לבוב הבנאי שלום ובריכה
הי. המגרש שלכם צר וארוך, וזה בהחלט מייצר אתגר תכנוני.
יש בתכנית כמה דברים שאני אוהבת, כגון זה שלא תקעו את שרותי הוארחים מיד בכניסה... אבל יש פה גם ליקויים שמצריכים חשיבה ותיקון.
קודם כל כדאי שתעלה גם את הקומות הנוסות, שנוכל להבין את אילוצי התכנון יותר טוב.
נתחיל דוקא מבחוץ - חזית הבית. הממשק של הבית שלכם עם הרחוב הוא קשיח ומבוטן. חניות. שער כניסה. ורצועות דקיקות של אדמה. (אגב, איפה הפילרים? אלו יגזלו עוד מקו החזית).
החניות נושקות לקיר הבית וכך לא נשארת שום אופציה לגינון מינימלי, קצת ירוק בעינים. הפרדה בין המכונית לחזית, ולחלון המטבח.
מכיוון המטבח/פ.אוכל - יש חלון ענק שכולו צופה ישירות למכוניות. לא שוס.
הייתי מרחיקה את הבית מהחניות בלפחות 60-70 סמ. (ורצוי הרבה יותר) כדי לשתול במרווח שיחים/מטפסים. צמחיה שתגדיר ותפריד את הבית מהחניות.
בחצר האחורית, הדרומית, הרחקתם את הגינה מעבר למרפסת ולבריכה.
הפרגולה הענקית לא ממש ריאלית, בגודל הזה תצטרכו קורה סופר מאסיבית וכבדה, או עוד עמודים בדרך. בעיני רחבת הישיבה הזו רחבה ללא צורך, נצמדת לגדר עם השכנים (תחיו בשיתוף מלא?) ולא משאירה שום אפשרות לצמח קצת ירוק לפני הגדר. לא רואה סיבה שהרחבה לא תהיה ברוחב הבית, ורצועת הגינון שבקצה השרותים תמשיך הלאה.
את הבריכה הייתי שוקלת למקם לאורך, ככה שלא תהווה אלמנט חוסם בלב החצר ולא תהווה מחסום בין הבית לגינה.
אם ניכנס לבית - לא מבינה למה יצרתם הפרדה בין הכניסה לסלון. לטעמי זה מיותר.
חלל המטבח+פ.אוכל ענקי. יש פה כמעט 50 מ"ר חלל! אבל אין פרטיות בכלל כי כל החלונות חשופים למכוניות ולבאים הביתה בשביל. הייתי ממננת אחרת את גודל הפתחים.
מיקום המדרגות דוקא לאורך המבנה? נראה לי שזה יוצר אילוצים קשים בקומות האחרות.
סלון - יצרתם פה אקוואריום. מה זה קירות הזכוכית הללו? איך תגנו מפני שמש חודרנית מזרחית בבוקר שתציף את הסלון? שמש דר.מזרחית, ומערבית? שלא לדבר על בעית הבידוד (פתחים הם תמיד נקודות תורפה מבחינת בידוד). בעי ההדהוד (תקבלו פה הד מטורף מכל הכיוונים). הפרטיות, ואפילו סתם ה אין-קירות לתלות עליהם תמונות, להרגיש מוגנים וגו.
בית זכוכית זה יופי של דבר במגזינים, כשלא באמת צריך לחיות בזה. וגם הבית של פיליפ ג'ונסון (עליו לומדים בכל פקולטה לאדריכלות) - כי הוא נעוץ בלב שטחי יער ואחו עצומים פרטיים, ולא על רבע דונם בלב ישראל הצפופה.
טעות משמעותית אחרת בתכנון - חוסר התיחסות לעתיד. אין לכם שום יחידת דיור בקומת הקרקע. יבוא יום וזה יהיה דבר נחוץ. זה יכול להיות עבור ארוח הורים זקנים, או עבור ילד מתבגר, או סתם מישהו ששבר רגל, או חולה, ולא יכול לטפס במדרגות. מומלץ מאד להקצות מקום לחדר בקומת הקרקע.
לפיכך - הייתי עושה קצת חושבים, משנה את התכנון כדי לקבל יותר פרטיות, ויותר גינון קרוב לבית. מצמצמת את רחבות הבטון. מקטינה קצת את תכסית המבנה ע"י צמצום חללי ענק מיותרים, ומוסיפה יחידה בקומת הקרקע (ח.שינה וח.רחצה קרוב).
ובודקת אפשרות לשינוי מהלך המדרגות כדי שיעלה במיקום יותר נוח.