סקירה שלישית? כן או לא....

סקירה שלישית? כן או לא....

אהלן,

בת 33, אני כעת בשבוע 25, בהיריון שני (בהיריון הראשון בצעתי הפלה בשבוע 10בעקבות אי התפתחות העובר).
עד כה, תודה לאל, עברתי את כל הבדיקות העיקריות: שקיפות עורפית, סקירה ראשונה, סקירה שניה, העמסת סוכר.... הכל תקין.

קבעתי לאחר הסקירה השניה, סקירה שלישית אצל רופא פרטי בעלות 2000 ש"ח לסוף מרץ(ואין לי ביטוח רפואי- רק "מכבי זהב" שהבנתי שלא משתתפת בעלות בדיקה זו).

הגניקולוגית שלי ועוד חברה שלי שהיא רופאה אימונולוגית- טענו שהסקירה השלישית היא "גימיק נחמד" ותו לא! אלא אם כן, יודעים על בעיה ספציפית עם העובר/ההיריון וא היא מומלצת.

אני לא יודעת אם ללכת לסקירה השלישית.... מצד אחד, אני יודעת שקשה לי לתפוס שרוב הסיכויים שהכל בסדר ושאלד, ככל הנראה, תינוק בריא (בעקבות הטראומה מההפלה של ההיריון הראשון שלי), וגם אני חולת שליטה והבדיקה יכולה להרוות לי הרבה נחת....
מצד שני, 2000 ש"ח זה סכום לא קטן וגם עכשו יש לנו הרבה הוצאות לקראת הקניות לציוד התינוק.
ממש מתלבטת....
עוד דבר חשוב, אני חולה במחלה שמנוונת את בלוטת התריס ומפריעה לקצב חילוף החומרים (השימוטו) אך אני מאוזנת בתרופות ובמעקב מתמיד, ואני לא נחשבת ל"היריון בסיכון", אבל המחלה הזו מטילה עלי עננה מסויימת....

זהו, מה אתן אומרות? עשיתן סקירה שלישית? ממליצות?

רונית 294

New member
היי

אני עשיתי 5 סקירות. ה 2 הרגילות ועוד 3. הייתי חייבת את זה בשביל השקט הנפשי. לא ממש הייתה לכך סיבה. לי כן יש ביטוח רפואי פרטי וזה כיסה על חלק מההוצאות.

שירהד1

Member
מנהל
הגניקולוגית שלי, שהיא גם מומחית בהריון בסיכון,

אמרה לי את מה שאמרו לך, ולא המליצה לעשות סקירה שלישית.
ואכן לא עשיתי. יחד עם זאת, היה לי ברור לאחר כל הבדיקות שעשיתי, שהעובר תקין (למרות שלא עשיתי מי שפיר). החרדה שלי היתה קשורה לדברים אחרים שהיו טראומטיים עבורי, שקשורים להפסקות דופק.
לכן, ידעתי שגם אם אעשה עוד סקירה, זה לא ירגיע את החרדה האמיתית שלי.

הוצאתי המון כספים בהריון עם מעיין על מעקבים רפואיים (כי זה מה שהייתי צריכה לעשות), ועל הסקירות, והניפטי וגם על רופאה פסיכיאטרית.
מה אני רוצה לומר? שכסף זה בכלל לא פונקציה בכל מה שקשור לבריאות. וגם אצלי (כמו אצל כולן) הכסף לא צומח על העצים, אבל אותי חינכו שכל מה שקשור לבריאות הפיזית והנפשית- שווה כל כסף.

והמסקנה המתבקשת לגבייך- תעשי מה שירגיע אותך. אם ירגיע אותך לבצע סקירה שלישית- תעשי. אם את חושבת שזה לא משהו שירגיע אותך- אז אל תעשי.

לגבי מחלת השימוטו- אני לא מבינה בזה כלום, אז לא יכולה לומר שום דבר לגבי זה. מה הרופאה שלך אומרת לגבי העניין? וכשאת אומרת שהמחלה מטילה עלייך עננה- למה את מתכוונת? בהקשר להריון? או בכלל?

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

אני חושבת שהסקירה תרגיע זמנית:)

בטח אחרי יומיים שוב יתחילו חרדות חדשות.

המחלה, בעצם, לא משחקת תפקיד בהיריון כשיש איזון עם תרופות (אני רק עושה כמעט כל 3 שבועות בדיקת דם לתפקוד הבלוטה- ומעלה מינונים של תרופות בהתאם לתוצאה).
אבל!!!! המחלה הזו פגעה באמון שלי בגוף שלי. עד גילוי המחלה הזו, הייתי "סמל הבריאות" בעיני כולם (ספורטאית ורקדנית מקצועית), ולפני 5 שנים, כשגילו את המחלה שלי- הרגשתי "בגידה של הגוף". זו אמנם מחלה כרונית שחיים איתה, ואחרי שמגיעים לאיזון בעזרת תרופות- איכות החיים היא אותה איכות חיים.
העניין הוא שגם ההפלה שעברתי היא מבחינת התפיסה שלי "בגידה של הגוף", ודיי קשה לי לתפוס שהגוף שלי מצליח להחזיק היריון תקין (למרות שאני בשבוע 25 ושעברתי ממזמן את שבוע ההפלה- שדרך אגב, לא הייתה קשורה למחלה שלי)

למעלה