סקיצה שעשיתי של ספון............

tomgavish

New member
סקיצה שעשיתי של ספון............

קדימה קרעו אותי זה מגיע לי

Logan16

New member
תמילץ על משהו שווה

אני מנסה להתחיל לקרוא את זה תמיד אני לא מבין משהו הסרט מספיק לרקע על הקומיקס ? מספרםי של חובורת יעזור לי

tomgavish

New member
אממ....לדעתי הסרט מספיק אני התחלתי

בגללו......עדיף לקנות גם ספרים (אוסף של כמה חוברות) בשביל להתקדם מהר....יש כבר כמעט 120 חוברות אם לא יותר....אבל אני ממליץ רק על הסידרה המקורית....תרוצה עוד קצת עזרה דבר איתי באייסיקיו 45661130

tomgavish

New member
ואם אתה לא מבין משו תשאל פה בפורום

אני בטוח שאני לא הקורא ספון היחידי פה

apathic

New member
טוב...

הרעיון נחמד. במיוחד בגלל שזה ספון. לא הבנתי מה קורה עם הדמות מימין... במיוחד באיזור התחתון...

tomgavish

New member
כי נסיתי לקחת איזה ציור של טוד ולצי

יר אותו מחדש.....והחלק התחתון לא יודע נסיתי לעשות איזה שהו מקרה וזה לא יצא אז אילתרתי והאיש הזה מימין לא יוצא טוב....אבל דיברתי יותר על ספון..? איך הוא יצא.....מבחינת ציור?

tomgavish

New member
מה זה עד כדי כך גרוע שאתם לא מגיבים

? כי בדר"כ הרבה מגיבים על ציורים

Supermans girl

New member
אני לא מכירה אותו אבל...

באופן כללי הציור די טוב- אהבתי את השרירים ברגליים של היצור, כל הפוזה שלו טובה מאד. הבנאדם קצת פחות אהבתי, חפיף. באופן כללי ציורים סרוקים בעיפרון לא משהו אף פעם- מה דעתך לעבור על זה בעט שחור? אתה מצייר גם דברים מקוריים?

tomgavish

New member
מישו יכול לתת לי עט שחור טוב לעבור

על הציורים כי אני מאז ומתמיד לא ידעתי איך עושים את זה ובאמת רציתי להתחיל.....דרך אגב תודה על המחמאות....ולגבי דברים מקוריים....כן יש לי ציורים משלי אבל הם.....יותר קריקטורות....אז אם אתם רוצים אני יסרוק ויעלה חלק.....הם לא כמו הציור הזה......

illustrator

New member
אני משתמש...

לרוב עם עט מסוג Felt-tip (עם ראש כמו של טוש, רק דק). קל להתחיל עם עט כזה.

tomgavish

New member
תודה, אני יחפש לקנות....יצייר כמה צ

יורים איתו, ואז אני יעלה לפה את הציור ההוא בעט

yonabarak

New member
יש טוש בצורת מכחול

הוא אמנם נשחק מהר, אבל בהתחלה הוא נותן תוצאות כמו של מכחול, וקל יותר להשתמש בו. אפשר למצוא אותו בקרביצים או ארטא.

Supermans girl

New member
אני מציירת עם פיילוט רגיל-

אולי לא מקצועי במיוחד, אבל הכי נוח שיש, והתוצאות נקיות, בגלל שהוא עט לא נמרח.

row

New member
פיילוט זה ממש לא מתאים

תמיד יוצאים לי ציורים נהדרים בעיפרון ואז כשאני עובר עליהם בפיילוט הם נהרסים ונראים שטוחים מידי

לבקשתך...

