סקירת מערכות שנייה

שיפ

New member
סקירת מערכות שנייה

בוקר טוב לכל הבנות. אתמול שוחחתי עם הרופא המטפל שלי ושאלתי אותא לגבי קביעת תור לסקירת מערכות שנייה, הוא אמר לי (בלי שבכלל אדבר על זה) שלסקריה שנייה אין צורך ללכת לפרטי כמו בראשונה, זה סתם יקר ולא בהכרח יותר טוב. אגב, הוא בעצמו פרטי. היה לי מאד מוזר. אבל אם הוא אומר... אז אולי מישהי מכירה רופא טוב לסקירה, שעובד בכללית ובאזור חיפה? תודה ואולי מישהי כבר יכולה להגיד לי מתי כבר יראו שאני בהריון....(אני מסיימת שבוע 16 ומתה שכולם יראו וידו שאני בהריון....)

הריון קל ונעים ולא חשוב מתי רואים

העיקר שאת בהריון תהני מכל רגע בהריון ושבעלך יפנק אותך כל הזמן

לא מכירה בחיפה, אבל, לעניות דעתי,

הסקירה השניה גם חשובה. לעבור אותה בקופ"ח? זה בדיוק 5 דק´
לעומת בדיקה מקיפה אצל פרטי.

שיפ

New member
ביררתי עוד קצת...

אמרו לי שבקופת חולים כללית אין רופאים שמבצעים סקירה שנייה. הם קוראים לזה אולטראסאונד, שזה שונה כמובן. אבל, בבית חולים כרמל יש רופא שמבצע רק סקירת מערכות. מה את אומרת? וחצמזה יש עוד כמה רופאים שעובדים עם הביטוח המשלים של הקופה. ואני פשוט לא מכירה. נקווה שמשיהי מהאזור מכירה... תודה בכל אופן

sigaliot

New member
שיפוני...

אצל מי עשית את הסקירה הראשונה? אם עשית אצל בורנשטיין שהוא מס´ 1 באיזור הצפון אז את יכולה לעשות בשקט סקירה שניה בקופ"ח.... לא יודעת אם יש טעם לשלם על פרטי גם בסקירה שניה כאשר הקופה מממנת את זה , בכלל במדינה שלנו יש היסטרית בדיקות , ממש אובר דוז....הרופא שטיפל בי במרפאת הפוריות אמר שאנחנו המדינה הכי היסטרית בנושא הזה ושהכל בעצם עניין של סחיטת כסף מצד הרופאים והגופים השונים.... לא הבנתי מה ז"א שאין סקירה שניה בכללית , הקופה מחוייבת לזה ואת צריכה לברר לעומק... חוץ מזה , מה שלומך?

שיפ

New member
סיגליות תודה

שלומי מצויין. אני מרגישה ממש טוב ושמחה להיות בהריון. באיזה שבוע את? את הסקירה הראשונה עברתי אצל שפירא שהוא מעולה, גם מחיפה. הבדיקה ארכה שעה כי העוברית שלי לא כל כך רצתה לזוז... מה תעשי את בסקירה השנייה? עד כמה שאני זוכרת את גם מאזור חיפה, יש לך שמות של רופאים<?

sigaliot

New member
יש לי זמן לסקירה...../images/Emo133.gif

אני בשבוע שביעי וחצי , כבר קבעתי תור לבורנשטיין אבל שמעתי שגם שפירא מעולה. עשיתי כבר אולטרסאונד וראינו שק הריון ודופק , גם התחילו לי קצת בחילות אז עכשיו אני ממש מרגישה בהריון.... את הסקירה השניה (בע"ה) אני אעשה ככל הנראה דרך הקופה , אני במכבי.

סיגל - אסור להכליל../images/Emo70.gif

יש רופאי קופ"ח שגם לא איבדו את האיכפתיות וכן משקיעים ועושים בדיקה כמו שצריך. השאלה אם מוצאים באמת אחד כזה. אני באופן אישי עשיתי סקירה מאוחרת גם דרך הקופה וגם פרטי
טובות 4 עיניים משתיים! שיהיה בהצלחה, שירלי.

