סקירה Shadow of the Queen

Macphista

New member
סקירה Shadow of the Queen

(הרגע פרסמתי את זה בפורום קומיקס אבל מן הסתם חשבתי שיתאים גם כאן במיוחד בזמן פגרה...)

קניתי את shadow of the queen הרומן הגרפי של once upon a time (יצא לאור על ידי מארוול) כבר לפני כמה זמן (ביחד עם האוגדן הראשון של fables) אבל רק עכשיו התפנתי לקרוא.
חשבתי לדווח.

קודם גילוי נאות קטן, קראתי מעט מאוד קומיקסים בחיי, ובטח שלא קראתי בכלל כאלה כבר מעל עשור אז אולי הסקירה שלי תהיה קצת off עבור קוראי קומיקס קבועים. ובכל זאת...

לקומיקס יש כריכה מאפלת! והעמודים שפוסרמו ברשת ממש גרמו לי לרצות לקרוא את זה.
(יש כאן- http://www.youtube.com/watch?v=KHN605q1bMY סרטון של מישהו שמראה את הקומיקס מבפנים ומבחוץ)
רק כששמעתי על fables והחלטתי לרכוש את האוגדן הראשון החלטתי לרכוש גם את הקומיקס הזה בעיקר מתוך עניין לראות מה טוב יותר.
אז את fables עוד לא קראתי (רק התחלתי אתמול) לכן נקודת השוואה אדירה אין כרגע אבל לגבי הקומיקס של ouat כבר יש נקודות שחשבתי עליהן.

הקומיקס מחולק לארבעה פרקים, כל פרק אוייר על ידי מאייר אחר. חשבתי שזה יכול להיות מעניין, אבל כשקראתי זה זה היה בעיקר מבלבל ולא עקבי.
לא רק שהדמויות נראו מעט שונה בכל סגנון, היו פרקים שנראו חובבניים. הפרק הראשון לדעתי אוייר בצורה היפה והמרשימה ביותר, ואחריו הפרק השני היה הפחות טוב מכל הרביעייה והמעבר מאיורים טובים לאיורים לא משהו בכלל היה מאכזב מאוד.

לגבי העלילה- הדמויות המרכזיות מהסדרה שמשתתפות בקומיקס הן רג'ינה, שילגייה, כיפה אדומה והצייד.
שלא כמו בסדרה, בקומיקס מתעסקים רק במה שהיה בעבר ביער המכושף ולא בסטוריברוק או מקום אחר. זה בעצם יכול היה להיות קטעי פלשבק מפרק כלשהו.
העלילה של הקומיקס מתרחשת אחרי שאמא של כיפה אדומה נהרגת ולפני ששלגייה בוחרת לעצור את החתונה של צ'רמינג ואביגיל.
בגדול העלילה מעניינת ומשתלבת טוב בעלילת הסדרה. מה שאומר שהיא לא תורמת לעלילת הסדרה אבל גם לא מפריעה לה או סותרת אותה (אולי משהו קטנטן (שהוא ספויילר לקומיקס) שלא היה קיים בכלל בסדרה אז היה קצת תמוהה כאן אבל ניתן להסביר).
אולי במחשבה שנייה העלילה הייתה מעט קצרה. היו עמודים לא מעטים של מעט מאוד טקסט בהם הסיפור והסצנות הועברו בעיקר על ידי התמונות. אני לא יודעת עד כמה זה מקובל. אבל עדיין העלילה הייתה מעניינת.

הקומיקס מתאים בעיקר למי שראה את הסדרה. אמנם סיפור שלגייה, המכשפה הרעה והצייד מוכר לכל ילד, אבל החיבור לכיפה אדומה ואמא שלה ואנשי זאב וכו' נעשה בסדרה ובלי הידע המקדים הזה יהיו דברים לא ברורים. לדעתי זה חבל כי יש מספיק קוראי קומיקס שלא מתלהבים מטלוויזיה שהיו יכולים להנות מהקומיקס הזה.

