סקירה Shadow of a Queen

Macphista

New member
סקירה Shadow of a Queen

קניתי את shadow of a queen הרומן הגרפי של הסדרה once upon a time (יצא לאור על ידי מארוול) כבר לפני כמה זמן (ביחד עם האוגדן הראשון של fables) אבל רק עכשיו התפנתי לקרוא.
חשבתי לדווח.

קודם גילוי נאות קטן, קראתי מעט מאוד קומיקסים בחיי, ובטח שלא קראתי בכלל כאלה כבר מעל עשור אז אולי הסקירה שלי תהיה קצת off עבורכם. ובכל זאת...

לקומיקס יש כריכה מאפלת! והעמודים שפוסרמו ברשת ממש גרמו לי לרצות לקרוא את זה.
(יש כאן- http://www.youtube.com/watch?v=KHN605q1bMY סרטון של מישהו שמראה את הקומיקס מבפנים ומבחוץ)
רק כששמעתי על fables והחלטתי לרכוש את האוגדן הראשון החלטתי לרכוש גם את הקומיקס הזה בעיקר מתוך עניין לראות מה טוב יותר.
אז את fables עוד לא קראתי (רק התחלתי אתמול) לכן נקודת השוואה אדירה אין כרגע אבל לגבי הקומיקס של ouat כבר יש נקודות שחשבתי עליהן.

הקומיקס מחולק לארבעה פרקים, כל פרק אוייר על ידי מאייר אחר. חשבתי שזה יכול להיות מעניין, אבל כשקראתי זה זה היה בעיקר מבלבל ולא עקבי.
לא רק שהדמויות נראו מעט שונה בכל סגנון, היו פרקים שנראו חובבניים. הפרק הראשון לדעתי אוייר בצורה היפה והמרשימה ביותר, ואחריו הפרק השני היה הפחות טוב מכל הרביעייה והמעבר מאיורים טובים לאיורים לא משהו בכלל היה מאכזב מאוד.

לגבי העלילה, למי שמכיר את הסדרה, הדמויות המרכזיות מהסדרה שמשתתפות בקומיקס הן רג'ינה המכשפה הרעה, שילגייה, כיפה אדומה והצייד.
שלא כמו בסדרה, בקומיקס מתעסקים רק במה שהיה בעבר ביער המכושף (מקום מושבן של הדמויות לפני שקוללו והגיעו לארה"ב).
העלילה של הקומיקס מתרחשת אחרי שאמא של כיפה אדומה נהרגת ולפני ששלגייה בוחרת לעצור את החתונה של הנסיך שהיא אוהבת עם הנסיכה אביגיל.
בגדול העלילה מעניינת ומשתלבת טוב בעלילת הסדרה. מה שאומר שהיא לא תורמת לעלילת הסדרה אבל גם לא מפריעה לה או סותרת אותה (אולי משהו קטנטן (שהוא ספויילר לקומיקס) שלא היה קיים בכלל בסדרה אז היה קצת תמוהה כאן אבל ניתן להסביר).
אולי במחשבה שנייה העלילה הייתה מעט קצרה. היו עמודים לא מעטים של מעט מאוד טקסט בהם הסיפור והסצנות הועברו בעיקר על ידי התמונות. אני לא יודעת עד כמה זה מקובל. אבל עדיין העלילה הייתה מעניינת.

הקומיקס מתאים בעיקר למי שראה את הסדרה. אמנם סיפור שלגייה, המכשפה הרעה והצייד מוכר לכל ילד, אבל החיבור לכיפה אדומה ואמא שלה ואנשי זאב וכו' נעשה בסדרה ובלי הידע המקדים הזה יהיו דברים לא ברורים.

יש בסוף תוספות בונוס שמתחלקות לשתיים- חלק אחד של איורים כהכנה לCGI בסדרה, דברים שילהיבו רק את צופי הסדרה וגם לא בטוח עד כמה יתלהבו מהם. אני לא התלבתי...
חלק שני בו מתואר תהליך היצירה של הקומיקס. למשל- דמות אחת בשלבים שונים של איור על ידי ארבעת המאיירים של ארבעת הפרקים או עמוד אחד בשלבים שונים של הכנה. גם, לא התלהבתי בעיקר כי רואים את ההבדל באיכות בין מאייר אחד לשני.

לסיכום- נהנתי מהקריאה, נהנתי מהחוויה. קצת הופתעתי שנהנתי כי בהתחלה הייתי קצת מבולבלת... על מה מסתכלים קודם? הטקסט או התמונה?

היו עמודים עם איורים מאלפים ומצאתי את עצמי פשוט בוהה, לעומתם היו עמודים שנראו כמו עבודת חובבנים וזה היה מאכזב.

