סקירות לאחר IUGR

נצאב

New member
סקירות לאחר IUGR

ד"ר הרטוב שלום, אני בהריון שני בשבוע 20 לאחר IVF + ICSI. לוקחת קלקסן 60 עקב SEVERE IUGR בהריון הראשון לאחר IVF + ICSI. בשבוע 23 התגלה ה- IUGR וההריון הסתיים בשבוע 34 עם APD. טרומבופיליה, קריוטיפ ושאר הבדיקות תקינות. היה מיעוט במי שפיר וזרימות הדם לא היו תקינות. בהריון הנוכחי ביצעתי מי שפיר וחלבון עוברי. חלבון עוברי תקין. מי שפיר עדיין אין תשובה. סקירה מוקדמת לא ביצעתי כי שני רופאים המליצו לי שלא לבזבז סתם כסף (כיוון שאני במילא התכוונתי לעשות מי שפיר). רופא אחר אמר לי שזאת טעות. מה דעתך בנושא? האם יש מומים שמגלים בסקירה מוקדמת ולא ניתן לגלות בסקירה המאוחרת? האם לאור ההיסטוריה המיילדותית שלי עליי לדרוש שיבצעו לי סקירה מאוחרת מורחבת על חשבון הקופה? האם כדאי לי לבצע אקו לב באופן פרטי? בתודה מראש נצאב

סקירה לאחר IUGR

קודם כל אני מצטער על ההריון הקודם ומקווה להצלחה בהריון הנוכחי. דיקור מי שפיר אינו מגלה בדר"כ מומים המתגלים בסקירה. מי שפיר בודק מומים כרומוזומלים בעובר ואילו סקירה בודקת מומים מבניים, שיכולים לעיתים להיות קשורים לבעיה כרומוזומלית ולעיתים (לרוב) לא. מבחינה רפואית בלבד, אין הצדקה רפואית לביצוע סקירה מורחבת ע"ח הקופה בגלל שהבעיה בהריון הראשון כנראה לא הייתה בגלל מום מבני של העובר. אם יתנו לך סקירה מורחבת ע"ח הקופה - מה טוב. אם לא את יכולה לבע סקירה כזו על חשבונך. בברכה והצלחה דר' יוסי הר-טוב

נצאב

New member
ועוד שאלה קטנה

רב תודות לך על תשובתך. יש לי שאלה נוספת: האם ישנם מומים שמגלים בסקירה המוקדמת ולא ניתן לגלותם בסקירה המאוחרת? בברכה, נצאב

באופן עקרוני לא

אך ישנם סימנים הנקראים "הסמנים הנעלמים" שמתגלים בסקירה מוקדמת ולעיתים נעלמים עד הסקירה המאוחרת ויכולים להצביע על קשר לבעיה כרומוזומלית.

למעלה