יש בסוף תוספות בונוס שמתחלקות לשתיים- חלק אחד של איורים כהכנה לCGI בסדרה, דברים שילהיבו רק את צופי הסדרה וגם לא בטוח עד כמה יתלהבו מהם. אני לא התלבתי...
חלק שני בו מתואר תהליך היצירה של הקומיקס. למשל- דמות אחת בשלבים שונים של איור על ידי ארבעת המאיירים של ארבעת הפרקים או עמוד אחד בשלבים שונים של הכנה. גם, לא התלהבתי בעיקר כי רואים את ההבדל באיכות בין מאייר אחד לשני.

לסיכום- נהנתי מהקריאה, נהנתי מהחוויה. קצת הופתעתי שנהנתי כי בהתחלה הייתי קצת מבולבלת... על מה מסתכלים קודם? הטקסט או התמונה?

היו עמודים עם איורים מאלפים ומצאתי את עצמי פשוט בוהה, לעומתם היו עמודים שנראו כמו עבודת חובבנים וזה היה מאכזב.

אני לא חושבת שזה קומיקס חובה בכלל, אבל לצופי הסדרה זה יכול להיות נחמד ומשעשע, במיוחד בזמן פגרה...

Macphista

New member
אז אני רק אגיב לעצמי לגבי פייבלס

ואגיד הולי הל אין פלא שהאשימו את אדם הורוביץ ואדי קיציס בגניבת רעיונות מפייבלס לוואנס.
אני לקראת סיום האוגדן הראשון ו... זה מגניב לגמרי ו... וואו, לא קשה לזהות את "ההשראה" שיוצרי וואנס קיבלו מסדרת הקומיקס הזו.

spidey 82

New member
אחת הסיבות להאשמות

היא שפייבלז, כמו הרבה יצירות קומיקס מצליחות, עברה הרבה ידיים הוליוודיות לאורך השנים בניסיון לעבד את הסדרה לטלוויזיה או לקולנוע. אחת הידיים הייתה ABC. מאחר וזה נפל בשלב טרום-הפקתי, ואחרי כמה שנים פתאום עלתה OUAT, החשד המיידי של מי שהיה בעניינים הוא ש-ABC ויתרה על תשלום תמלוגים וקניית זכויות כדי לגנוב את הרעיון ולעשות משהו משלה.

לפני שנתיים, לא הרבה אחרי ש-OUAT החלה ואיתה האשמות הגניבה מפייבלז, מי קם להגנתם של הורוביץ וקיציס? ביל ווילינגהאם.
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=35737

Macphista

New member
אתה מקור מידע שלא מפסיק להפתיע!

ספציפית את הראיון הזה לא קראתי עד כה אבל ראיתי ברשת את הדיונים בנושא ואת התגובה של ווילינגהאם (נראה לי שגם בהמשך לדיון קודם לפני כמה זמן איתך על הסדרה והקומיקס).

בכל מקרה סיימתי את האוגדן וכפי שכבר אתה יודע נהנתי עד כדי כך שהזמנתי את השניים הבאים.

טוב, החלק הזה מכיל ספויילרים לאוגדן הראשון של פייבלס, אז מי שבמקרה פותח ועוד רוצה לקרוא את סדרת הקומיקס הזו בעתיד (וכדאי לכם... זה ממש שווה!) שלא ימשיך לקרוא!

