סקירה שבועית מוקלטת ל-23.06.2013

avivthedreamer

New member
צפיתי בסקירה שלך ... יש משו שלא ברור

אני מנסה להבין -ואם תוכל להאיר את עיני זה יהיה אחלה

70% מהסקירה - רואים בגרף לבד - אזה לא מבין לשם מה הסקירה. 30% הנותרים אלה ניחושים ... אז מה נותנת הסקירה שלך לסוחר המצוי ... כמוני ?

האם אתה מבין מה השוק עושה או שאתה רק מתאר את הקוים שמתחת על הגרף

אולי תסביר מה מטרת הסקירה. מה הערך המוסף שאתה מביא באמצעותה ... או שאולי זה רק פרסום עצמי
שאין לו כל משמעות אחרת ?

ושאלה שמסקרנת אותי - לפי מה אתה סוחר ? הניתוח הטכני הזה שווה משהו ... חברים אמרו לי שזה קשקוש בלבוש אחד גדול

מה דעתך המקצועית ?

משום מה

נראה לי שאתה לא בא בטוב.
נראה לי שאתה מחפש יותר לבטל מאשר לדעת.
רומה הוא בחור עדין ואיש טוב והוא ענה לך בצורה עניינית ומנומסת (גילוי דעת:אין בינינו שום קשר עסקי,הכרתי אותו בעבודתו בחברת ריל פורקס),אך אתה ממשיך בדרך מנומסת לכאורה להעליב אותו ולבטל את דרכו.
גם שאלותיך אלי נשאלו (כאשר יש קביעה מרומזת בתוך השאלות) תוך כדי הערות ארסיות.
כאשר תפנה שאלות עניניות אשמח לענות לך.
בברכה
רפי אשכנזי

rafipips

New member
לאביב היקר

אני רואה שאתה חדש בפורומים של תפוז .
לידיעתך :
לכל אחד יש דעה וזכותו להשמיע אותה , ורצוי לא ע"י שלילת אחרים (במקרה הזה ותיקים ומנוסים ממך במסחר)
אתה הולך למכולת לקנות חלב אתה מבקש חלב . אתה לא אומר אין לי חלב ומצפה שיבינו אותך , למרות שזה לא קשה .

תציג עצמך , מי אתה , מה אתה , במה אתה סוחר , כמה שנים , מה התובנות שלך מהמסחר , יש לך מה ללמד או לשתף ?
כבר הבנו שאתה לא בעד ניתוח טכני , אבל לא ככה קונים חלב...
ברוך הבא לפורום

avivthedreamer

New member
נכון ... אני חדש בפורום אבל לא במסחר

לא הבנתי מדוע אסור להשמיע דעה ששוללת דעה אחרת ?
אם אתה מבין מה אתה כותב אז אתה סותם פיות וזה ממש לא אפשרי בפורום.
איך בדיוק אביע דעה שהיא סותרת דעתו של מישהו אחר ? אולי תסביר לי ... ולמה רק לי ... הסבר זאת לכולם.
האמת ? אני פשוט לא מאמין שכתבת את זה וולא מחקת לבד לפני ששלחת.

לא הבנתי את הדוגמא עם החלב במכולת. אוללי תסביר אותה ותסביר איך זה קשור לעינייננו ...

לא הבנתי את הבקשה שלך שאציג עצמי ... יש כאן נוהל התפשטות בפורום ? מה זה ? הגעתי לטירונות ?
אתה לא סבור שאתה מרשה לעצמך יותר מדי ?

לצורך הענין אני סןחר מקצועי שיש לו דעות מקצועיות. אני לא חושב - אני בטוח שנתוח טכני זו שטות מוחלטת
אני גם יודע להסביר מדוע אני חושב כך והדבר הכי חשוב שיכול מי שקורא את הפורום הזה לקחת מדברי זה
(1) לא להשקיע כסף וזמן בנתוח טכני כי זה בזבוז מוחלט ש משאבים וציפיות
(2) לספר זאת לכל אחד מחבריו שיעשה כמוהו

ואני שואל שאלות ... עד כמה שאני יודע זה לגיטימי לשאול שאלות אפילו אם הן מעמידות באור שלילי כל מיני סיסמאות חסרות תוקף

זהו להפעם. ותודה שקבלת אותי בברכה לפורום.

