לבקשתך...
א. תשובה כללית במסגרת הציור, כתבתי לפני כמה ימים הסבר די כללי ובסיסי איך לסרוק ולהעלות ציורים ככה שיהיו נקיים ומוצלחיםפ לצפיה. אם תיישם את חלק מהטיפים שם תגלה שאפשר לחסוך ככה לעיתים חלק מהאינקינג (גם ידני וגם דיגטלי). ב. לגבי הדמות עצמה: אני לא קורא נלהב של ספון ולא ממש מכיר את כל האנשים שעבדו על הטיטל הזה במשך הזמן ולכן יש לקחת הערות לגבי העיצוב הכללי של הדמות בערבון מוגבל! ממה שאני כן זוכר, גרג קאפולו שצייר די הרבה ספון, עיצב את הבחור כגברתן שרירי כמו שאתה ציירת (בזה הצלחת למדי לדעתי) ברם, הלסת התחתונה אצלו הייתה בד"כ תואמת לעליונה ולא בולטת החוצה. סיימון ביזלי לעומתון שצייר כמה עטיפות של ספון בווריאנט וגם פין אפים של הדמות (אולי גם חוברות אבל אני לא בטוח...), נוהג לצייר את רוב הדמויות הגבריות שלו עם לסת תחתנה גדולה יותר וקפוצה (קצת כמו בולדוג או פיטבול), אם היית הבכיוון של ביזלי אז הצלחת. כשלעצמו, לספון יש הרבה אפשרויות עיצוב ודקויות שכל אמן ניווט לכיוונו טולסגנונו, וכך גם אתה. אותו כנ"ל תופס גם לגבי האקדח. ציירים מסויימים יעשו אותו גבוה יותר באיזור הקת, ארוך יותר בקנה ובעל מנגון החזרת מכלול (החלק האחורי בנשק) גדול יותר, קצת כמו רובי מאוזר גרמנים או כמו "נשר המדבר" (DESERT EAGLE) (האקדחים של לארה קרופט). אחרים יהפכו את האקדח לפיסת טכנולוגיה מעוותת ומשונה כמו בנגה וכ"ו. בסה"כ עוד הפעם, הדמות של ספון והתפאורה שלה נורא גמישים בנושאים האלה. זהו לגבי הנושא בכללותו. לגבי הפרופורציות והאנטומיה: ישנם כמה דברים ממש מוצלחים שאני מאוד אוהב בציור הזה, ולא אוהב ברוב ציורי הקומיקס של ספון- הדמות שרירית מאוד אבל במידה הגיונית, אין אף שריר "לא מציאותי שלא קיים בגוף האדם" בציור הזה. אמנם התפיסה הכוללת היא לנפח את כל השרירים הקיימים לגדלים מפלצתיים אבל אין תוספו תמיותרות. זה טוב, וחשוב! קבל ח"ח. - כמה אי דיוקים: ביד בעלת האקדח יש אי התאמה בין הקו הכללי המשוער שלה, לבין החיבור בפועל של האמה (החלק שמהמרפק עד לכף היד). יש בו באמצע (אחרי הטבעת/שרוול) יציאה מ"הקו הישר" של היד בכללותה. הייתי ממליץ לך למתוח קו בין המרפק לקצה כף היד באיזור ההדק של האקדח ולנסות לתאם את החלק השני של האמה ככה שישב בהתאמה לשאר האמה. מבחינה אנטומית זה איזור בעל 2 עצמות מקבילות ו-2 שרירים תואמים, ככה שלא יכול להיות מצב שהיד לא מקבילה לכל אורכה (אלא אם ספון שבר את היד ולכן יש זוית שבירה, אבל אז הוא לא היה יכול להחזיק את האקדח ביד הזו...). נקודה שניה למחשבה היא היד הרחוקה מאיתנו, שנחה בנון שלאנטיות על הברך. היא גמישה מדי (הכיפוף שלה לא טבעי), היא גם פחוצת שרירית מאחותה בעלת האקדח, וגם כף היד שלה לא מושקעת. חבל, שההשקעה בחלקי הציור העיקריים כה גבוה, אבל יש נפילה בנושא הדיוק הקטן של כף היד ה"זנוחה", אם תתקן את זה, כל הציור יראה פתאום הרבה יותר מאוזן ונכון. דבר שלישי ולמעשה הכי קטנוני: כף הרגל שקרובה אלינו מתחברת בצורה קצת לא טבעית לרגל עצמה, לא משהו קריטי, גם לא דבר שניתן כל כך לפתור. הסיבה שקרה כזה דבר, נעוצה לדעתי, בהקפדה שלך לשמור על אמינות בשרירי הירך והרגל. אדם כל כך שרירי, יפתח גם בשריר החיבור בין הרגל לכף הרגל שריר מאסיבי יותר. בציור הזה חסר השריר הזה ולכן יש זוית חדה מידי בין הרגל לכף הרגל. לא משהו קריטי אבל, גם זה ישנו. בסך הכל: ציור חביב, מוצלח למדי ביחס למקורות האומנותיים שמהם נשאב, לא לוקה בבעיות אנטומיות קשות (ונהפוכו מצליח להתמודד אתן לא רע), ובכלל בעל בעיות אנטומיה ש/וליות וזניחות. עם קצת יותר השקעה בנקודות שנעשו בסופו עם הרגשת "אוף נמאס לי אני כבר רוצה לסיים אותו..." והפיכתן למושקעות גם כן, הוא יהיה בכלל הצלחה. הייתי שוקל לך באמת לעשות לו אינק מסודר אפילו עם פיילוט V5 אם אין לך משהו יותר טוב, העיקר שהקווים החשובים יהיו מודגשים. הייתי גם מצליל אותו במקומך רק בשחור לבן. אני לא מדמיין אותו צבעוני ומלא, אבל היי אני רק צופה, הציור שלך. הוא טוב, הוא בסיס טוב להמשך, קח אותו הלאה, ונראה מה יהיה...