סקירה מאוחרת
שלום ד"ר! אני בהריון, שבוע 19 מלא, ועשיתי עד כה מס' בדיקות אולטראסאונד - אישור הריון (דופק, שק הריון וכו), אימות גיל הריון (בעיקר בגלל ביוץ לא סדיר), שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת. השבוע גם נתתי דם לחלבון עוברי ואקבל תוך מס' ימים את התוצאות המשוקללות של הסקר הביוכימי שליש 1 ו-2. מכיוון שבכל האולטראסאונדים היו תוצאות טובות (ז"א, תקינות), ואני נוטה לקוות שתוצאות בדיקות הדם לא ישנו כלום
, האם יש הצדקה לסקירת מערכות מאוחרת מורחבת פרטית, או האם הסקירה של קופ"ח שבעלות של 24 ש"ח תהיה מספקת? מה בדיוק ההבדל בין השתיים? האם את הסקירה של קופ"ח מבצע טכנאי רנטגן או רופא? איזה איברים משמעותיים נבדקים במורחבת לעומת הבסיסית? שוב, השאלה היא כמובן תחת הנחה (ותקווה) שהכל עד כה תקין, ולא התגלו ממצאים חריגים. כמובן שעיקר השיקול בעניין הוא כלכלי, אבל אני רוצה איזשהו אישור חיצוני שההחלטה לגשת לסקירה הבסיסית היא סבירה ולנקות מעט מרגשות האשם החונקים (הנובעים כולם מהתניה חברתית, אם יורשה לי להוסיף...)... סליחה על האורך, ותודה מראש על התשובה, ענת.
שלום ד"ר! אני בהריון, שבוע 19 מלא, ועשיתי עד כה מס' בדיקות אולטראסאונד - אישור הריון (דופק, שק הריון וכו), אימות גיל הריון (בעיקר בגלל ביוץ לא סדיר), שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת. השבוע גם נתתי דם לחלבון עוברי ואקבל תוך מס' ימים את התוצאות המשוקללות של הסקר הביוכימי שליש 1 ו-2. מכיוון שבכל האולטראסאונדים היו תוצאות טובות (ז"א, תקינות), ואני נוטה לקוות שתוצאות בדיקות הדם לא ישנו כלום