סקירה: Windows Live Mail

Ambious

New member
סקירה: Windows Live Mail

הסקירה הבאה נכתבה על ידי UvalS בבלוג שלו, והועתקה לכאן ברשותו.
"היום התחלתי להשתמש ב-WLM, תיבת הדוא``ל העתידית והחדשה של מיקרוסופט במסגרת מותג ה-"Live" שלה. אז, מה הולך שם? לפני כמספר שבועות קיבלתי את האישור להשתמש בתיבת הדוא``ל החדשה של מיקרוסופט. לצערי, לא הצלחתי והדבר לא עבד - הפנה אותי חזרה לממשק המשתמש הרגיל של הוטמייל. היום, להפתעתי ולשמחתי, הצלחתי להכנס אליו. טוב, האמת? התרגשתי. אני לא אשקר ואגיד שהיו כמה דברים שאכזבו אותי (פרסומות דיי ענקיות? מקווה שיעלמו) ויש כמה דברים שעוד ניתן לשפר. יש לקחת בחשבון שזו גרסת Beta ואף פעם לא ציפיתי שתיהיי מושלמת, ואני לא מצפה מאף מוצר שנמצא ב-Beta להיות מושלם, וגם ממוצר שהוא לא Beta. נתחיל מעניין שמאוד הרשים אותי - בדיקת איות "בפועל". הכוונה - בזמן שכתבתי מכתב (כתבתי באנגלית, אף על פי שיש תמיכה בעברית, אך לא בחלק הזה) באנגלית הופתעתי לגלות כי לפתע צץ קו אדום סטייל WORD על המסך מתחת למילה. מילה שגויה? בהחלט. כמו בוורד - לחיצה ימינית הביאה לי רשימת מילים חלופיות או תיקונים, ובאפשרותי היה להוסיף את המילה כמילה מוכרת לי "למילון" או להתעלם מהעניין. פשוט מצויין, יעיל מאוד, לפחות בשבילי. כאן מיקרוסופט עשו עבודה נהדרת. אני דיי בטוח שלא אוכל לעבור על כל האפשרויות, הרי זו הפעם הראשונה שאני מנסה את השרות. בין מה שראיתי - ניתן לבחור בעבודה עם שפות שונות (איטלקית? צרפתית?), ניתן להגדיר פילטר לספאם (ואת הדרגה שלו), לחסום אנשים מסויימים וכל מה שקשור לזה. אופציה אחרת יעילה מאוד מבחינתי היא מיון מכתבים לפי השולחים לתוך תקיות שונות. כלומר, אם X שלח מכתב, אז המערכת יודעת שכל המכתבים מ-X להעביר לתקייה בשם Z. פשלה אחת רצינית: מערכת בדיקת האיות אינה מזהה את העברית, ועל כן מציגה אותה כשגיאות כתיב. קצת מציק, אך אני מניח שנין לבטל את זה או שלקראת ההשקה הרשמית יסדרו את זה. אה כן - שימו לב, שימו ל לדבר הבא. ניסיתי לשלוח ולקבל מספר מכתבים ולמרבה הפלא, הכל היה בעברית. מצויין. בין היתר ניתן לקבוע את סידור התבניות של העמוד וכן את הצבעים. במקרה בחרתי בתבנית מסויימת שמצאתי אותה כנכונה בעיני, וכמובן, יש עוד אחרות בצבעים שונים. בנוסף, אפשר "למתוח" ולשנות באופן מהיר את הרוחב והאורך של כל תיבה. כמו שניתן לראות בתמונה, המוצר הזה, כמו שאר המוצרים האחרונים של מיקרוסופט, מאוד "ווב 2.0", כמו שכולנו אוהבים. בעיקרון, הדוא``ל עובד באופן יחסית מהיר, בחלקים מסויימים אפשר להכניס את המוגדר "טס". דברים נוספים שיש בנוסף לדוא``ל רגיל הם יומן יומי - ניתן לשתף אותו עם אנשי קשר מסויימים, תזכורות, רשימות ועוד. והנה, עוד מוצר חדש וטרי נכנס לסדרת מוצרי ה-Live האגדיים. תוך 5 חודשים, 14 מוצרים שונים. מרשים למדיי. הדבר הבא באותו עניין של דוא``ל, הוא החלופה של Outlook שככל הנראה, תראה דומה מאוד ל-Windows Live Mail. עדכון: כרגע שמתי לב כי ניתן לגרור מכתבים לתקיות מסויימות. כלומר, ניתן פשוט למשוך מכתב מן התיבה אל תקייה אחרת בתיבה, וכך לבצע סידור בצורה מהירה ונוחה יותר. ובכן, אני שמח להכריז על תיבת הדוא``ל החדשה והנוספת שלי. סוף סוף תיהיה עוד תיבה שתתמוך בעברית, עד כמה שאני יודע." ושוב תודה ל- UvalS על שכתב את הסיקור הסכים לפרסם אותו כאן

למעלה