סקירת מערכות בארה"ב

festi gal

New member
סקירת מערכות בארה"ב

איך מוצאים רופאים המבצעים סקירת מערכות מוקדמת? לא אכפת לי איפה בארה"ב, אני חייבת למצוא רופא טוב ואין לי מושג איך!!! אודה לכל מי שעשתה, מכירה, אני די בלחץ מזה איך יכול להיות שבארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות בקושי עושים אולטרה סאונדים??? תודה מראש
לכל העונים

אותה גברת בשינוי אדרת

למיטב ידיעתי וע"פ נסיוני האישי, בבדיקת האולטראסאונד השנייה שאליה הופניתי במהלך ההריון עשו לי סקירת מערכות. נכון שזה היה בשלב מתקדם יותר של ההריון מכפי שנהוג בארץ, ונכון שאף אחד לא קרה לזה בשם מיוחד (סקירת מערכות) אבל הרופא במעבדת האולטראסאונד עבר על כל המערכות ושלח עידכון לגניקולוג שלי.בנוגע למספר האולטראסאונדים במהלך ההריון - הגישה כאן שונה לחלוטין מאשר בארץ, עושים פחות בדיקות. בתחילת ההריון (זה הראשון שלי) גם אני קצת נלחצתי מזה, אבל עכשיו כשאני אוטוטו מסיימת אני דווקא בהרגשה שהגישה הזו נכונה יותר ופחות מלחיצה. את לא נמצאת בלחץ מתמיד מבדיקה לבדיקה...באופן ענייני, כשהיו לרופא המטפל שלי ספקות או חששות - הוא שלח אותי לבדיקת אולטראסאונד, היו לי 5 כאלה במהלך ההריון. אז קחי נשימה ארוכה ושיהיה בהצלחה...

G a l i 11

New member
הם פשוט לא קוראים לזה כך

לי עשו שני אולטרסאונדים 1 בשבוע 16 שהיה מוקדם מידי עבורם לסקור את כל המערכות ולכן אחד נוסף בשבוע 19. הראשון ארך כשעה ונסקרו בו כל המערכות, רק אף אחד לא קרא לזה כך והשני נמשך כחצי שעה נוספת וחזר על חלקים מהסקירה הראשונה. מאז (כרגע שבוע 33 וחצי) לא נערך לי שום אולטראסאונד וזה דוקא לא רע. עם מתן בארץ עשינו בערך כל שבועיים אולטראסאונד ובדיעבד זה היה ממש יותר מידי. פה ההריון עובר הרבה יותר רגוע, פחות התעסקות בבדיקות מסביב ויותר בהריונית ובמה שעובר עליה.

דווקא כן עושים ויש לזה שם

או level 2 sonogram או anatomical scan לי עשו כאן (ניו ג'רזי) - שלחו אותי לטכנאי מיוחד ולא הטכנאית הרגילה שעושה אצלנו במרפאה. אם את רוצה יש רופא ישראלי במנהטן, ב-NYU, שאליו הולכות המון ישראליות. אם את מעוניינת תגידי לי ואני אתן לך את הפרטים שלו.

משהילי

New member
נכון. גם לי

עשו את הסריקה, והם באמת קראו לזה sonogram level 2. את הבדיקה עשו לי גם כן פעמיים: גם בשבוע 16 שאותו עשתה לי טכנאית של הנל, וושב בשבוע ה-19 שאותו עשה לי רופא מומחה לסיכון -בהריון והוא אמר שהכל בסדר (לא היה ברור אם צ'לולה ירשה מאמה דבר שהוא ספק גנטי - בכליות...). ובלי שום קשר הרופא שלי עושה לי אולטרסאונד בכל ביקור (ממוצע: אחת ל-3 שבועות. אולי קצת פחות) - ואני (ובעלי) דווקא מבסוטים מזה. בכל מקרה - אם תרצי פרטים נוספים - שלחי לי מסר.

festi gal

New member
אודה לך מאד

אם תוכלי לתת לי פרטים ספציפיים על הרופא הישראלי בניו יורק ( טלפון). ממה שהבנתי עריכת אולטראסאונד תלויה במיומנות של הרופאים ולא בכל מרפאה יש טכנאים/רופאים המיומנים בבצוע אולטרהסאונד גם משום שאין מודעות גבוהה לעניין.ולכן תדירות האולטרסאונדים לא גבוהה במרפאה אליה אני שייכת (כ 3 אולטראסאונדים בהריון). בהריון הראשון בארץ עשיתי סקירה מוקדמת ושילמתי על כך הרבה מאד כסף אך זה הרגיע אותי מאד לדעת שהכל בסדר ואני מעונינת למצא את הרופא הנכון שהוא מיומן ומבצע בדיקות כאלה. אגב אצלנו רק סקירה שניה שולחים לטכנאי מיוחד ולזה אני צריכה להמתין לשבוע 20 ומשהו.

סליחה על העיכוב

אני פשוט חולה ולא ממש ליד המחשב... ד"ר אילן טימור:
Ilan E. Timor-Tritsch, MD Professor of OB/GYN Director of OB/GYN Ultrasound New York University School of Medicine New York, NY Office: Department of Obstetrics & Gynecology New York University Medical Center 530 First Avenue, Suite 7V New York, N.Y. 10016 Tel: (212) 263-0510 / Fax: (212) 263-8887​

למעלה