סקירה: the bob dylan scrapbook

סקירה: the bob dylan scrapbook

האמת שהספר נמצא אצלי כבר כמעט חודש. אבל רק עכשיו התפנתי לכתוב עליו. המלל בספר לא מחדש שום דבר. הוא מסכם את קורותיו של דילן בשנים 56-66. המיוחד בספר הם האבזרים שמצורפים אליו. מרצנדייז, כרטיסים, שירים כפי שנכתבו על הדפים בידו של דילן, פרסומות, קטעי עיתונות וגם העטיפה של האוטוביוגרפיה הפרטית של דילן על וודי גטרי.

אממ בעיקרון לא...אבל בחלק גדול

מהפורומים של תפוז המנהלים כן מרשים לפרסם שירים וכו כי אף אחד לא באמת עוקב ובודק. ושוב,להחזיר את הקומונה (לצורך הורדות) נראה לי רעיון לא-רע.

אני לא יודע מה הן גבולותיו

של הפורום הנכבד הזה, אבל אני מודה שהספר הזה מסקרן אותי ואני אשמח אם תרחיבי עליו במיוחד על האוטוביוגרפיה הפרטית של דילן על וודי גאטרי. את מוזמנת לשלוח לי את דבריך לדוא"ל שלי ויכול להיות (קשה לי להבטיח כשאני לא יודע על מה) שאני אפרסם את זה לפחות באתר שלי שבחלקו מוקדש לבוב דילן. במידה שהדברים יפורסמו כמובן שהן יהיו בשמך. אני אשמח לשמוע ממך.

Chocoholic

New member
בעיקרון

יש איסור על סריקת דפים מספרים והפצת העותקים. קיבלת גם איזה דיסק ביחד עם הספר? כי זכור לי משהו, אבל אולי זה היה רק במבצע בבריטניה בשבועות הראשונים שהספר נמכר.

אני יודע שאתה לא המצאת את החוקים

אבל סלח לי אם אומר לך שזה נראה לי מגוחך, כי לפי אותו איסור איך זה שבכל זאת יש לפורום הזה גלריה? הרי גם התמונות הללו סרוקות ממקורות מסויימים.

בקשר לדיסק

הספר מסקר את אותה התקופה שהסרט של סקורסזה מסקר. הדיסק המצורף לא מלהיב. הוא מכיל ראיונות רדיו מ 61, 62, 65 ו66. האמת לא כל כך ברור לי למה דווקא הם צורפו. חוץ מאולי האחרון שהוא הארוך יותר 8 דקות. בכל מקרה דילן נשמע שנון, מצחיק וגם שקרן (טןען שבחר את השם דילן על שם מישהו ממשפחתה של אימו). בנוסף עוד 10 קטעי אודיו מהסרט של סוקורסזה בנושאים: "פגישתו" הראשונה עם המוסיקה, הבידור בהיבינג, הפגישה עם וודי גאתרי, ההופעות בוויליג', הופעות אחרות, הקלטה וכתיבת שירים, התגובה לצליל החשמלי, נגינה עם "הלהקה", על פירסום- תהילה. כל הראיונות קצרים מאוד. באפן אישי די התאכזבתי מהדיסק. לפני הרבה מאוד זמן היה בערוץ 23 סדרה של הביביסי על התפתחות הרוק, ושם השמיעו כל מני ראיונות של דילן ברדיו ותשובות שלו לשאלות של מאזינים. הוא היה שנון ,מצחיק ומעורפל והיה מאוד מעניין לראות את הצד הזה שלו. ככה גם בסרט dont look back כשהוא דיבר עם מעריצים.

מה לגבי וודי גאטרי?

עד כמה שידוע לי בוב דילן כתב עליו את השיר Song To Woody שנמצא כאמור בתקליט הראשון שלו ואת "המחשבות האחרונות" שיצא במסגרת הבוטלגים 1-3. האם כשאמרת שמצורף לספר הזה גם ביוגרפיה שדילן כתב עליו התכוונת למשהו מזה או משהו אחר. אני אשמח שתעני לי, כי דווקא הנקודה הזו מאוד מעניינת אותי.

לא רוצה לאכזב

יש צילום של ספר האוטוביוגרפיה של גאטרי ששייך לדילן. מסופר בספר על הפרטים הידועים. בקצרה: דילן שומע שירים של גאטרי ונדהם והתחיל "לשיר, להתנהג ולהתלבש כמוהו- הוא הפך להיות וודי גאטרי". דילן מבקר את גאטרי בבית החולים ומגן לו את שיריו ואפילו מחקה אותו בצורת הדיבור. בכל מקרה אין כאן חדש ובביוגרפיה של דילן מסופר הרבה יותר בהרחבה.

אל תצטערי, את לא מאכזבת

את הכי הרבה מוסיפה לי לידע, במקרה הזה לא הייתי יודע פרטים על הספר ללא התיאורים שלך. אז את יכולה להיות רגועה, זה בסדר גמור. אני חשבתי בהתחלה שהתכוונת למשהו שדילן כתב על חייו של גאטרי, אבל עכשיו אני מבין שמדובר בסך הכל בצילום של עטיפת Bound For Glory אם אני לא טועה ששייכת לדילן. כמו שרבים מאיתנו יודעים תקופה מסויימת דילן באמת הושפע מגאטרי והוא הסתובב עם אותו ספר כמו עם תנ"ך. זה מה שעורר לי את הסקרנות לקרוא אותו לפני כמה שנים. רכשתי אותו יחד עם הביוגרפיה שג'ו קליין כתב. בעיניי מדובר פשוט בסיפור חיים מרתק !! תגידו חברים, מעניין אותי לדעת. מישהו מכם אוהב את המוסיקה של גאטרי?

למעלה