סקירת מערכות שלישית

לילך325

New member
סקירת מערכות שלישית

היי בנות, הרבה זמן לא כתבתי, אבל התעדכנתי בכל המתרחש. אני תמיד נהנית לראות את השוויצים, זה ממש מרגש ונותן הרגשה טובה. אני כבר ב"ה בשבוע 31 ועכשיו עומדת בפני התלבטות נוספת. מרוב שקראתי באנטרנט הבנתי שיש רופאים שממליצים על סקירת מערכות שלישית במקרים בהם יש חשד למום שיכול להתפתח בשלבים מתקדמים של ההריון. אני כמובן חוששת בגלל שבנוסף לכל יש לי גם ריבוי מי שפיר. הממצא הזה בפני עצמו יכול להוות אינדיקציה למומים בעובר. העניין הוא ששני הרופאים שמטפלים בי (מעקב הריון בקופה ומעקב הריון בסיכון גבוה בגלל ריבוי מי שפיר) טוענים שלא עושים סקירות בשלב הזה ושאין צורך. אבל אני כמובן לא שקטה. האם למישהי הציעו, המליצו לעשות סקירה בשלב כזה? שמעתן משהו על סקירה שלישית. אשמח לכל דיעה ומידע. שוב תודה לכן על התמיכה הרבה. אני מרגישה תמיכה גם מעצם קריאת הפורום ואפילו בלי השתתפות פעילה בו.

ק א סי

New member
אני עשיתי

הרופא שעשה לנו את שתי הסקירות הרגילות וגילה את הק"פ עשה לנו עוד סקירות בגלל הק"פ, לעקוב אחריו.

my mimi

New member
היי לילך ../images/Emo20.gif

טוב לשמוע ממך! אני עשיתי בשבוע 32 סקירה שלישית (אצל הרופא הפרטי), שהתמקדה בעיקר במוח. גם היועצת הגנטית יעצה לי בזמנו לעשות סקירה שתתמקד על המוח בסוף ההריון, כיוון שזה השלב שבו המוח מתפתח. בכל מקרה עושים סקירה אצל הרופא המטפל בסביבות שבוע 32 להערכת משקל וכו'. תרגישי חופשי להתקשר אם תרצי להתייעץ יותר בהרחבה (אם אני לא טועה נתתי לך את מס' הטלפון שלי לא?)

פרלמנים

New member
MY MIMI../images/Emo39.gifשולחת לך מסר.

אני חושבת שבזמנו, לפני חודשיים בערך כתבת כאן לראשונה... ממש אמשח אם נוכל להכירך קצת יותר... אם תרצי, אפשר במסרים. ג'סיקה

my mimi

New member
סליחה ג'סיקה!

זאת אני, עדי, סורי שלא הזדהתי לא שמתי לב, אני בעבודה ולא מצליחה להכנס עם הכינוי הרגיל...

פרלמנים

New member
../images/Emo41.gifסקירות ואולטרה סאונד

אני גיליתי את הק"פ בשבוע 15 בסקירה ראשונה (פרטי דר' דורון רוזן כ- 1800 ש"ח עם החזר של 515 ש"ח מהכללית). שבוע 17 מי שפיר (פרטי דר' דורון רוזן למרות שאני זכאית חינם), שבוע 20 סקירת גפיים לב ומוח, (פרטי דר' רוזן 360 ש"ח) שבוע 24 סקירה מורחבת מאוחרת ומאוד מושקעת (טופס 17 ביה"ח מאיר דר' מרקוביץ) שבוע 25 אקו לב העובר (טופס 17 ביה"ח שניידר) שבוע 27 סקירה מורחבת נוספת (טופס 17 לביה"ח בילינסון דר' משיח) משבוע 27 כל שבועיים הערכת משקל שגרתית. אני בעד כמה שיותר בדיקות... כמו שאת רואה... ג'סיקה

לילך325

New member
תודה רבה

אני חושבת שאני די השתכנעתי. מה שגרם לי להסס זה העניין ששני הרופאים שמטפלים בי במהלך ההריון ובמעקב הריון בסיכון גבוה אמרו שבשלב כזה כבר לא עושים סקירה ואין צורך. ואני תמיד חוששת ומודאגת. גם אני בעד כמה שיותר בדיקות, במיוחד שהן לא פולשניות. כבר קבעתי תור ליום ראשון לפרופ' דגני (חיפה). מקווה שהוא מספיק מקצועי. שוב תודה לתגובות המהירות.

אנגלה3

New member
לילך שלום../images/Emo140.gif

הבדיקות שאני עשיתי: שקיפות עורפית בשבוע 11+. את הסקירה המוקדמת בשבוע 15, שבו למעשה ד"ר לוי גילה את הק"פ ברגל ימין בעובר. סקירה נוספת בשבוע 17+5 - מיד לאחר דיקור מי השפיר. סקירה נוספת בשבוע 22+5 בדיקה מקיפה של כל המערכות והגפיים. וכמובן אקו לב עובר (בדיקה נפרדת). וסקירה מאוחרת ממוקדת ברגל ימין בשבוע 33 בהמלצת היועץ הגנטי. את כל הסקירות עשיתי באופן פרטי - עם החזרים מכללית מושלם, למעט בדיקת אקו לב עובר - שקיבלתי טופס 17 בגלל הק"פ, ועשיתי את הבדיקה בביה"ח קפלן. גם אני, כמו ג'סיקה, בעד כל הבדיקות והכל למען השקט הנפשי שלי ושל בעלי... בהצלחה אנג'לה

אודונים

New member
לילך ערב טוב

לא יודעת אם זה המקום והזמן לספר אבל דגני עשה לנו סקירת מערכות ולא זיהה ק"פ חמור... עברתי הריון שלם כולל שתי סקירות בלי לדעת בכלל שיש ק"פ לילה טוב שחר

סבתא53

New member
הי לילך

גם לאמא של אורון עשו סקירות עד שבוע 36 כך שזה מצוין שאת עושה עוד סקירה רק בשורות טובות סבתא

אינה ו

New member
היי לילך

לאחר הייעוץ האורטופדי אצל וויטרוב (שבוע 25 בערך) הוא שלח אותי לסקירה מורחבת נוספת אצל פרופ' יפו באיכלוב לבדיקת תנועתיות של כל הגפיים. פרופ' יפו עובד עם ווינטרוב הרבה שנים ומתמחה בזיהוי בעיות אורטופדיות. הוא יודע הרבה מאוד על ק"פ והצליח לעמוד די במדויק את דרגת הק"פ של תום. לאחר הפניה מווינטרוב קיבלתי התחיבות ממכבי ולא שילמתי שקל על הסקירה. יום טוב אינה

לילך325

New member
תודה רבה לכן

על התגובות המהירות. בזכות עיצותיכן החלטתי - אני אעשה את הסקירה וכבר קבעתי תור ליום ראשון הקרוב לפרופ' דגני (בחיפה). תודה רבה על ההמלצות.

למעלה