סקלודרמה

סקלודרמה

שלום ידידי לפני כשנה אובחנה אצלי תופעת רנו וסקלודרמה לא ארחיב בסבל והטיפולים שעברו עלי בשנה האחרונה אך יש לי שאלה: הרופאים הציעו לי לקחת כדור שלוקחים פעם בשבוע והוא כמו טיפול כימותרפי קל ותופעות הלואי שלו גם,ז"א שאצטרך לקחת 3 כדורים בנוסף אשר תפקידם למנוע את תופעות הלואי,אני מאוד רוצה לוותר על הרעיון אך בינתיים הכתמים הלבנים וההקרעויות בעור ממשיכים,הכיבים בקצות האצבעות ממשיכים ואף נהיים יותר גרועים עכשיו כשקר והמצב באופן כללי לא משובב נפש. האם ידועה לך עוד דרך בה ניתן לנסות ללכת כדי לפתור את הבעיות? בהמלצת הרופא לקחתי אספירין תקופה של חודש כדי לעצור את התפתחות הכיבים בקצות האצבעות אך לצערי זה לא עזר אשמח לתגובה,רעיון או עיצה בברכת יום נעים

Dr Yaniv

New member
טיפול בסקלרודרמה

לבילי שלום למעשה המחלה גם פנימית ולכן תרופות פנימיות כמו מטוטראקסאט שהומלץ לך סה"כ זה טיפול בטוח ויעיל יש לבצע בדיקות דם -מעקב ראומטולוג בברכה ד"ר יניב

leong

New member
סקלרודרמה

לב"ב שלום רב, הטיפול בסקלרודרמה הוא עסק מאוד מורכב ולרוע המזל במרבית המקרים גם לא כ"כ מוצלח. יחד עם זאת יש בשנים האחרונות התקדמות במספר אספקטים. הגישה לטיפול באמצעות כימוטרפיה היא די ותיקה וככל הידוע לי לא מי יודע מה יעילה. טיפולים חדשים שניתן בשנים האחרונות "ליהנות מהם" כוללים פוטוטרפיה, PUVA, עירוי חומר בשם איליופרוסט להורדת יתר לחץ דם ריאתי (אחת הסיבות העיקריות להידרדרות וסיבוכים), שטיפות מיוחדות לכיס השתן (לבעלי תלונות אורינריות כגון דחיפות, תכיפות, צריבה וכיוב´ - סקלרודרמה של כיס השתן). הנושא המעניין ביותר בשנים האחרונות לדעתי הוא של טיפול בשיטת הפוטופורזיס החוץ גופית. זהו טיפול יחסית חדש (כ- 10 שנים) המבוסס על הקרנות תאי הדם באור אולטרה-סגול. למרות שזה נשמע מסובך, הטיפול הוא די פשוט (ניתן בבתי החולים של הדסה ורמב"ם), נטול תופעות לוואי וסיבוכים כמעט לגמרי ובשנים האחרונות לאט לאט תופס מקום כאופציה בייחוד בחולים עם סקלרודרמה חדשה. יש לציין שהראומטולוגים (לפחות ע"פ הספרות שלהם) יחסית ספקנים אך בהדסה יש לנו ניסיון די מעניין ומוצלח עם מספר חולים. יש לציין כי לא מדובר בטיפול רשום בסל הבריאות ולכן קרוב לוודאי שהשגת התחייבות מהקופה לא תהיה פשוטה (אם כי לא בלתי אפשרית). בהצלחה רבה, ד"ר גלעד

למעלה