סקירה של טופגאם

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
הייתי היום במצגת של טופגאם.
טופ גאם - מצגת למשקיעים - דוחות כספיים ליום 30.9.2023 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

מדובר בחברה תעשייתית שייצרה בעבר ממתקים וכיום משנה מיקוד לתוספי מזון, בשיטה של סוכריות גומי.
טעמתי סוכריה כזו עם מגנזיום (וסוכר). נחמד. לגמרי מרגיש כמו סוכריה ולא גלולה מרה.
המפעל הראשון שלהם נמצא בשדרות המופגזת וכיום מקימים את השני.
חברה מעניינת, נמצאת ב watchlist שלי.
TopGum Industries Ltd. - The Proof is in the Taste (topgummiceuticals.com)

לחובבי עלבד - המניה של טופגאם אכן לא זולה, ש"ש 700 מלש"ח, אם בוחנים היקף מכירות ורווחים נוכחי. אם למשל נשווה לעלבד, אז עלבד נסחרת בשווי של שליש מהם, 250 מלשח למול 700, ומוכרת פי 8 (!) מהם (1.6 מיליארד למול 200 מלשח שנתי), אבל זה מגבונים וזה סוכריות תוספי מזון, אולם לטופגאם יש סיפור צמיחה עתידי מעניין עליו הם מספרים במצגת, כשהסיפור של עלבד זה יותר התייעלות ושיפור רווחיות מאשר צמיחה (תביאו לנו 3-4% נקי על המחזור והמשקיעים יטוסו לשמיים עם מיכה צ'רניאק |הלוואי| ), טופגאם לגמרי מספרים למשקיעים על פוטנציאל צמיחה חזק.
כמו עלבד, הם לא מוכרים מוצר ללקוח הפרטי הסופי אלא לחברות המותגים. לחברה תעשייתית ישראלית קטנה אין (כמעט) שום סיכוי לשווק בעולם הגדול.
ה"כמעט" בגלל שהמנכ"ל החדש עבד בסודהסטרים. כבוד |מצדיע| אבל בוננזה ישראלית כזו קורה פעם בדור.

אני איתגרתי ושאלתי אותם כמה שאלות:
1. כניסה עתידית לפארמה לילדים - למה לא סירופ? (ע"ע אקמולי וכו) הם ענו שזו אכן טכנולוגיה מתחרה, אולם יש יתרונות גם לסוכריות גומי
2. סוכריות קפאין (כשסיפרו שחיילים עכשיו בעזה אוהבים לאכול) - למה לא רד בול ושות? אכן, גם זה מתחרה
3. סיכון תפעולי בטחוני (מפעל בשדרות) וחשש לקוחות בחו"ל מלעשות איתם עסקים, כאשר טבע למשל מסבירה למשקיעים בשיחת הועידה הרבעונית שהודות לפריסה הגלובאלית היא מסוגלת להמשיך לעבוד כרגיל ולספק סחורה ללקוחות, כשישראל זה בסה"כ רק אחד המפעלים שלה. הם ענו שזה אכן בעיה (אם כי חלק מהעובדים כן ממשיכים להגיע לעבוד במפעל, למרות הסיכון, ממש לא מובן מאליו) ולכן הם בתהליך של קניית מפעל בארה"ב.

לגבי הנפקה מדללת, כדי לרכוש חברה אמריקאית, אני מבין שהם כבר ביצעו כזו, ולשאלתי הם לא מתכננים לגייס שוב בקרוב.
למה חברת טופ גאם עיכבה דיווח על רכישה נוספת שהיא מתכננת? - גלובס (globes.co.il)
טופ גאם התפשרה על כמחצית מהשווי שבו ביקשה להנפיק - גלובס (globes.co.il)

ההנפקה שבוצעה, באזור ה 5 שקלים למניה (כיום 6.5), סה"כ גויסו כ 70 מלש"ח:
טופ גאם - תוצאות הנפקה לציבור של מניות וכ.אופציה א' עפ"י דוח הצעת מדף מיום 8.11.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

בגלל המלחמה, המפעל בשדרות והקושי לגייס עובדים אני מנחש ש Q4 ו Q1 אצלם יהיו חלשים יותר (רק ניחוש שלי! הם לא צייצו בנושא) אולם מי שמתעניין בהם מן הסתם יותר מתעניין לטווח הארוך, ופחות בביצועי רבעון כזה או אחר, ובטווח הארוך יש להם סיפור צמיחה מעניין. :unsure:

אף אחד, אבל אף אחד, לא משלם 700 מלשח לנייר יתר שעושה מיליון שקל ברבעון. זה לגמרי לגמרי סיפור צמיחה עתידי. אין שאלה בכלל. אם הם לא ידלברו צמיחה הנייר ישחט. השווי באזור של אלקטריאון המהפכנית.

נערך לאחרונה ב:
למעלה