סקירה: Yahoo! Mail Beta

UvalS

New member
סקירה: Yahoo! Mail Beta

סוף סוף יאהו! החליטו לנטוש את התיבה המיושנת שהייתה להם עד כה. ומה הם מתכננים לנו באופק? הרבה. סקירה של תיבת הדוא``ל החדשה - Y! Mail, בקרוב אצלכם. לאחר שסקרתי את תיבת הדוא``ל העתידית של מיקרוסופט, החלטתי לבדוק גם את התיבה העתידית של יאהו!. שתי החברות מציגות את השחקנים המחודשים שלהם במלחמת הדוא``ל שסובבת אותנו ברשת. כבר מספר חודשים מייגעים אני מחכה ליום בו אוכל לעבוד עם התיבה החדשה (BETA) של Yahoo! Mail. כיום, אני משתמש ביאהו! מייל כתיבה "ראשית" שלי, ומבין כל התיבות, עובד איתה הכי הרבה. לקחתי לסיבוב את גרסת הבטא וחזרתי מרוצה. תרגישו שאתם בתוך תוכנה כאשר אתה נכנס לראשונה לתיבת הדוא``ל החדשה של יאהו!, אתה לא רואה עוד תצוגת תיבת דוא``ל רגילה או פשוטה. למעשה, מהר מאוד אתה מוצא את עצמך עובד מול תוכנה לכל דבר, רק באינטרנט. אפילו פס הגלילה של הדפדפן לא קיים. בניגוד לתיבה הישנה של יאהו!, בתיבה החדשה רואים השקעה רבה בעיצוב ובתכנון הממשק. התיבה עצמה מפוארת, תצוגת "סטייל אאוטלוק", אפקטים במעברי עכבר ואף חלון הלחיצה הימינית של העכבר מותאם לתיבה עצמה - יאהו! הלכו עם זה עד הסוף, הרגשת תוכנה ותו לא. כאשר תלחצו עם העכבר על המקש הימיני, תקבלו תפריט הדומה לכל תוכנה על המחשב שלכם המציג אפשרויות שונות בהתאם לאובייקט עליו לחצתם. לדוגמא, במידה ולחצתם על שם תקייה כלשהי, התפריט יציג אפשרויות כמו שינוי שמה, ניקוי התקייה, יצירת תקייה חדשה ועוד. לחצתם על מכתב מסויים? התפריט יאפשר לכם להגיב, להדפיס, לסמן ועוד המון אפשרויות רבות - לא חסר. מוכנים לעוד? ביאהו! מייל יש גם שימוש נרחב בטאבים (Tabs) המאפשרים לך להחליף חלונות מבלי לרענן את הדף או מבלי לפתוח חלונות חדשים בדפדפן. לדוגמא, אני יכול לפתוח 2 טאבים כאשר אחד מהם הוא תיבת הדואר הנכנס, והשני הוא מכתב חדש שאני כותב. אני יכול לדפדפן בין החלונות מבלי לצאת מהתיבה. שימו לב, אין כל קשר בין הטאבים של הדפדפן לבין הטאבים של יאהו! - התיבה של יאהו! נמצאת בחלון אחד בדפדפן, לא יותר. אפשר להגיד שהחבר`ה ביאהו! עשו עבודה נפלאה עם הטאבים, והם הופכים את התיבה הזו למאוד נוחה. AJAX הוא שם המשחק אם יש משהו שבאמת שמים לב אליו והוא לא העיצוב, זה תכונות ה-Web 2.0 מהבחינה הטכנית. תוכלו להזיז בקלות ובמהירות את רוחב ואורך החלונות השונים (כמו תצוגת הדוא``ל, רשימת הדוא``לים וכו`). כמו כן, ניתן לשים לב כי המילה "רענון" אינה תקפה לגבי יאהו! מייל. במשך שהותי בתיבה, לא ראיתי אף מקרה בו הייתי צריך לטעון מחדש את החלון או לרענן אותו. אפילו בעת בדיקת דוא``ל חדש, התיבה אינה נטענת מחדש. בהחלט יעיל ומהיר. Loading זו מילת המפתח אם יש משהו שהופך את התיבה הזאת לבלתי מושלמת, זו המילה "Loading". בכניסה לתיבה יש להמתין כ-2 או 3 שניות על מנת שהתיבה תטען (בפעם הראשונה והאחרונה), וכן בטעינת רשימת טעינת ההודעות עצמן בתקיות השונות אני מוצא את עצמי מול Loading מרובה, לצערי הרב. דבר נוסף באותו הקשר, התיבה קצת כבדה - עוד חסרון. יש לשים לב כי אני בודק את גרסת ה-BETA, ולכן ייתכנו שינויים ואף ייתכן כי הדברים שציינתי כאן יתוקנו בהמשך עם השקת הגרסה המלאה. על התיבה אצלנו הישראליים, אחד הדברים היותר חשובים בבחירת תיבת דוא``ל הוא התמיכה בעברית. אם אתם נוהגים לכתוב את המכתבים שלכם בעברית והתמיכה בה לקויה, המצב רע. על מנת לבדוק את העניין, שלחתי וקיבלתי מספר מכתבים בעברית, בכולם העברית נראתה מצויין ולא היו שום בעיות. אני מקווה שאכן התמיכה טובה כמו שאני חושב, זאת על מנת שלא יהיו אכזבות בעתיד. דבר אחר שיש לציין, ניסיתי