סקירה שבועית ל-09.09.2011

סקירה שבועית ל-09.09.2011

הסקירה ניתנת כולל גרף חודשי עקב סגירת חודש. ערכתי את הסקירה בצורה שונה כדי שהגרפים יראו יותר טוב. מקווה שתהנו. והשבוע: יורו דולר פאונד דולר דולר ין דולר שוויצרי אוסטרלי דולר S&P500 זהב מזמין את כולכם להצטרף לחדר המסחר הוירטואלי שבניהולי,אשר פתוח כל יום (חוץ מיום שישי),בין השעות 8.30-12.00 ובין 15.00-18.00.זהו חדר וירטואלי שבא ללמד לא רק שיטות מסחר אלא גם הסתכלות והבחנה של הניתח הטכני בכללותו,תוך כדי מבט על הגרף ותנועת השוק בזמן אמת. הלינק לחדר הוא: https://www2.gotomeeting.com/ojoin/7145 ... 0000712801 במידה ויש שאלות אנא התקשרו לטלפון זה:077-5536223 שבוע טוב

UKjewishboy

New member
תגיד - למה כל סקירה שבועית זה בלי השקל?

אתה כותב בעברית, אתה גר בארץ שבה סוחרים בשקל, אתה בעצמך ביום יום מן הסתם משתמש בשקל, אז למה לא לתת גם סקירה על השקל? תקשיב רגע, אני גר בבריטניה, אני לא גר בישראל, אני ביום יום קונה בפאונדים (שלהם אתה נותן סקירה), אני לא יודע כבר איך נראה אפילו שטר של שקל, אף על פי כן - אני מחזיק בשקל כמטבע יחסית יציב לאחרים בעולם למרות טורקיה מצרים ועוד - אז למה אתה לא יכול לתת גם סקירה על המטבע המקומי של המדינה בה אתה גר? אני לא אומר את זה מתוך ביקורת, אלא מתוך זה שכל הסקירה הזאת לא מעניינת אותי, אותי יותר מעניין המטבע של ישראל ופחות מהין או ה S&P500 ... תחשבו בגדול!

דולר שקל

אתה בהחלט צודק בגדול,בלי שום קשר לחשיבה בגדול. וזאת משום,שבתוכנה שאני עובד לא קיים הצמד דולר שקל ואם מתוך 120 צמדים קיימים לא מופיע הדולר שקל כנראה חשיבותו לא רבה במיוחד. ,בקהילת הסוחרים שבעולם לא תמצא רבים הסוחרים את הצמד הזה. סקירה זו מתורגמת לשפות רבות ונמצאת באתרים שונים בעולם והצמד הזה לא מעניין במיוחד למסחר. אתה צודק בעניין של לחיות בארץ ולנתח את השקל,באמת-אם הוא היה מופיע בתוכנת הגרפים הייתי עושה זאת. שבוע טוב רפי

UKjewishboy

New member
../images/Emo130.gif סקירה כללית - שקל (₪) / דולר ($) ../images/Emo130.gif

