סקס לפני החתונה...

nalini

New member
סקס לפני החתונה...../images/Emo111.gif

תהייה של אחה"צ הביאה אותי לחשוב אילו זרמים בנצרות לא מאמינים בפרימארשיאל סקס? האם פרוטסטנטים אדוקים (כאלה שהולכים לכנסייה כל ראשון נחשבים אדוקים?) גם כן מטילים איסור על העניין או שזה רק בקתוליזם? בשפת העם- סקס לפני החתונה, מותר, אסור? למי, כמה ולמה?... חושבת שהנושא פה רלוונטי לכולנו תחת העובדה שאנחנו נוטים להתבולל עם דתות שונות בהיותנו בנכר. ובתכלס, פשוט נראה לי פאדיחות שיווצר מצב שאחרי כמה פגישות וכשנדמה שאפשר לחמם עניינים, לגלות שלצד השני היו כוונות לגמרי אחרות, או אולי- שום כוונות בכלל מלבד התנזרות מינית שהוא/היא שכחו להזכיר בפניכם. תודו שלא חשבתם על זה, והיום זה נראה כמעט בלי סביר בעליל שסקס הוא מחוץ לתמונה, אבל נראה לי שזה עדיין שם, בשקט. ולסיכום: האם הייתם מפסיקים לצאת עם מישהי/מישהו אם היא/הוא היו מצהירים בפניכם שהם לא מתכוונים לקיים סקס לפני שהם מחליפים נדרים? כמה קריטי הסקס להצלחה של מערכת יחסים בריאה?

Mירב

New member
תתפלאי

אבל אני מכירה בחורה מקסימה שהיא יועצת-נוער באיזו כנסיה (זה ה-Full Time שלה..) והיא מתנזרת מפרימריטל סקס. חבר שלה עזב אותה, חברות מרכלות, אבל היא בשלה: "סקס - רק אחרי החתונה!"

Mירב

New member
דעתי

שאם את בחורה בת 19 שאינה מעוניינת בחתונה אלא ב-FUN בלבד, באחריותך להבהיר את זה מההתחלה לצד השני... לעומת זאת, אם את כן מעוניינת בקשר רציני שיוביל לנישואין, אז לחכות עם הסקס לא צריך להיות בעיה. כלומר, אם המשיכה קיימת ומערכת היחסים טובה ומסתדרת מכל הבחינות האחרות, אז הסקס - כשיבוא - יסתדר גם הוא. לגבי זרמים בנצרות וכו' אין לי מושג וזה לא מעניין אותי. אני לא מתכוונת להיכנס לשום מערכת יחסים עם נוצרי אדוק

nalini

New member
../images/Emo6.gifמצחיקה

העלתי גיחוך עם ה"לא מסתבכת עם נוצרים" שלך
ופייר אינף, זה לא כל כך אישי אליי, פשוט תהיתי איך רוב האנשים רואים את זה, או לפחות בשביל העניין- קמצוץ הסינגלים הישראלים בחו"ל. והאמת שאני לא כל כך מסכימה שהסקס כשיבוא יסתדר גם הוא- שמעתי על לא מעט נישואים שהתפרקו (רק, ואולי בנוסף לעוד כמה דברים) בגלל חוסר הבנה מינית הדדית, וגם, יצא כבר לשמוע הבעת צער על שלא נצבר יותר נסיון מיני מבחורות שחיכו עד החתונה.

Mירב

New member
"הבעת צער" ../images/Emo6.gif

האם זה היה במקרה מבחורים שרצו "להיכנס לך למכנסיים"?... וברצינות,דעתי היא שנישואין לעולם לא מתפרקים בגלל "חוסר הבנה מינית", אלא בגלל שאנשים לא יודעים איך לעבוד על מערכת היחסים שלהם. ואפרופו מערכות יחסים שמתפרקות. הבחורה לעיל מספרת לכל מי שמוכן להקשיב, שרון אוהב אותה ורוצה להתחתן איתה, אבל הוא פשוט לא "מאוהב" בה כרגע, ולכן יום אחרי שנפרד ממנה בעוד היא מרוחה על הקרשים מדיכאון, הוא הסתובב בפאבים ומסיבות ואסף מספרי-טלפון של בחורות...
נו באמת. נראה לך באמת שהוא נפרד ממנה בגלל שהיא לא "נתנה לו"? נראה לך באמת שהוא "רוצה להתחתן" איתה? אנשים רואים מה שנוח להם מתי שנוח להם ומתעלמים מכל מה שמסביב.... וחבל

nalini

New member
האמת שלא...