ללא הצלחה לכתוב בצד ימין ולהשאיר את הטקסט בצד ימין - כלומר שמקבל המכתב יראה את מה שכתבתי בצד ימין. כאן נכשלתי. פיצ`ר אחר שכן קשור לנושא הוא שניתן לקבוע קידוד באופן ידני לתיבת הדוא``ל (ולא לדפדפן). עושים זאת על ידי לחיצה בכפתור More Actions -> Set Encodings במסך כתיבת הודעה חדשה יש כמובן השלמה לכתובות דוא``ל מוכרות, ופיצ`ר אחר (ואף מצחיק) הוא נושאים אקראיים של יאהו!. כלומר, אם נלחץ על הכפתור "Subject" יוצג לנו נושא שלא אנחנו בחרנו ("You! Off my planet!"). אין כל קשר בין הנושא להודעה, אך במקרה ואין לכם רעיון לנושא ההודעה, זה פתרון לא רע. בניגוד להמון דברים אחרים, העורך נשאר אותו עורך כמו בתיבת יאהו! הקודמת. אומנם האפשרויות בו דיי בסיסיות, אולם לא הרגשתי צורך באפשרויות נוספות, הספיק לי. בנוסף לכל, קיימת בדיקת איות ("Check Spelling") למכתבים, אך יש ללחוץ על הכפתור המיועד לכך (היא לא מתבצעת אוטומטית). על מנת לאפשר לכולנו עבודה קלה ומהירה עם תיבת הדוא``ל, וכן כמו בתיבה החדשה של מיקרוסופט, ניתן "לגרור" מכתבים מן התיבה אל תיבות אחרות. קל ונוח. לפי מה שבדקתי, ברגע שיש אימייל חדש התיבה לא מציגה אותו מייד, אלא יש לחכות לבדיקת הודעות או לבצע בדיקה כזו בעצמך. הבדיקה דורשת ממך אך ורק לחיצה בודדה על כפתור, ולא יותר. אומנם פעולה פשוטה, אך לרגע חשבתי שגם את זה לא אצטרך לעשות. מי אמר קיצורים ולא קיבל? פיצ`ר בולט ביאהו! מייל הוא הקיצורים הרבים כמעט לכל אפשרות. אם תרצו לבדוק דוא``ל, פשוט תלחצו על המקש "m" במקלדת. מעוניינים ליצור הודעה חדשה? המקש "n" יבוא לעזרתכם. לחצתם על נושא הודעה והחלטתם שהגיע הרגע הנכון להגיב? אין טעם להתאמץ יותר מידי. לחצו על "r" ויפתח לכם חלון תגובה בטאב חדש (וכמובן, יש עוד המון קיצורים אחרים.. עדיף שלא לרשום את כולם). בדבר הספאם אני לא יודע אם יש חידושים. בעיקרון, מערכת האנטי-ספאם של יאהו! נחשבת לטובה, לפי ניסיון שלי. אומנם היו מקרים אחדים בהם היא החשיבה מכתבים אמיתיים לספאם, אך מהר מאוד תיקנתי את הטעות המרה הזאת. וכמו בהמון תיבות אחרות, ניתן לקבוע את דרגת האנטי-ספאם וכן לשנות הגדרות אחרות בתיבה. בנוגע לנפח התיבה, בעמוד הפתיחה כתוב שיש אך ורק 1GB. "מעט" ביחס למתחרות הגדולות, ואני מקווה ומשער שההגבלה תוגדל עם ההשקה הרשמית של התיבה (כזכור, זו גרסת BETA בלבד). תוספות משלימות לתיבת הדוא``ל - בין היתר, ניתן למצוא רשימת אנשי קשר, יומן אישי ופנקס רשימות אישי. כל אלו הם אינם שרותים חדשים והיו קיימים בעבר. תוסף חדש שהצטרף אלינו הוא קורא RSS אשר מוצמד לתיבת הדוא``ל, ומאפשר הצגת RSSים בתוך התיבה. ייתכן וחלקנו ימצאו בו יעיל ושימושי. פרט לעובדה שהתיבה יחסית "כבדה", אוכל לסכם כי מדובר בשרות מוצר של יאהו! שיכול להתחרות בקלות, ואף להוביל, במלחמת הדוא``ל המקיפה אותנו. יאהו! מציגה תיבה נוחה וקלה לתפעול שלא צורכת יותר מידי ידע, בעלת אפשרויות מרובות, חדשנית בעיצוב וכן מתקדמת יחסית ביחס למתחרות. שווה לנסות.
סקירה זו פורסמה לראשונה ב-UvalS. Blog http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=678354 תמונות - 1. http://blogbuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/uvals/images/926987_123.gif 2. http://blogbuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/uvals/images/926987_125.gif

i c e b e r g

New member
../images/Emo47.gif תודה ../images/Emo45.gif

תודה לך על הסקירה. שמחתי לקרוא את הסקירה שלך, היא מעניינת מאוד וקולעת. לצערי לי אין כל כך זמן לכתוב סקירות.

UvalS

New member
כיף לשמוע.

תודה גם לך על ההסבר לקבלת התיבה החדשה

למעלה