סקירת מערכות הריון בארה"ב

guy56782

New member
סקירת מערכות הריון בארה"ב

אני יודע שבישראל נהוג לעשות 2 או 3 סקירות מערכות, ואני מבין מהרופאה שלנו שפה (ניו יורק) נהוג לעשות רק אחת בשבועות 18-22. מישהי פה יודעת לספר אם זה באמת המצב, או שכדאי להתעקש ולעשות בדיקות נוספות?

Boston Guy

New member
כללית - זה אכן מה שנהוג בארה"ב

להתעקש את יכולה - רק קחי בחשבון את ההשלכות הכספיות של זה.
איני יודע איזה ביטוח רפואי יש לך - אבל הסבירות היא שהביטוח לא יסכים לכסות בדיקות "לא נחוצות" (לדעתם ולפי מה שמקובל בארה"ב) - וסקירת מערכות אמיתית אצל מומחה יכולה לעלות באזור ניו יורק חמש ספרות (בדולארים).

guy56782

New member
הבדיקה בישראל באמת יותר יסודית?

תודה! הייתי שמח להבין אם מבחינה רפואית יש בכלל טעם להתעקש, ועד כמה הבדיקות בישראל יותר יסודיות. הרופאה שלנו חושבת שזה מיותר לגמרי ואנחנו נוטים לסמוך עליה. לגבי הביטוח, הכיסוי שלנו מהעבודה מאוד יסודי, אבל כמובן שזה לא מבטיח שהם יכסו את זה.

Boston Guy

New member
המלצות רפואיות כדאי לקבל מרופא

בגדול - כן. יש עודף בדיקות של תקינות העובר בהריון הישראלי.
אלו אינן בדיקות מסיבה "רפואית" - המטרה אינה באמת לרפא את העובר.
המטרה היא לזהות אם יש בעובר פגם.
והתוצאה של גילוי פגם כזה היא לרוב הריגת העובר. או במילים מכובסות "הפסקת הריון".

הסיכוי לפגם בעובר תלוי בגיל האישה בזמן ההריון, בגיל האבא, ובמוצא הגנטי שלהם. אני מניח שהרופאה שמטפלת בכם מודעת לכל הנתונים הללו - ושהיא בקשה מכם לעשות את הבדיקות הרלוונטיות (למשל "פנל גנטי אשכנזי" אם אתם מהמוצא הזה לזיהוי טאי-זקס, CF וכיוצ"ב).

בישראל נוצרה איזושהיא "היסטריה קבוצתית" שגורמת לנשים שהסיכוי שלהם לעובר בעייתי הינו אפסי לבצע בדיקות יקרות ומיותרות - ולהוציא על זה אלפי שקלים.

guy56782

New member
תודה על האינפורמציה

שאלתי בפורום הזה כדי לוודא שזה אכן הנוהג המקובל פה, ולא סתם חיפוף מצד הרופאה שלנו. תודה על האינפורמציה!
בעניין ההיסטריה הרפואית, יש גם בדיקות שנהוגות פה ולא מבוצעות בדר"כ בישראל. לדוגמא, בנוסף לבדיקות הגנטיות לפני ההריון אשתי נשלחה פה לבדיקת cfDNA (verifi) לתסמונת דאון למרות שהיא בקבוצת סיכון אפסית, פשוט כי הביטוח שלה מכסה את זה ללא השתתפות לכל אישה בהריון.

ברוך הבא לפורום

אני לא מכירה את ארה"ב, אבל יודעת שגם בבריטניה יש סקירה אחת בלבד.

בישראל עושים המון בדיקות, מה שלא קיים ברוב העולם המערבי, אז לא כדאי לעשות השוואות מול ישראל.

מאחלת לכם הריון קליל ונעים. ואני שמחה שאתם מרגישים נוח לשאול פה. אתם מוזמנים תמיד ואני מקוה שנוכל לעזור

shuttles3

New member
אני לא רופאה ולא ממליצה על שום דבר, רק מספרת

גם בקנדה יש סקירת מערכות אחת, סביב שבוע 20. בשבועות אלה לפחות כבר יש מה לבדוק...
ברור שאם יש חשד לבעיה, יעשו עוד 100 בדיקות נוספות במידת הצורך.
&nbsp
&nbsp

למעלה