לתועלת כולנו אני מקוה שתדעו לקבל את דעותי ושאלותי גם אם הן קצת מכאיבות - אבל אם תקרא אותן אין לי ספק שאם אתה איש מקצוע -
נסכים שכולם מקצועיות. אם אתה חושב שונה - אשמח לשמוע את הערותיך ולדון בהן

יום נפלא

rafipips

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה ממך שתביע דעה מנומקת

אני אף פעם לא סותם פיות .
אבל במקום לכתוב כמה פעמים שאתה שולל ניתוח טכני . וכתגובה למישהו שכן אוהד ניתוח טכני .
תפתח פוסט חדש תכתוב מה שנראה לך ותסביר .
ואז או שיתנהל דיון או שלא .
אבל קצת צניעות אף פעם לא מזיקה .
אז לגבי ניתוח טכני תפתח פוסט חדש ותפרט גם את הסיבות שלך , כי סתם להצהיר הצהרות זה נחמד אבל לא מספיק .
ושוב ברוך הבא

avivthedreamer

New member
רפי ... זו בהחלט אפשרות ... אבל

לגיטימי לשאול מישהו שמפרסם כאן חומר - כיצד אני אמור לעשות בכך שימוש ... מדוע זה לא נכון ?
הרי הנחת העבודה בפורום שמי שמפרסם משהו רוצה לתרום ... נכון ? אז אני לא מבין ושאואל כיצד זה תורם לי ...

avivthedreamer

New member
משום מה אתה טועה ....

למה אני לא בא בטוב ? כי אני שואל שאלות שלא העים לענות עליהן ?

אולי תתן לי דוגמא איפה אתה מרגיש שאני לא בא בטוב .... אני הייתי מנומס ואשאר מנומס ולא אציין מה אני חושב על הסקירה ועל התשובה שלך
זה בודאי לא מביא לי כסוחר שום דבר טוב. אבל אתה נלחץ ומספר שאני בא לא בטוב. אני מקוה שאתה מרשה לי לחשוב אחרת ממך ...

אם אתה מרגיש שאני רותה לבטל אז יש לך בעיה כנראה ... אני רק שואל ואני אשמח אם תענה ולא תתקיף אותי על לא עוול בכפי
תנסה לקיים דיון מקצועי ומנומס

בהחלט יכול ליהיות שרומה בחור מנומס ואני לא טענתי שהוא לא כזה ואני לא מבין למה בדיוק זה רלוונטי. הפורום הזה הוא העינייני מט"ח ולא בעינייני
נימוסים והליכות ואני שואל שאלות. אם שאלה נחשבת התקפה אז כנראה שלמישהו יש בעיה מקצועית חמורה מאוד.
אולי במקום לזרוק סיסמאות הראה לי למה אתה מכוון בהערות ארסיות או רמיזות. גם אני בחור עדין ומנומס ואני שואל בעדינות (אלה כללי הפורום)

אולי תקרא שוב ... ואיך כתב רומה ... תתרכז כשאתה קורא ותראה שכל מה שאני כותב הוא לגמרי עינייני ומקצועי. התיחסתי לדברי הכותב ולא לגופו של הכותב
אם תלא תבין אשמח לסייע בידך להבין את שאלותי ואם אתה מבין את השאלות אשמח לקבל תשובות

מה שאיני מבין מדוע אתה צריך לסנגר עליו והוא לא עונה ומתייחס.