א. תשובה כללית במסגרת הציור, כתבתי לפני כמה ימים הסבר די כללי ובסיסי איך לסרוק ולהעלות ציורים ככה שיהיו נקיים ומוצלחיםפ לצפיה. אם תיישם את חלק מהטיפים שם תגלה שאפשר לחסוך ככה לעיתים חלק מהאינקינג (גם ידני וגם דיגטלי). ב. לגבי הדמות עצמה: אני לא קורא נלהב של ספון ולא ממש מכיר את כל האנשים שעבדו על הטיטל הזה במשך הזמן ולכן יש לקחת הערות לגבי העיצוב הכללי של הדמות בערבון מוגבל! ממה שאני כן זוכר, גרג קאפולו שצייר די הרבה ספון, עיצב את הבחור כגברתן שרירי כמו שאתה ציירת (בזה הצלחת למדי לדעתי) ברם, הלסת התחתונה אצלו הייתה בד"כ תואמת לעליונה ולא בולטת החוצה. סיימון ביזלי לעומתון שצייר כמה עטיפות של ספון בווריאנט וגם פין אפים של הדמות (אולי גם חוברות אבל אני לא בטוח...), נוהג לצייר את רוב הדמויות הגבריות שלו עם לסת תחתנה גדולה יותר וקפוצה (קצת כמו בולדוג או פיטבול), אם היית הבכיוון של ביזלי אז הצלחת. כשלעצמו, לספון יש הרבה אפשרויות עיצוב ודקויות שכל אמן ניווט לכיוונו טולסגנונו, וכך גם אתה. אותו כנ"ל תופס גם לגבי האקדח. ציירים מסויימים יעשו אותו גבוה יותר באיזור הקת, ארוך יותר בקנה ובעל מנגון החזרת מכלול (החלק האחורי בנשק) גדול יותר, קצת כמו רובי מאוזר גרמנים או כמו "נשר המדבר" (DESERT EAGLE) (האקדחים של לארה קרופט). אחרים יהפכו את האקדח לפיסת טכנולוגיה מעוותת ומשונה כמו בנגה וכ"ו. בסה"כ עוד הפעם, הדמות של ספון והתפאורה שלה נורא גמישים בנושאים האלה. זהו לגבי הנושא בכללותו. לגבי הפרופורציות והאנטומיה: ישנם כמה דברים ממש מוצלחים שאני מאוד אוהב בציור הזה, ולא אוהב ברוב ציורי הקומיקס של ספון- הדמות שרירית מאוד אבל במידה הגיונית, אין אף שריר "לא מציאותי שלא קיים בגוף האדם" בציור הזה. אמנם התפיסה הכוללת היא לנפח את כל השרירים הקיימים לגדלים מפלצתיים אבל אין תוספו תמיותרות. זה טוב, וחשוב! קבל ח"ח. - כמה אי דיוקים: ביד בעלת האקדח יש אי התאמה בין הקו הכללי המשוער שלה, לבין החיבור בפועל של האמה (החלק שמהמרפק עד לכף היד). יש בו באמצע (אחרי הטבעת/שרוול) יציאה מ"הקו הישר" של היד בכללותה. הייתי ממליץ לך למתוח קו בין המרפק לקצה כף היד באיזור ההדק של האקדח ולנסות לתאם את החלק השני של האמה ככה שישב בהתאמה לשאר האמה. מבחינה אנטומית זה איזור בעל 2 עצמות מקבילות ו-2 שרירים תואמים, ככה שלא יכול להיות מצב שהיד לא מקבילה לכל אורכה (אלא אם ספון שבר את היד ולכן יש זוית שבירה, אבל אז הוא לא היה יכול להחזיק את האקדח ביד הזו...). נקודה שניה למחשבה היא היד הרחוקה מאיתנו, שנחה בנון שלאנטיות על הברך. היא גמישה מדי (הכיפוף שלה לא טבעי), היא גם פחוצת שרירית מאחותה בעלת האקדח, וגם כף היד שלה לא מושקעת. חבל, שההשקעה בחלקי הציור העיקריים כה גבוה, אבל יש נפילה בנושא הדיוק הקטן של כף היד ה"זנוחה", אם תתקן את זה, כל הציור יראה פתאום הרבה יותר מאוזן ונכון. דבר שלישי ולמעשה הכי קטנוני: כף הרגל שקרובה אלינו מתחברת בצורה קצת לא טבעית לרגל עצמה, לא משהו קריטי, גם לא דבר שניתן כל כך לפתור. הסיבה שקרה כזה דבר, נעוצה לדעתי, בהקפדה שלך לשמור על אמינות בשרירי הירך והרגל. אדם כל כך שרירי, יפתח גם בשריר החיבור בין הרגל לכף הרגל שריר מאסיבי יותר. בציור הזה חסר השריר הזה ולכן יש זוית חדה מידי בין הרגל לכף הרגל. לא משהו קריטי אבל, גם זה ישנו. בסך הכל: ציור חביב, מוצלח למדי ביחס למקורות האומנותיים שמהם נשאב, לא לוקה בבעיות אנטומיות קשות (ונהפוכו מצליח להתמודד אתן לא רע), ובכלל בעל בעיות אנטומיה ש/וליות וזניחות. עם קצת יותר השקעה בנקודות שנעשו בסופו עם הרגשת "אוף נמאס לי אני כבר רוצה לסיים אותו..." והפיכתן למושקעות גם כן, הוא יהיה בכלל הצלחה. הייתי שוקל לך באמת לעשות לו אינק מסודר אפילו עם פיילוט V5 אם אין לך משהו יותר טוב, העיקר שהקווים החשובים יהיו מודגשים. הייתי גם מצליל אותו במקומך רק בשחור לבן. אני לא מדמיין אותו צבעוני ומלא, אבל היי אני רק צופה, הציור שלך. הוא טוב, הוא בסיס טוב להמשך, קח אותו הלאה, ונראה מה יהיה...

tomgavish

New member
ווואו....מצויין תודה....קראתי הכל

ואתה צודק באמת הזנחתי חלק.....ודווקא הלכתי יותר על הסגנון של טוד...שמאחד הציורים שלו לקחתי את השראה לצייר את זה.... באמת הרגל לא התחברה לי טוב והחסרתי שם שריר פשוט לא מצאתי מוחקו לא יכולתי לתקן את זה (לרשום לקנות מוחק), טוד הצייר שהמציא את ספון..מצייר אותו כבן אדם שרירי להפליא וצירפתי תמונה שהוא צייר של ספון...תודה על התגובה הרצינית, לא רואים בפורום הזה כאלה תגובות לעיתים קרובות

apathic

New member
כי זה באמת קאפולו.

דרך-אגב, אחד הציירים השנואים עליי...

למעלה