אני לא חושבת שזה קומיקס חובה בכלל, אבל לצופי הסדרה זה יכול להיות נחמד ומשעשע.
 

amitais

New member
סדר הקריאה בקומיקס

בקומיקס שעשוי טוב, סדר הקריאה הוא בעיקרון כמו סדר הקריאה בטקסט. כלומר באנגלית, משמאל לימין ומלמעלה למטה. כמובן שבדרך כלל האיורים תופסים את העין לפני הטקסט, גם אם הוא מופיע קודם לפי הסדר, אבל יוצרי קומיקס מיומנים לוקחים את זה בחשבון.
 

spidey 82

New member
לא חושב שאקרא את הספר

אבל תודה על הסיקור והביקורת.

אם מישהו מתכוון לקרוא את הספר, באמת עדיף לצפות קודם בסדרה, בייחוד בגלל הטוויסט הכל כך מגניב של כיפה אדומה והזאב.

פאנלים ועמודים נטולי דיאלוג הם בהחלט כלי מאוד נפוץ בקומיקס, בייחוד בעידן המודרני.*

יש אפשרות שתכתבי מי הציירים ואיזה פרק ציירו?

* בעידן הכסף היוצרים נהגו לדחוס לסיפור דיאלוגים בגלל שיטת התשלום דאז. יש סיפור מפורסם על ג'ים סטראנקו, יוצר מאוד חתרני לאותה תקופה, שאיים לזרוק את מנהל הכספים של מארוול מהחלון כשסירב לשלם לו על עמודים שכתב (וצייר) מכיוון שהיו ללא מילים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Steranko
 

Macphista

New member
הנה

פרק 1: art and colors - Michael Del Mundo
פרק 2: art and colors- Vasilis Lolos
שזה לדעתי הפרק החלש ביותר מבחינת האיור, יכול להיות שזה עניין של טעם, אבל שלושת הפרקים האחרים שמרו על סגנון מסוים פחות או יותר ובכל אחד היו כמה עמודים ממש מרשימים והפרק הזה היה גם בסגנון מאוד שונה ולדעתי די מאכזב.
פרק 3: art- Mike Henderson, colors- John Rauch
פרק 4: pencils- Michael Kaluta, inks- Mike Henderson, Scott Hanna and Michael Kaluta, colors- Christopher Sotomayor

עלילה של כל הפרקים Daniel T. Thomsen
סקריפט Corinna Bechko

אגב, תודה על הקישור. ההיסטוריה של הקומיקס די מעניינת. הקישור לסוף מלחמת העולם השנייה ואח"כ הירידה בשנות השבעים ממש מעניין.
 

spidey 82

New member
את דל מונדו אני מכיר רק כצייר עטיפות

(אחד מהטובים בתחום כיום) אז לא מפתיע שאהבת את הציורים שלו. מהפורטפוליו שלו גיליתי שהוא צייר גם את העטיפות של המיני-סדרה על המבוססת על "דקסטר", גם אותה מארוול פירסמה השנה.
http://www.deadlydelmundo.com/portfolio/covers-4/

אני לא מזהה שום דבר שמייק הנדרסון צייר, אבל יש לו סגנון מעניין.
http://mikeshenderson.blogspot.co.il/

כנ"ל ואסיליס לולוס. לא רואה משהו רע בסגנון הציור שלו, אבל אולי מפני שהוא מאוד אלטרנטיבי ושונה מהאחרים, בסיפור עצמו זה פוגם בזרימה.
http://steamrobo.blogspot.co.il/

קאלוטה הוא הכי ותיק ומוכר מביניהם, וגם היחיד שאני מזהה מעבר לעטיפות (דל מונדו). בין השאר עבודתו הופיעה ב-Fables: 1001 Nights of Snowfall (נובלה גראפית מאוד מומלצת שניתן לקרוא בלי קשר לעלילה הרצה של הסדרה, אע"פ שאישית העדפתי לקרוא אותה בסדר כרונולוגי, אחרי האוגדן השביעי, שמציג את עולם הפייבלז מארצות ערב).
http://www.kaluta.com/
 

Macphista

New member
תודה על הקישורים!

Starstruck נראה מגניב. מהכריכות הראשונות חשבתי שזה קומיקס-פורנו אבל ההמשך נראה מגניב.
galactic girl guides זה מעין גרסה של סטארסטארק לילדים?

התחלתי את האוגדן הראשון של פייבלס, אני נהנת מהעלילה והרעיונות שיש שם, אבל האיור לא מדהים כמו חלק מהאיורים שהיו בקומיקס של OUAT.
לפחות מה שקראתי עד כה, סיימתי את הפרק הראשון. אני חושבת שקוראים לזה פרק...
בכל מקרה, אם זה יזרום טוב נראה לי שארכוש עוד כמה אוגדנים של פייבלס, אני די נהנת מהקריאה והחוויה של קומיקס, ואולי גם אגיע לזו שהמלצת עליה.
 

spidey 82

New member
לא מכיר את סטארסטראק.

לן מדינה צייר רק את הסיפור הראשון של פייבלז והחל מהאוגדן השני הוחלף במארק באקינגהאם, הצייר קבוע של הסדרה (מדי פעם יש ציירים מחליפים, אבל באקינגהאם הוא ה-צייר של פייבלז).

