סקירה מוקדמת

netop

New member
סקירה מוקדמת../images/Emo99.gif

אני בשבוע 17, בסקירה המוקדמת שערכתי בשבוע 15 נראתה נקודה לבנה בגודל 1 מ"מ בלבו של העובר בחדר השמאלי. הרופא נשים הפנה אותי לייעוץ גנטי ולא לבדיקת אקו לב עוברי.האם עליי להיות מודאגת? רק היום ביצעתי בדיקת חלבון עוברי. תודה

נקודה לבנה בלב

כבר התיחסתי מספר פעמים לנקודה אקוגנית בלב(GOLF BALL או ECHOGENIC FOCUS) אנא חפשי בדפים הקודמים.

netop

New member
נקודה אקוגנית

שלום ד"ר, מצטערת אבל לא מצאתי מידע בנושא בדפים קודמים. אשמח אם תתיחס לשאלתי. תודה

מוקד אקוגני

אם היית כותבת מוקד אקוגני בחיפוש המופיע תראש הדף היית מקבלת הרבה תשובות. זו אחת שהעתקתי מתשובות קודמות: מוקד אקוגני הינו החזר בוהק באולטראסאונד באיזור המיתר שקשור למסתם של לב העובר.הממצא שלכשלעצמו אינו משמעותי לתפקוד הלב. יש ויכוח אם הממצא קשור לעליה בסיכון למום כרומוזומלי, בעיקר תסמונת דאון. המאמרים מדווחים על בין "אין קשר בין השניים" ובין עליה בסיכון של עד פי 4 מהסיכון הבסיסי לגיל או לבדיקת שקיפות עורפית. מומלץ יש לשקול דיקור מי שפיר לאור הממצא, הגיל ובדיקות נוספות (שקיפות עורפית אם בוצעה וחלבון עוברי). יש הטוענים שבמקרים שנצפה מוקד אקוגני יש סיכון יתר למומי לב מולדים, אך יש גם מאמרים רבים ששללו קשר כזה. בברכה

yar05

New member
להיות זהירים - הורים שהיו שם

אני לא איש מקצוע, אלא הורה לילדה מקסימה עם תסמונת דאון. גם לנו אמרו להתעלם מהנקודה הלבנה בלב, כי זה ממצא שכיח. נכון שזה ממצא שכיח אבל צריך לבדוק בשבע עיניים את יתר הבדיקות. עם כל הכבוד לייעוץ הגנטי, הם לא יאמרו לך כלום כמו שהם לא אמרו לנו כלום. אם החוק לא מחייב מי שפיר הם לא יאמרו לך לעשות מי שפיר כי זה עולה להם כסף. לכל סטטיסטיקה יש 2 צדדים. ב1:5000 סיכון יש גם את ה-1 כמונו, וזה לא מקום שאת רוצה להיות בו למשך כל חייך. לא צריך להיות מודאגים. צריך להיות זהירים.

netop

New member
תודה

תודה על התגובה. האם זכור לך מה היה גודל הנקודה הלבנה?

למעלה