הייתי מאוד מרוצה מהבדיקה בקופ"ח

שהיתה יותר רצינית, יותר ארוכה ויותר מעמיקה דווקא מהפרטית אלא ש... אפשר לומר שהיו לי קשרים או פרוטקציה. ודווקא זה קרה ממש במקרה וזה סיפור משעשע: קראתי בפורום הריון על מישהי שממליצה על רופא בקופ"ח כללית שעשה לה סקירה מאוחרת ושהיתה מאוד מרוצה ממנו (דר´ זאב אפרת שמקבל בהוד השרון). חשבתי לעצמי שהוד השרון זה לא נורא רחוק ושיש המלצה אז נקבע, בלי הרבה ציפיות כי בכל מקרה אני גם הולכת לסקירה הפרטית! לצערי בעלי היה בחו"ל מטעם העבודה בדיוק בעת הסקירה הזאת ולכן הלכתי לסקירה עם אחי (כן כן
). כשהגענו לשם הסתבר שדר´ אפרת מכיר את אחי והליפך (הם עבדו באיזה פרויקט משותף בחו"ל) ולפיכך זכיתי בסקירה מפורטת וארוכה (ערכה 3 שעות עם הפסקות כי תומר סרב להסתובב וכל פעם הוא שלח אותי לאכול משהו מתוק). תוך כדי הוא גם הסביר לאחי בדיוק מה אומר כל דבר ומה הוא רואה. בקיצור, עברתי באמת סקירה מעולה ומדהימה והכל ע"י רופא קופ"ח אבל במזל כנראה עם פרוטקציה
אין לי מושג אם בחורה אחרת ללא היכרות אישית היתה זוכה אצלו לכזו סקירה. בכל מקרה הבחורה שהמליצה עליו בעבר לא היתה מכרה שלו או משהו ועדיין היתה מרוצה! שירלי.

שירלי, בגלל שאחיך מכיר את הרופא

(ושמעתי ממנו את הסיפור המשעשע על הפגישה בבדיקה
) הבדיקה היתה יסודית (את בעצמך כתבת...). אני כל הזמן שומעת על חיפוף מצד רופאי הקופה בבדיקות הללו. לצערי, אני כותבת "בחיפוף", אבל זה המצב.

sigaliot

New member
אני לא מכלילה...

ואף נגד בהלת הבדיקות האופפת את כולנו , אבל בואי אספר לך שרופא הנשים שלי שהוא מומחה למיילדות ופריון עושה גם סקירה מוקדמת והוא יותר זול מבורנשטיין , אבל את יודעת מה הוא אמר לי? שבמידה והוא לא בטוח לגבי תוצאות הסקירה הוא מפנה אותי בעצמו לבורנשטיין , אז למה לא ללכת על הטוב ביותר כבר מראש? (ולא , אין לי עודף כסף רק שההפרש לא כזה רציני). אני לא חושבת שמישהי רוצה לקחת סיכון בהריון היקר שלה... חוץ מזה , אני דווקא הייתי בעד לעשות סקירה שניה דרך הקופה , הרי את הסקירה הראשונה בכל מקרה הקופה איננה מממנת... אגב , במכבי יש החזר של נדמה לי 250 ש"ח על הסקירה והחזר של 80% על הייעוץ , רק צריך להקפיד ולבקש שתי קבלות שונות , אחת לסקירה ואחת לייעוץ.

אני במכבי. לגבי ההחזרים-

החזר של 270 ש"ח על סקירה מאוחרת-זה מה שאמרו לי במכבי ללא הפסקה. זה סכום מקסימלי ללא קשר לעלות הבדיקה. לגבי יעוץ לא שאלתי, אבל מייזנר אמר לי שיחזירו לי 500 ש"ח (יש לי מכבי זהב, מגן זהב, איך שתרצו).

@ריטה

New member
אני עשיתי סקירה בקופ"ח כללית

במכון מור, גם בראשונה וגם בשניה. בשתיהן נהניתי מאוד, הייתה בדיקה מקיפה ללא שכלל ביקשתי, הרופא עבר על כל הסעיפים בטופס ובדק הכל. כך שלדעתי אם בסקירה הראשונה הכל היה בסדר אין צורך לבזבז כסף מיותר על בדיקה פרטית. נכון בקופ"ח קוראים לזה אולט´ טרימסטר שני, ואל תשכחי לקחת טופס 17 והפניית רופה מטפל. ובקשר לבטן, זה בידיוק השלב שאוטוטו יראו

1ענבל

New member
פרופ´ גולדשטיין עובד במרכז חורב

בחיפה. המרכז עובד עם רוב קופות החולים, ואפשר לעשות את הסקירה דרך הביטוח המשלים. הרופא שלי טען כי הפרופ´ מצויין וגם אני את הסקירה השניה עשיתי אצלו.

למעלה