סקנדינביה - גן עדן לתנאים סוציאליים

eladbe1

New member
סקנדינביה - גן עדן לתנאים סוציאליים

ידוע שבארצות סקנדינביה יש את התנאים הסוציאליים הטובים בעולם - מישהו יכול לפרט קצת יותר בשביל לדעת על ההבדלים בין הארצות, למשל מבחינת שכר המינימום, מספר שעות העבודה בבוע, חופשה שנתית, דמי אבטלה ועוד מה שאתם חושבים שיכול להיות רלוונטי.

MshelH

New member
בערך ממה שאני יודעת...

בפינלנד שכר המינימום הוא בערך 6 יורו לשעה יום עבודה מלא הוא 8 שעות חופש בשבת-ראשון (ואם עובדים גם בסופ"ש, בשבת מקבלים תוספת 50% ובראשון פי*4) כנ"ל לגבי עבודה בחגים (בעיקר בכריסמס ובסילבסטר) חופשת קיץ שמגיעה לכל עובד והיא בתשלום = חודש חופש בחורף בן שבוע לשבועיים, גם בשכר דמי אבטלה הם 360 יורו לחודש ותוספת 90 יורו לאמהות על כל ילד אם לומדים בקורס ממשלתי דמי הלימודים הם 560 יורו סטודנטים מקבלים הלוואה מהממשלה, ללא ריבית! ודמי מחיה חודשיים בהתאם למצב חשבון.... בפינלנד מחשבים קיצבאות לפי מצב משפחתי וכמות הנפשות בכל בית. ואפילו בני זוג שאינם נשואים נחשבים לבני זוג לכל דבר ולכן אם אחד מהם עובד והשני מובטל, את הקיצבה שיקבל יחשבו לפי המשכורת של בן\בת הזוג ולעיתים לא יקבלו קיצבה בכלל אם המשכורת מספיקה למחייתם של השניים. אם שני בני הזוג מובטלים, פרט לאבטלה יקבלו עזרה סוציאלית בתשלום השכירות, וחשבונות מסויימים. הקלה (שזה בערך המוסד לביטוח לאומי אצלנו) משלמת בן 40-60% מתשלומי טיפולי שיניים, תרופות ועוד... הכל פה מחושב לפי גודל המשכורת, מי שמרוויח יותר משלם יותר מיסים שיכולים להגיע גם ל 50% מהמשכורת. וכנ"ל לגבי דוחות\קנסות.. מי שמרוויח יותר משלם יותר וכבר דובר פה על מליונר שקיבל קנס על מהירות מופרזת מעל 100,00 יורו.

Demian177

New member
יאללה לפינלנד!!!!! ועוד שאלה...

מה זה בידיוק bitu perekel או משהו כזה בפינית? מישהו יודע?

forglemmigej

New member
עבור התנאים האלו

משלמים מסים שלא תדע מהם. בדנמרק עובדים 37 שעות בשבוע ו100 קרונה עבור כל שעת עבודה בשכר מינימום (75 ש"ח). החוכמה היא להכנס לאחד הארגונים המקצועיים ואז אתה מכוסה עד לפנסיה גם אם אינך עובד. אגב בפנסיה מקבלים 92% ולא 75% כמו בישראל.יש עוד הרבה מאד הטבות שאין פה מקום להכנס אליהם אבל שוב זה הכל תובע מיסים רצחניים .ועוד דבר זה יכול להתבצע כי אנשים פה לא תחמנים וכשיש חוק לא עוברים אותו .

liranlotker

New member
שבדיה

יום עבודה כולל 8 שעות עבודה ושעת הפסקה מלאה (בין 12 ל-13). שבוע עבודה כולל 40 שעות בלבד. מינימום ימי חופשה בתשלום בשנה הוא 25. חופשת לידה של כ-12 חודשים (עם 75% מהמשכורת הרגילה, עד לתקרה מסויימת), מתוכם לפחות 3 מחוייב הבעל לקחת. דמי אבטלה לתקופה של עד שנתיים, כבשנה הראשונה דמי האבטלה מהווים כ-80% מהשכר (עד תקרה מסויימת). שכר מינימום למשרה מלאה - כ-15,000 קרונות ברוטו בחודש (בערך 8500 ש"ח). ביטוח הבריאות הראשוני, השניוני והשלישוני הם בחינם (יוצאי הדופן הם ביקורי רופאים מומחים באופן פרטי, שעולים כסף אך מסובסדים, וטיפולי שיניים, שאותם מבטיחים עכשיו הסוציאל דמוקרטים לסבסד יותר אם ייבחרו בהם שוב לשלטון בשנה הבאה). לימודים חינם לחלוטין - מגיל ה"pre school" ועד וכולל כמות שנות לימוד בלתי מוגבלת באוניברסיטה. קצבאות ילדים נדיבות ביותר, קצבאות והטבות מאוד גדולות למשפחות חד הוריות. הרשימה עוד ארוכה, אבל אני חושב שזה נותן תמונה די טובה (למרות שיש לציין כי אין ספק שהתנאים מתדרדרים בשנים האחרונות).

p i n g o

New member
אני לא מבין את זה...

לפי מה שכתבת (אם הבינותי נכון..), אני יכול, למשל, ללמוד ל-40 תארי דוקטור כל החיים שלי, לא לעבוד יום אחד בשנה ולחיות כמו מלך?? מה מדרבן אנשים ללכת לעבוד בכלל??

FashionVictim

New member
הבנת נכון. וזה מה שהרבה אנשים

עושים כאן. לומדים לומדים ולומדים. וככל שיש לך יותר תעודות המשכורת שלך גדלה.

liranlotker

New member
המגבלה היא הכסף שמקבלים..

כסטודנט, יש מוסד בשם CSN שנותן קצבאות והלוואות לסטודנטים. סטודנט רווק בלי ילדים זכאי ל-12 סימסטרים (6 שנות לימוד גבוה בסה"כ) בהן הוא יכול לקבל 2500 קרונות בחודש מענק, ו-4000 קרונות בחודש הלוואה ללא ריבית, אותה מתחילים להחזיר בתשלומים כשנה לאחר סיום הלימודים. אין חובה כמובן לקחת את הכסף, ואם מדובר במישהו עם ילדים אז הסכומים עולים, אבל זה בהחלט מאפשר לסטודנטים להתקיים בכבוד בזמן לימודיהם בלי לעבוד (חוץ מאשר בחופשות). וכן, כמו שאמרו, אכן הרבה אנשים כאן לומדים, וממש לא נדיר לראות אנשים בני 30 ו-35 שמחליטים ללכת ולהחליף מקצוע, או "סתם" להוסיף תואר.

למעלה