דווקא אמא של חברה שלי, שהתגרשה לאחר הרבה שנות נישואים לאחר שהייתה נשואה להייסקול סוויט הארט שלה ממש הצהירה בשיחה שהייתה שבדיעבד היא הייתה "מתהוללת" ומנסה, ובודקת, טוב טוב לפני שהיא הייתה קופצת על הבחור הראשון שהיא "חשבה" שהיא אוהבת, ושזה היה לגיטמי לחכות עד החתונה עם הסקס. ברור שהבחור שאת מדברת עליו לא יודע על מה הוא מדבר, וטוב מאוחר מאשר לעולם לא, שהוא קם והלך, כי אחרת היא הייתה סובלת הרבה יותר אם הייתה מתחתנת איתו... אבל- אכן נשמע שהייתה לו בעיה רצינית עם עניין הסקס, לא משנה כמה הצהיר שלא, וזה משתמע מהעובדה שהוא אסף מספרים יום לאחר מכן. (אם זה הדבר היחיד שהוא אסף...:)

Lizusha

New member
אז...

אז אני דיי מסכימה עם סקס לפני החתונה - לדעתי דיי חשוב אם רוצים נישואים יותר ארוכים משנתיים... יש מצבים שאנשים לא מתאימים- קורה מה לעשות- לא כולנו מתאימים אחד לשני-- חחח אבל בקשר לקתולים וכו,.... אני אישית עוד לא פגשתי אף אחד שאשכרה מחכה עד החתונה, חוץ מאיזה חברה אחת שלי שגם היא החליטה שאין מצב ועשתה את זה עם החבר האמריקאי שלה שהיה באיזה 12 שנה יותר מבוגר ממנה :)

Liatatwork

New member
ואני אומרת...

"If you are not planning to get married, then it is not premarital..."​
מודה ומתוודה, לא אני המצאתי את זה, אבל אני לא זוכרת איפה שמעתי את זה. בכל אופן, בתור מישהי שיחסיה עם בעלה התחילו ב"סטוץ" אם הייתי מתנגדת לסקס לפני הנישואין אז לא הייתי נשואה היום. וברצינות: אני אישית בחיים לא הייתי יוצאת עם מישהו שדוגל בהתנזרות עד הנישואין. א. לי זה נראה כל כך לא נורמלי לאדם צעיר, חילוני, ובריא בנפשו וגופו, כך שאם אני פוגשת מישהו עם גישה כזאת אני מייד מתחילה לחשוד שמשהו לא בסדר איתו/איתה. ב. כשהייתי רווקה פשוט לא יכולתי בלי זה (סקס). חיי הנישואין שינו את זה. לא יודעת למה, אני משוגעת על בעלי אבל עכשיו אני מסוגלת להעביר תקופות ארוכות בלי (אבל בעלי "מזכיר" לי מדי פעם...) ולנושא השאלה שהתחילה את השירשור: עד כמה שאני יודעת זה רק ב"קתוליזם", אבל אני מכירה מספיק קתולים (וקתוליות) דתיים למדי (פעמיים בשבוע ואף יותר הולכים לכנסייה) שמקיימים יחסי מין עם החבר/חברה שלהם, אבל יש הרבה קבוצות אחרות שאצלם זה לא ציווי אבל הם מתנזרים מרצון (זה יכול להיות אפילו עניין מקומי של כנסייה אחת בשכונה אחת).

Mירב

New member
באמת קיוויתי שהמשתתפות הנשואות שלנו

ייכנסו ויגיבו קצת דווקא בנושא הזה

saritoosh22

New member
אולי זה תלוי עם מי אתה מתחתן....