אני כל כך נהנת שהדמויות כאן מתמודדות עם השלכות של שהייה בעולם האמיתי בצורה שלא ראיתי בכלל בוואנס.
כאן יש להם בעיות כלכליות בעוד שבוואנס אפילו צחקו על זה כשטייני שאל באיזה פרק מה אנשים עושים בעיירה הזו בכלל בהמשך לכך שציפו ממנו לשלם על השתייה של הגמדים ולא היה לו כסף.
ההיבט המציאותי גם נראה ביחסים בין הדמויות- זוגות שבוואנס נשמעים כמו תקליט שבור "i will always find/love u" ושאר מיני סיפורי מעשיות בקומיקס כבר גרושים שנים או שמתמודדים עם בעיות שמצופות להתעורר אצל זוגות ובמיוחד כאלה שחיים ביחד מאות שנים.
אבל למען האמת, בהקשר של וואנס אני לא יכולה שלא לראות את ההקבלות- פונים לשלגייה כ snow או miss white, אחותה rose red בעוד שבסדרה הן רק חברות קרובות ולא אחיות וקוראים לה red או רובי במקום rose כמו בקומיקס.
הדמות של בלובירד שעורך עסקאות שערורתיות ומחתים אנשים (לכאורה תמימים) על חוזים תמוהים.
הקירבה בין איש הזאב כאן שמתפקד כבלש לעומת השריף בוונאס שהיה צייד שגדל עם זאבים... (קראתי את מה שווילינגהאם אמר על זה בראיון, ובכל זאת... לך תדע, אולי מה שהתרחש מאחורי הקלעים הוא שונה מאוד ממה שיוצר הקומיקס ויוצרי הסדרה הפגינו כלפי חוץ).
שילגיה שמתפקדת כראש קהילת פייבלסטאון בעולם הזה מזכירה לי יותר את רג'ינה מאשר את סנואו של וואנס. היא אמנם לא מרושעת אבל היא חזקה וסמכותית ולא לוקחת קראפ מאף אחד כמו רג'ינה.

ולסיום- אני מאוד מקווה לרומן סוער בין שילגייה לבין הבלש.

spidey 82

New member
פייבלז ווליום 1

רוז רד זו לא כיפה אדומה. רוז רד וסנואו ווייט הן שתי אחיות מאגדה אחרת של הגרים, בלי קשר לשלגייה המפורסמת יותר שלהם. ווילינגהאם החליט להפוך את שתי השלגיות לאחת.*
http://en.wikipedia.org/wiki/Snow-White_and_Rose-Red

כמו גם במקרה של דמויות אחרות, למשל ג'ק מהאגדות בעל אלף הפרצופים, שלפי פייבלז הוא כל אחד ואחד מהג'ק שמופיעים באגדות השונות (ג'ק קוטל הענקים, ג'ק וג'יל וכו'). או ביגבי**, הזאב המפורסם מכל האגדות הרלוונטיות, כמו כיפה אדומה ושלושת החזרזירים.

את שלגייה של פייבלז אני מעדיף מאות מונים על זו של OUAT, וכבר בספר הראשון את יכולה להבין למה. היא דמות הרבה יותר מלאה ולא קלישאתית. גם פרינס צ'ארמינג של פייבלז, שהוא פוץ שרמנטי רודף נשים ולא הפלקאט הרכרוכי של OUAT (כמו ג'ק וביגסי, הוא הנסיך מכל האגדות, ופה ווילינגהאם לגמרי שיחק עם זה לתוך הסדרה, עם נישואים וגירושין מרובים, ניאופים וכו').

* את בלובירד ובוי בלו את בטח גם כן לא מזהה, הם מבוססים על אגדות ושירי ערש לא מוכרים בארץ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bluebeard
http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy_Blue

** הוא השריף של פייבלטאון, לא סתם בלש; ושלגייה אמנם מנהלת בפועל את העניינים, אבל היא סגנית ראש העיר, קינג קול, שבעיקר נמצא שם - לפחות בהתחלה - כבעל תואר טקסי ותו לא)

Macphista

New member
לא הכרתי את האגדה הזו

על snow white and rose red.

הבנתי ששילגיה היא רק ראש הקהילה והמשנה של ראש העיר. משום מה ראש העיר נראה לי כל כך דומה לאבא של בל בסדרה.

זה מגניב לגמרי שג'ק, ביגבי ופרינס צ'רמינג הם שילוב של כל ההופעות של השמות והיישויות האלה באגדות.
אני עכשיו תוהה אם הנסיכה הבלונדינית שעוד לא חשפו את זהותה שלמדה להילחם היא אחת מהגרושות שלו.

אז בלובירד הולך למות?

spidey 82

New member
הסיפורים של פייבלז

הם חדשים ולא מתרחשים לפי האגדות\סיפורי פולקלור, אע"פ שיש התייחסות אליהם. הפייבלז מודעים למעמד שלהם כדמויות בעולם האמיתי ולווילינגהאם יש לא מעט טייקים משלו על הסיפורים המקוריים (כמו שלגייה ושבעת הגמדים באחד הסיפורים ב-1001 Nights of Snowfall).