ואם צריך לכצתוב זאת - כוונתי מקצועית בלבד ואין שום דבר אחר.
אם נאמר כאן משהו שלדעתי לא נכון אני מרגיש חופשי לומר את גדדעתי המקצועית בלי לבקש רשות מאף אחד. אחרת זה לא פורום
אני מקווה שעל זה אנחנו מסכימים.

leonlev

New member
תראה

לו היית שואל ומחכה לתשובה ניחא.
מותר לך בהחלט ואפילו רצוי שתהיה לך ולאחרים דיעה שונה אחרת אם כולם יחשבו אותו הדבר יהיה משעמם.
אבל מה שאתה עשית זה שאלת שאלה ובהמשכה עברת להתקפה או ללשון בוטה אתה תבחר.

הנה דוגמא " אולי תסביר מה מטרת הסקירה. מה הערך המוסף שאתה מביא באמצעותה ... או שאולי זה רק פרסום עצמי
שאין לו כל משמעות אחרת ?

והנה עוד דוגמא : " ושאלה שמסקרנת אותי - לפי מה אתה סוחר ? הניתוח הטכני הזה שווה משהו ... חברים אמרו לי שזה קשקוש בלבוש אחד גדול

האנשים כאן, חברי הפורום, טורחים ומעלים סקירה מה שאומר שהם מקדישים מזמנם ,מירצם וידיעותיהם על מנת לציבור הרחב נקודת השקפה אחרת.
אני למשל מסתכל על הניתוח הטכני כעוד פרמטר לחיזוק החלטתי אבל זה לא אומר שצריך לבטל קהל שלם ולומר לו תשמע : מה שאתה עושה זה בעצם קיישקוש בלבוש....

אנחנו מדברים כאן על נימוס בסיסי.
ותקבל את הצעתו של מנהל הפורום לפתוח פוסט בנפרד בנושא הנוגע לך.
תאמין לי הוא מבין על מה הוא מדבר.
שיהיה לך המשך יום טוב ושמספר הטריידים המוצלחים שלך יגדל וירבה ויתעצם.

rafipips

New member

avivthedreamer

New member
תודה.

שמע ... אני מבין מה אתה כותב ואני אתחשב בכך.

לטעמי אין התקפה כאן - יש בהחלט בקורת מרומזת. מי שרואה בכך התקפה נמצא מלכתחילה במקום לא טוב.
לקרוא לכך שימוש בלשון בוטה - אני חושב שהגזמת לחלוטין. זו לשון בוטה ? האם אני טענתי שמי שמפזר סקרי שוק שאין מה לעשות בהם - משתמש בשלון בוטה

אני לא כל כך מסכים איתך שמי שמעלה כאן סקרי שוק עושה זאת רק כי הוא טרח. שים לב שיש ם פרסומת עיסקית לשרותי איתותים ושרותי פתוח רובוטים
שאני חושב שזה ממש לא ראוי. תבקש מהם שיעלו סקירות שוק באופ אנונימי ותראה אם הם ימשיכן לעשות זאת ....

אני לא מבטל אף אחד. אני בהחלט מחווה את דעתי על שיטת ניתו שלדעתי המקצועית היא אינה רלוונטית לשום דבר. וגם מנהל הפורום בטא דעתו בעבר (כך קראתי כשעברתי על תגובות עד מספר חודשים לאחור)
"ניתוח טכני שווה ל ..... " . להביע דעה מנטגדת גם אם היא קיצונית לדעתך ממש אינה בטוטת ואינה פגיעה. זכותו של כל אחד לעשות שימוש בשיטות שאני סבור שהן גרועות.עם כל הכבוד שיש לי לדעותי אני עדיין אחד מתוך כל הסוחרים
ואני רק מביע דעתי. ירצו יקבלו לא ירצו לא יקבלו וזה לגמרי בסדר.

בקצור - איני מקבל את הערתך בענין נימוס בסיסי וגם המלצת מנהך הפורום נשמעת תמוהה. הפורום קיים כדי שכל אחד יוכל להביע דעתו על כל דבר וכך אני נוהג.

אגב - במה אתה משתמש שאתה צריך לחזק אותו בניתוח טכני ? ואם ניתוח טכני אינו שיטה מוצלחת אז היא מחזקת ? אולי היא מכשילה ? יש כאן בעיה לוגית ....

אני מאחל לך הצלחה גדולה.

למעלה