סקיצה ראשונית

Jad55

New member
סקיצה ראשונית

שלום
ברשותנו מגרש בנה ביתך חצי דונם בדרום הארץ, רוחב 20 אורך 25
ברצוננו לבנות מפלס אחד כולל יחידה קטנה של 20 מטר לילדים שיגדלו

להלן סקיצה ראשונית, אשמח לקבל חוות דעת לפני פניה לאדריכל.
תודה.

גלמיש1

New member
שלום לך. הסקיצה המצורפת אינה סקיצה אדריכלית, ואני לא יכולה

להתיחס אליה. בנוסף אין פה מגרש, קווי בנין, גבהים, כיוונים....כל האינפורמציה שהיא הבסיס לכתנון בית.
&nbsp
סליחה שאני מצננת את ההתלהבות - אבל תכנון בית זה לא פרויקט ל DIY. ותכנה חינמית ברשת אינה מחליפה אדריכל.
אפשר להתיחס לשרטוט הזה שהצהרת כוונות כללית, ותו לא. עכשיו - אתה צריך למצוא אדריכל טוב שיעבור אתך את כל התהליך של בנית פרוגרמה ותכנון הבית.
&nbsp

Jad55

New member
תודה על התגובה, ידוע לי שיש עוד הרבה עבודה

היתי רוצה לקבל פידבק כללי בעיקר על תכנון החדרים בכדי לגבש עמדה לפני פנייה לאדריכל.

תשובה:

למחוק הכל. להגיע לאדריכל עם מילים ולא עם שרטוטים.
למשל: רוצים 4 חדרי שינה. חדר הורים עם ארון גדול ולא חדר ארונות. אמבטית ילדים גדולה. מטבח פתוח. מארחים הרבה ולכן שולחן אוכל שחכול ךהפתח ל39 אנשים. רוצים בית מואר, לא רוצים גינה בכלל.

בינא

Member
מסכים עם מיכל והסבר קטן...:-

חשוב להבין שכדי לשמור על פתיחות תכנון של מי שלא תבחרו להיות המתכנן שלכם (על-בסיס המלצות ולא מ-"דפי זהב")...
חשוב שתגיעו עם רשימה של דרישותיכם ולא עם שרטוט (מה שהראיתם כל-כך לא נכון תכנונית שחבל להכביר עליו מילים
)
אין שום סיבה להילחץ ו-"לתכנן" מראש כלום.
צריך להגיע לאדריכל עם תוכנית מודד של השטח כי בלי זה הוא לא יוכל להתיחס בכלל.
רצוי שתביאו צילומים של המצב הקיים של המגרש והמגרשים השכנים וכביש הגישה.
רצוי שתביאו איתכם את תוכנית חזית הרחוב שדורשת הועדה או לפחות את הנתונים של מספרי הגוש, החלקה והמגרש כדי שהאדריכל/ית יוכל לאתר באינטרנט את המידע הנדרש לתכנון כולל תקנון התכנון של הת.ב.ע. (תוכנית נין עיר) של הישוב* שלכם.
*בדרום הארץ...נכון?

גלמיש1

New member
ראה תשובתי ל funfly . לא יודעת מה הרעיון בלגבש עמדה לאדריכל

האדריכל יגבש עמדה יחד אתכם. ובתהליך מולו יהיו שינויים, והפתעות, ותצברו עוד ידע והבנה ורעיונות חדשים.
לגשת "מגובשים" לאדריכל זו טעות שעלולה לגרום להתקבעות על הרעיונות שלכם, שמעצם היותכם לא מקצועיים וחסרי נסיון עלולים להיות מוגבלים, בנאליים, ואף מוטעים.
אחד התופעות הלא נעימות שקורות לכל מי שעוסק במקצוע זה כשלקוח מביא בגאווה תכניות שהוא עשה. הוא ישב על זה זמן רב ובטוח שפתר את כל הבעיות. כבר במבט ראשון שעין מקצועית רואים שזה לא עובד. זה יכול להיות שהשרטוט לא בקנ"מ, אין קווי בנין, אין התיחסות לגבהים במגרש, או שאין מידות, או שאין מספיק מרחב במעברים.... ואז האדריכל המסכן מוצא עצמו מבטל את התכנית מול לקוח נלהב, ונעלב. הלקוח בד"כ לא מבין למה התכנית הנהדרת שלו לא זוכה לקריאות התפעלות, והאדריכל צריך ללכת על ביצים כדי לא לקלקל את היחסים עם הלקוח....
בקיצור - סיטואציה לא טובה.
עצתי לך - כמו שלא תלך לרופא שלך עם תכנית טיפול לניתוח כיס מרה, ככה כדאי שתשאיר לאדריכל את מרחב הפעולה לתכנון הבית באופן אופטימלי. החל מניתוח השטח, הכיוונים, הטופוגרפיה, והעמדת הבית, וכלה בארגון המטבח או הכיור בשרותי האורחים (ששכחת להכניס..
.) .
&nbsp
והערה קטנטנה - אין דבר כזה דלת ברוחב 4 מ. שנפתחת על ציר. המומנט פה הוא אדיר והדלת תקרוס.
ושאלה קטנה - ניחוש - המקצוע שלך בתחום הטכני (הנדסה, חישוב וכו) ?

Jad55

New member
תודה לעונים הבנתי
להגיע עם ראש פתוח.

יש המלצות לאדריכל טוב מהדרום?

לשאלתך גלמיש אני בא מתחום התוכנה, אני מניח שאת שואלת מכיון שיש לי פוטנציאל עם מקצוע האדריכלות

גלמיש1

New member
ברוררר...
.אני שואלת משום שרואים מיד זו תכנית הנדסית

ולא אדריכלית.

לאנשים מתחום התוכנה יש יופי של עתיד בתחום האדריכלות, אבל רק אם הם לומדים את זה. אני דוגמה לכך

ההבדל בין לכתוב אנגלית ולכתוב קוד, זה כמו הבדל בין היכולת לשרטט והיכולת לתכנן מבנה אדריכלי ראוי לשמו.

בינא

Member
האם הדרום שלך זה אילת? דימונה? נתיבות? גן יבנה? (דרומה לת"א)

Jad55

New member
היי בינא/רבותי איזור באר שבע והסביבה אם אפשר המלצות לאדריכל

אם שווה להגיע יותר רחוק אז גם אפשרי, תודה.

למעלה