רשמית קינג קול ראש העיר, אבל כפי ששנינו כתבנו, שלגייה מנהיגה ומנהלת בפועל.

ידעתי על איזו בלונדינית את מדברת, אבל הייתי צריך לבדוק את הספר כדי להיזכר בסצינה. תקראי אותה שוב ותראי שכבר בהתחלה בלובירד רומז מי היא. :)

Macphista

New member
אה, ואני לגמרי מסכימה איתך

ששילגיה וצ'רמינג של פייבלס מוצלחים הרבה יותר מאלו של וואנס.

Jimmy Kane

New member
היה יכול להיות יותר יפה

אם היו מציירים בסגנון כמו שיש בספר ולא סגנון שמתאמץ להתקרב לסגנון ציור של גיבורי על

Macphista

New member
קראת את זה?

אני נהנתי מהאיורים.
היו עמודים שממש בהיתי עם פה פעור.

אני מניחה שאם היו מאיירים את הקומיקס בסגנון של הספר של הנרי זה יכול היה להיות גימיק נחמד לצופי הסדרה אבל אולי לא מתאים לסטנדרט הגבוהה שיש היום לאיורים בקומיקסים אחרים.
אם תכנס לשרשור על זה בפורום קומיקס תראה שכל המאיירים של הקומיקס של וואנס הם מאיירים מקצועיים.

Jimmy Kane

New member
לא קראתי אותו

אבל יצא לי לקרוא כמה נובלות גרפיות בחיים שלי (למשל המתים המהלכים שפרשתי ממנו כמו הסדרה..)

אני חושב שצריך לתת סטנדרט ייחודי לOUAT אם הם ממשיכים בכיוון כזה.. כמו שלמתים המהלכים יש את הסגנון שחור-לבן עם קווי מתאר עבים.
בכל מקרה אני אשמח לקרוא מתישהו, אני מקווה שיהיה לזה המשך ושהוא יתעסק הפעם בסטוריברוק. היה מגניב אם היה סיפור ספין אוף שמתרחש נגיד לדוגמא בלוס אנג'לס עם איזו דמות מהאגדה שעוד לא הופיעה בסדרה

Macphista

New member
פוטטו פוטאטו

הבחור מחפש חידושים ודמויות חדשות בקומיקס של וואנס, שיקרא פייבלס וזהו.

spidey 82

New member
עם זה אני מסכים.

בעניין מיקומים אחרים: לא זכור לי שום דבר בל"א, אבל פייבלז יוצאת לא מעט מגבולות פייבלטאון.

Jimmy Kane

New member
אני אקרא

לדעתי זה אחרי שאסיים את המבחנים (המבחנים שלי מסתיימים כבר בינואר ואז חופש של 3 שבועות)

אבל בכל מקרה זה גם יכול להיות רעיון מגניב לסדרת ספין אוף במקום וונדרלנד.. אולי בעונה הבאה

spidey 82

New member
אחרי הכישלון של וונדרלנד

ספק רב אם ABC ודיסני ילכו על ספין-אוף נוסף.

Macphista

New member
חשבתי על אפשרת אחרת. בעקבות הקללה החדשה

שכל הדמויות חזרו לעולם בו נולדו אולי דמויות נוספות שלא היו בסטוריברוק ועברו לעולם הזה מהיער המכושף לפני הקללה של רג'ינה וגרו במקומות אחרים, גם עכשיו חזרו ליער המכושף.
כך שזו יכולה להיות הסיבה להכרת עוד דמויות וכניסה של קווי עלילה חדשים, גם אולי בעולם הזה מחוץ לסטוריברוק.

spidey 82

New member
זו דרך טובה לעשות זאת

אם הכותבים מוכנים לכך. בינתיים האפשרות הכי בטוחה היא השידוך הבלתי נמנע בין רג'ינה לרובין הוד, ולא בטוח אם לתסריטאי הסדרה אכפת מעבר לכך, לפחות כרגע.

אני אשמח לשובם של רובין ואנשיו העליזים, ולו כדי לחזור לסיפור הפתוח של מולאן.

למעלה