הקדמה: אנחנו כרגע נמצאים במצב כלכלי עולמי רע מאוד, שמזכיר את 2008 ולפי דעתי הולך לכיוון הרבה יותר גרוע מזה כי אירופה בסכנה בכך שיוון הולכת למצב של חדלת פירעון כל רגע, ויוון לא הולכת להיות האחרונה אלא הראשונה, כי אם אירופה תתן ליוון לקרוס אז גם ספרד ופורטוגל ואחרות יכולות להגיע לאותו מצב ובקיצור זה מצב מסוכן שאף יכול לגרור את האיזור להפגנות קשות ומרד אזרחי ואולי במצב רע מאוד - אפילו מלחמה, שזה תסריט רחוק מאוד אבל גם כן אפשרי. גרמניה כרגע מחזיקה בתקע של יוון ואם היא תוציא אותו מהקיר בכך שלא תאשר חבילת סיוע נוספת - אז יוון בהחלט תגיע לחדלת פירעון - מצב מפחיד ביותר! אז מה זה קשור לשקל/דולר? יש נהירה עולמית לדולר האמריקאי בעקבות הבעיות באירופה. בסוף השבוע האחרון האירו נחלש מרמות גבוהות של $1.45 ל €1 והיום כבר עומד באיזור ה $1.36 - והנטייה בעולם היא לקנות דולרים, וככל שהבורסות העולמיות נופלות יש יותר קניית דולרים ואגרות חוב ממשלתיות של ארה"ב שכרגע אגרות חוב כאלו ל 10 שנים נפלו לשיא של 1.9% ריבית - שזה אומר שהנטייה היא לקנות דולרים ולקבל עליהם ריבית נמוכה אמנם של בערך 2% אבל שמירת ערך הכסף בהצמדות לדולר. זהו מצב שונה מ 2008, והדולר נתפס יותר בטוח ממטבעות אחרים! - בעולם קונים דולרים ומצמידים אותם לאגרות חוב של ארה"ב, כדי לקבל עליהן ריבית. אפשר לראות שהמטבעות האחרים בעולם לא נתפסים ככזה דבר בטוח - המשקיעים בעולם פשוט מעדיפים דולרים על פני מטבעות אחרים ומעדיפים לקבל ריבית של 2% על אגרות החוב, כי הריבית בארה"ב היא 0.25% אבל המשקיעים דרך אגרות חוב ממשלתיות של ארה"ב עושים יותר ריבית וקונים יותר דולרים - זהו מצב שונה מ 2008, ונראה שכולם נתפסים לדולר שנראה כמו נכס בטוח, וכרגע זהו הטרנד בעולם, וחשוב להבין זאת, מה שלדעתי גם יחזק את הדולר מול הפאונד (£) והאירו גם כן (€) - וייתכן גם התחזקות יפה מול האוסטרלי! מה לגבי השוק המקומי (ישראל) מול הדולר (ארה"ב)? - ישראל עד לא מזמן נתפסה כמקום עם השקעה טובה, ויצאו הרבה חברות גדולות אמריקאיות ובריטיות כמו גולדמן סאקס ובארקלייס שקנו שקלים והימרו שהשקל יגיע לרמות של 3.20 ש"ח מול הדולר ואף יותר נמוך מזה, והנה ראינו שלא כך הדבר, ואף אחד לא יכול לחזות את העתיד. כיום, ישראל עדיין במצב מאקרו כלכלי יותר טוב אך במצב מיקרו כלכלי רע מאוד, והשקל בסה"כ ספג הפסדים מול הדולר ונראה שהדולר במגמה כללית של התחזקות מול השקל. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- עד כאן סקירה כללית - כרגע ניתן סקירה שבועית לשבוע הקרוב שנפתח ב 11.09.2011 הגורמים התומכים בהתחזקות השקל: הריבית בישראל עומדת על 3.25% בעוד שבארה"ב היא עומדת על 0.25% (אך יש לזכור שכרגע המשקיעים מצאו דרך עקיפה לקבל יותר ריבית על הדולר דרך אגרות החוב הממשלתיות כפי שצויין למעלה). בנוסף לריבית בישראל, יש לציין שביום שישי S&P העלה את דירוג האשראי של ישראל, מה שיתן למשקיעים קצת יותר בטחון לגבי השקעה בישראל. המאקרו כלכלה של ישראל נראה מצויין, אבטלה נמוכה, תגליות גז עם פוטנציאל לעתיד אך הכל מגולם במחירים של היום. הגורמים התומכים בהחלשות השקל: יש פוטנציאל להורדת ריבית בישראל, מה שיהפוך את השקל לממש לא אטרקטיבי כלפי המטבעות האחרים בעולם, אמנם מחירי הנדל"ן שקפצו יכולים קצת לגרום להיסוס אצל סטנלי פישר בהורדת ריבית, אך יש לזכור שהפוטנציאל קיים ולכן גם הדולר התחזק מול השקל. בנוסף לכך האירועים הגאו-פוליטיים מול טורקיה ובסוף השבוע לאחר סגירת המסחר עם מצרים ושגרירות ישראל שם לא ממש יתנו סנטימנט חיובי על השקל. יש גם לזכור שכרגע לאחר "המציאה" של המשיקיעים שהם יכולים לקבל ריבית של 2% על אג"ח ארה"ב בדולר לעומת 3.25% על השקל גם כן הפרש נמוך מאוד מה שתורם להתחזקות הדולר. ודבר אחרון, המיקרו כלכלה של ישראל, המחאות החברתיות שמרעידות את חיי החברה בישראל יכולות גם כן לגרום לפחד אצל משקיעים. אירועים חשובים בשבוע הזה: ביום חמישי יפורסם מדד המחירים לצרכן, ואם הוא יהיה נמוך הפוטנציאל להורדת ריבית בישראל רק יגדל, מה שיכול לדחוף את הדולר כלפי מעלה בצורה מאוד אגרסיבית מול השקל. הערכה שלי בעקבות כל הנתונים והסקירה: העלאת הדירוג של ישראל ע"י S&P היא סוג של נתון חיובי אך לא מספיק כדי לתת דחיפה של ממש לשקל. הדולר היום נתפס כנכס בטוח ויותר שווה ממטבעות אחרים בעולם, למרות המצב המקרטע מאוד של ארה"ב. בהסתכלות גם כן מבחינת גרפים וכו' ניתן לראות שהדולר האוסטרלי בשבוע שעבר כבר התחיל לגרד את ה 3.94 ש"ח, ולדעתי הדולר האמריקאי יכול גם להגיע לאותן רמות, ובאופן כללי הנתונים בישראל לא ממש מראים התחזקות של השקל, והמגמה של התחזקות הדולר ככל הנראה תיקח גם חלק בשבוע הזה, ולדעתי יש סיכוי לראות 3.8 ש"ח כבר בסוף השבוע המתקרב. מאידך, אם ישראל תרגיע את הרוחות, ותעשה שקט בינה לבין טורקיה ומצרים, ולא תראה שהמזרח התיכון בוער, ואם מדד המחירים יהיה גבוה מהצפוי (מה שלדעתי פחות ריאלי אבל היום הכל אפשרי) אז בהחלט כל אלו יתמכו בהתחזקות השקל מול הדולר, אך להערכתי אנחנו לא מגיעים למצב כזה, ולכן לדעתי הדולר יותר טוב בתקופה הארוכה כהשקעה מאשר השקל הישראלי, אך יש לקחת את כל זה בעירבון מוגבל כמובן, כי הכל משתנה בעולם במהירות. נקודה אחרונה - ב 20 וב 21 לספטמבר יש להזהר מהמגמה העולה של הדולר מול השקל כי אם ברננקי מודיע על QE3 (=סיבוב הדפסת כספים בפעם השלישית בארה"ב) אז בהחלט השקל יחזור לרמות שאותן ראינו לא מזמן ואולי אף מעבר לזה. סופשבוע נעים ומסחר פורה לכולכם!

למעלה