סקירת מערכות+בדיקה משולבת

diln74

New member
סקירת מערכות+בדיקה משולבת

שלום אני בת 30 וזה הריון ראשון שלי אני בסוף שבוע 18 (מחר מתחילה שבוע 19) בבדיקה של סקירת מערכות הרופא זיהה ברגל ימין מה שנקרא" רגל קלוטה" הבנתי מדבריו שכף הרגל פונה פנימה כלומר ימינה במקום להיות ישרה והרופא הסביר לי שיש לגשת ליעוץ גנטי (כי זה הנוהל..) יחד עם תוצאות הבדיקה שעשיתי (משולבת) של חלבון עוברי +PAPP-A והוא אמר לי שהרופא הגנטיקאי סביר להניח יגיד לי לפנות לאורטופד כדי לדעת פרטים על הכף רגל שאלתי האם המצב הזה של רגל קלוטה זה מצב שנפוץ או זה איזה מום ? ובבדיקת החלבון העוברי קבלתי תשובה "לפי תוצאות הבדיקה הכוללת (INTEGRATED) לא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון ושהם מפנים אותי להסבר ויעוץ תוצאות הבדיקה (ממה שרשום בדף) מה פירוש התוצאות הנ"ל ? PAPP-A 3.50 MIU/ML 1.07 MOM AFP 51.1IU/ML 1.49 MOM HCG 19.2 IU/ML 0.75 MOM UE3 0.81 NG/ML 0.87 MOM INHIBIN-A 150 PG/ML 0.93 MOM NT 0.8 MM 0.81 MOM הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה : לפי גיל ושש בדיקות 1:20000 > לפי הגיל בלבד 1:860 האם אני יכולה "לישון בשקט" כי לא הצלחתי גם בעזרת ספרים להבין את התוצאות אם חלילה יש איזה בעיה בתעלה העצבים או איזה בעיה כלשהי והאם תואצות אליו קשורות לעניין "רגל קלוטה" אשמח אם תוכל להסביר לי וכמובן תודה מראש אמא "דואגת" שבדרך יפעת

רגל קלוטה

אין קשר בין תשובת סקר טרימסטר ראשון ושני (תוצאות שכתבת בשאלה) ובין הרגל הקלוטה, כי הרגל הקלוטה אינה בהכרח קשורה בלעיה כרומוזומלית. פני כפי שהומלץ ליעוץ גנטי.

למעלה