשאמצה את דרך המשחק הזו שלי - אסכים לשחק בדרך שלך, טוב אמא?" אז בואי נסתכל על מה שבתך עושה מזווית אחרת. בסדר? יש לך ילדה דעתנית עם רצונות משלה, ודרך משלה לחקור את העולם, ובתוכו המשחק המעניין הזה שהבאת לה. היא מכניסה ומוציאה את הצורות מהשקית, שזו מיומנות לא כל כך פשוטה. זו לא קופסה אלא שקית! היא מאמנת את התאום בין הידיים, את התאום בין העין ליד, היא מאמנת את המיומנויות המוטוריות שלה (הפרדת אצבעות, שימוש עדין באחיזת צבת)...ובנוסף, היא גילתה שהחלקים האלה שאמא נתנה לה - נדבקים! ואגב, הכי כיף זה לתלוש את חלקי הסקוצ'. בקיצור, הכל בסדר. תני לה לשחק בדרכה. כשתראי שהיא מיצתה - את יכולה לנסות ולהציע לה עוד דרך משחק - כמו להצמיד את החלקים לפי הצורה או הצבע. אבל חשוב שזה יהיה ממקום של משחק ולא ממקום של 'צריך' ו'נכון'.

למעלה