סקירת מערכות

אפרת80

New member
סקירת מערכות

טוב... את כל הבדיקות הרגילות עשיתי: סקירה ראשונה, שקיפות עורפית, חלבון עוברי... וכשהעניינים הסתבכו גם עברתי דיקור מי שפיר. אתמול עברתי סקירת מערכות. את הסקירה ביצעתי דרך הקופה, בטפשותי לא הזמנתי תור מבעוד מועד כי לא האמנתי שאגיע לשבוע המיוחל (הריוני הראשון הסתיים יום לפני הסקירה), וגם הייתי טרודה עם התפר (שבוע 19)... בקיצור, נדמה לי ש"אכלתי אותה" ונפלתי על רופא חובבן. הסקירה ארכה פחות מ4 דק' (אני לא מגזימה), ואני תוהה האם מבצעים, בין השאר, גם בדיקה ווגינלית (להזכירכן, אני תפורה)?! האם הסקירה היא אכן עניין של מה-בכך, או ששייך להתלונן ולהפיק לקחים (אני לא רק מתלוננת, הרופא שדיקר ותפר אותי "זכה" לתשבחות. שגרתי מכתב לשירות הלקוחות של ביה"ח
) ואולי אני סתם מגזימה? אולי גם אין ל ממה לחשוש, כי אני עושה מלא-מלא אולט'? מחכה לשמוע אתכן... בברכת שבת שלום, אפרת.

etti34

New member
היי אפרת.

בהריון הקודם (אם לא מחשיבים את ההפלות שהיו בדרך ...) גם אני עשיתי סקירה מאוחרת דרך הקופה. וגם אצלי הסקירה ארכה כ- 4 דקות פחות או יותר. אלא מה, בהריון הראשון והתמים שלי, לא ידעתי כלום מהחיים שלי, ולא חשבתי שייתכנו סקירות יותר איכותיות ופחות איכותיות. היום - אני כבר יודעת הרבה יותר, ולכן, אני מתכוונת לבצע גם את סקירת המערכות המאוחרת באופן פרטי, אצל רופא שאני סומכת עליו מבחינה מקצועית. לאור מה שאני יודעת שקורה בקופה , בה סקירת המערכות המאוחרת נראית בדיוק כפי שתיארת, אני הייתי ממליצה לכל אחת ללכת על סקירת מאוחרת באופן פרטי. ואם זה כבד מבחינה כלכלית, אז לגבי חברות קופ"ח מכבי אני יודעת שיש רשימה ארוכה של מומחים שמבצעים את הסקירה באופן פרטי, ושניתן לקבל החזר מהקופה עבור זה. כך שלא חייבים לקחת משכנתא, גם אם מחליטים ללכת על פרטי. אגב, העובדה שאת עושה אולטראסאונד לעיתים קרובות יחסית לא רלוונטית לעניין סקירת המערכות, היות ומדובר על בדיקה שונה לגמרי, בה בודקים פרמטרים שונים לחלוטין, ולראיה - גם מבצעי הבדיקה הם שונים : בעוד שבדיקת אולטראסאונד רגילה נערכת ע"י טכנאי אולטראסאונד, הרי שסקירת מערכות נערכת ע"י רופא שמתמחה באולטראסאונד. ולעניין התפר הצווארי - לא רלוונטי לסקירה מאוחרת, אשר מבוצעת באולטראסאונד בטני ולא וגינלי. אז שתהיה אחלה שבת, והמשך הריון קליל.

etti34

New member
התכוונת אלי ??

אם כן - אני עשיתי אצל ד"ר אילן גל, בקליניקה הפרטית שלו.

שושית 27

New member
הי

התכוונתי איפה אפרת ואת עשיתם שהיה כל כך לא מקצועי וגרוע ? (דרך הקופה) כי לי יש תור עוד שבוע לסקירה מאוחרת בתל השומר וזה דרך הקופה, לא ההיתי רוצה להגיע לאותו מקום שיעשו לי סקירה ב-4 דקות , האמת שבהריונות הקודמים עשיתי גם דרך הקופה והסקירה היתה מלאה ומקצועית אולי זה תלוי איפה עושים?!?

בתל השומר אין סיכוי שיבצעו לך בדיקה כזאת

זה לא משנה מי הגורם המשלם (הקופה או המטופלת), יש להם סטנדרט אחיד (וגבוה) לסקירות.

etti34

New member
לשאלתך שושית -

בזמנו עשיתי את הסקירה המאוחרת ברמת מרפא.

ומדגישה שזה היה לפני כניסת

ההנחיות החדשות לתוקף, כלומר, כיום הסקירות שם חייבות להיות יותר יסודיות וארוכות.

בהחלט להתלונן. וגם לפנות טלפונית

ולדרוש סקירה נוספת. החל ממרץ השנה כל הקופות נדרשות לבצע סקירת מערכות מלאה (ה"סקירה הבסיסית" שהיתה נהוגה בעבר, חלפה מן העולם). יש רשימה שלמה של איברים שיש לסקור (אם את רוצה, אצרף לך אח"כ) ואני מתקשה להאמין שניתן לעבור על כל הרשימה הזו בארבע דקות (אם יש רופא מאוד מיומן ועובר המשתף פעולה, בהחלט ניתן לבצע סקירה מלאה וטובה ברבע שעה. אבל בארבע דקות לא). אין חובה על הסוקר למדוד לך אורך צוואר, זו בדיקה ממוקדת אחרת, אבל רופא שמעט "מגדיל ראש" בודק בתום כל סקירה אורך צוואר (ואני מכירה תינוקות שניצלו כך).

אפרת80

New member
תודה לכולן, ואלייך אש"ף

אשמח אם תצרפי לי את הרשימה. ידעתי מראש שאספוג עגמת-נפש, כי קודם לכן פניתי טלפונית לרופא מהקופה שמבצע סקירות, ולרוע מזלי - הרופא שעובד איתו נמצא בחו"ל, כך שהוא עסוק עד מעל לראש. ובבלינסון- שם כבר מכירים אותי, התנצלו שהם קורסים תחת העומס... מה שאומר שהייתי צריכה להבין שזו לא בדיקה קצרצרה, ואולי אלו ההורמונים שגרמו לי לחזור הביתה כלעומת שבאתי (קצת המומה). מחר אנסה להזמין לי תור נוסף...

למעלה