יש שטוענים שהסדרה תופסת כיוון בספר השני, ולמרות שאהבתי אותה מההתחלה, אני מסכים שמבחינת האפוס כולו, צריך ושווה להמתין קצת (כאמור, גם מבחינת האמנות).
 

Macphista

New member
הקומיקס הכי מרכזי באתר שקישרת של קלוטה

הוא סטארקסטראק
http://www.kaluta.com/
לכן חשבתי שתכיר אותו...
ממה שקראתי עד עכשיו הוא נחשב לקומיקס מרכזי אבל עדיין לא הצלחתי להבין אם זה יותר קומיקס מד"ב או קומיקס סקס.
 

Macphista

New member
קראתי, זה נשמע מעניין וגם התמונו מגניבות

אני ממש שוקלת לרכוש את זה- http://www.bookdepository.co.uk/Starstruck-Elaine-Lee/9781613774397?b=-3&t=-20#Fulldescription-20

ונחזור לעניין פייבלס, אני בערך באמצע הפרק השלישי באוגדן הראשון.
זה נהיה מעניין יותר מרגע לרגע ואני מוצאת את עצמי מאוד משועשעת מכל מיני הקבלות שאני רואה ל OUAT.
שאלה- כל פרק שאני קוראת זה בעצם חוברת שפורסמה עצמאית? ואני קוראת את זה כפרקים כי זה אוגדן?
כל כמה זמן מתפרסמ/ת חוברת/פרק/אוגדן?
הסיפור מעניין אבל נראה לי מאוד מתסכל לחכות לפרסום של חוברות חדשות כל פעם. הצצתי קצת בסוף וראיתי שהסיפור שמעסיק את הפרקים האלה יסתיים בסוף האוגדן, אבל אם הייתי צריכה לחכות כמה חודשים בין פרסום של פרק אחד לשני קשה לי להאמין שהייתי עוקבת אחרי זה לאורך זמן.
יש גם אלפי פרסומות בסוף (וגם סיפור קצר) ופרסומת לסדרה fairest. היא מוצלחת? ראיתי שהיא התחילה רק לאחרונה כספינאוף של פייבלס וצריך את הרקע של הסדרה הזו לפני שעוברים לשנייה.
 

spidey 82

New member
בשביל אוסף של 13 גיליונות

נשמע כמו עסקה לא רעה בכלל.

החלוקה לפרקים היא לפי הפירסום המקורי בחוברות. האוגדן הראשון מכיל את גיליונות 1-5, כסדרה רצה הגיליונות לרוב מתפרסמים באופן חודשי. אם היית קוראת את האוגדנים בזמן אמת ולפי תאריך יציאתם המקורי, זה היה אף יותר מתסכל, להמתין לסיום סיפור במשך חודשים לפני שיתפרסם הספר שמאגד אותו.

יש אוגדנים שמכילים יותר גיליונות, כמו מס' 3 (8 גיליונות), מס' 4 (9 גיליונות) ומס' 10 (10 גיליונות). המחיר גם משתנה בהתאם לגודל הספר, למיטב זכרוני. את יכולה לראות את הרשימה של האוגדנים שיצאו עד כה כאן (תקישי על לחיץ ההרחבה בתיאור הסדרה בראש העמוד).
http://www.comicvine.com/fables/4050-9723/

פיירסט היא סדרת הספין-אוף האחרונה שהתפרסמה ועדיין רצה, אבל טרם קראתי אותה. היא מתמקדת בדמויות פייבלז שונות, כולן נשים, ואמורה להסתיים מתישהו לפני הסיום של פייבלז בתחילת 2015 (עליו ווילינגהאם הכריז לאחרונה). לאורך השנים היו ספין-אופים אחרים: ג'ק אוף פייבלז שרצה חמישים גיליונות), שתי מיני-סדרות של סינדרלה (רצוי לקרוא אחרי שתכירי את הדמות, בייחוד לא לפני שקראת את ווליום 5), הליטרלס (מיני-סדרה שפורסמה כחלק מקרוסאובר ביקום של פייבלז,ף ומאוגדת בווליום 13), שתי נובלות גראפיות (1001 לילה שכתבתי עליה מוקדם יותר ו-Werewolves of the Heartland) וספר פרוזה ("פיטר ומקס"). יש גם שני ספרי מרצ'נדייז - אנציקלופדיה ואוסף עטיפות של ג'יימס ג'ין (צייר העטיפות של הסדרה עד גיליון 81). הרשימה המלאה נמצאת בקישור שפירסמתי למעלה.
 

Macphista

New member
בקיצור מצאתי לעצמי תחביב חדש

האתר מאוד אינפורמטיבי...
קיצור, הזמנתי לי עכשיו את אוגדן 2 ו- 3 של פייבלס ואת סטארסטארק.

תודה!
 
למעלה