אנחנו יחד כמעט 9 שנים מתוכם 5.5 שנים נשואים. הבאנו לעולם ילד משותף ולא רק שהסקס הרבה יותר טוב משנה לשנה, אלא שהתדירות שלו מאוד גבוהה ממש כמו לפני 9 שנים. סקס זה לא רק פעילות פיזית וזהו, זו תקשורת והבנה, הבעת רגשות ויצרים, אינטימיות (לא רק מינית). בעניי סקס הוא כלי נהדר לחיזוק הזוגיות (לא כפתרון לבעיות או מריבות), אני לא מאמינה ב"להעניש" אותו ולהמנע מסקס, לא מאמינה ב "אין זמן/חשק/כוח/כואב לי הראש/אני עייפה". וכמו ליאת, גם אני חייבת את האושר שלי ואת חיי הנישואים שלי לעובדה שכל מה שרציתי ממנו היה סטוץ (רק שלו היו תוכניות אחרות לגביי). בתשובה למירב, בנישואים הראשונים שלי הסקס העיד על חוסר ההבנה והתקשורת ביני לבין הגרוש, הוא שיקף את הזוגיות שלנו שהייתה מאוד עלובה. לדעתי סקס הוא אחד מהמרכיבים החשובים לזוגיות מוצלחת.

Ronit FL

New member
אז את יחידת סגולה!

ממה שלי ידוע על החיים בכלל וסקס בפרט, אין דבר כזה שנמצא בעלייה מתמדת לאורך שנים. יש תקופות של ירידה בתדירות ותקופות של סקס מרובה. יש תקופות של סקס בינוני ותקופות של ביצועים מרהיבים. דעתי היא שבסקס כמו בסקס, פעם זה למעלה ופעם זה למטה.

Ronit FL

New member
ועוד דבר

את לא מאמינה בלהעניש את בעלך ולמנוע סקס, אני לא מאמינה שאם רבתי עם בעלי לפני שעתיים וכולי עדיין כעוסה, אני אתעלם מהאולקוס המתהווה ואחגוג בסקס איכותי.

saritoosh22

New member
לא יחידה ולא סגולה!

אני מכירה עוד כמה זוגות כמונו. את צודקת, יש תקופות ויש תקופות. אבל ככל שהשנים עוברות וככל שאנחנו מכירים טוב יותר יש יותר עליות מירידות (זה היתרון של השנים שמשבחות את הביחד שלנו). ואגב, כשאני רבה איתו, לא לעשות איתו סקס זה להעניש גם אותי ואני כידוע לך, מאוד אוהבת את עצמי.

Ronit FL

New member
את באמת מסוגלת

לריב איתו ואח"כ לפזז במיטה? אם כן, אני נשארת בתיזה שלי שאת יחידת סגולה

saritoosh22

New member
נשבעת לך שאין אצלי קשר בין השניים

ואם יהיה אני אהיה אומללה, כי יש לנו מריבות שנמשכות שבועיים ושלושה עם הפסקות אש באמצע! אנחנו מסוגלים לריב ולצרוח כמו מטורפים, לצאת להפסקת קפה-סקס-סיגריה ולחזור מיד אח"כ למריבה. זו טכניקה כזו שפיתחנו עם השנים.............

Liatatwork

New member
אז אולי זה בגלל שאנחנו אף לא רבים??

שירד לי החשק המיני
(וכן - שלוש שנים יחד ולא רבנו אף פעם). ועכשיו ברצינות - אני דוגלת בשיטת ה"מה לעשות? לעשות!" כשאנחנו עושים אהבה אני נהנית. הבעיה היא לפני זה, כבר אף פעם לא "בא לי". אז אני פשוט יוזמת גם כשלא בא לי ונענית לחזוריו גם כשלא בא לי ובסוף שנינו נהנים ומרגישים קרובים ואוהבים. אני לא מאמינה שקיימת זוגיות בריאה ללא סקס.

למעלה