סקס ממבט אבולוציוני - למה בני אדם גונחים בזמן קיום יחסי מין

סקס ממבט אבולוציוני - למה בני אדם גונחים בזמן קיום יחסי מין

למה בני אדם גונחים בזמן קיום יחסי מין ומה אפשר ללמוד מזה על הנפשות הפועלות.

ובכן, אין תשובה חד משמעית על כך. למעשה יש עוד מספר תופעות שהמדע לא מצליח להסביר אותן כמו למשל הפיהוק והאפקט המדבק שלו.
אני לא ממש מכיר תאוריות שמסבירות בצורה משכנעת את הסיבה שבני אדם גונחים בזמן קיום יחסי מין אבל לי יש הצעה מנומקת לתאוריה כזו. ולא, הפרוגרסיבים שבינכם לא הולכים לאהוב את זה.
על מנת להתחיל צריך קודם להבין איך אנחנו מושפעים מביצועים ווקליים בתור מאזינים של צד שלישי. קודם כל, אי אפשר להשאר אדישים לזה, משהו בנו מסתקרן ורוצה לדעת כמה שיותר פרטים על המתרחש ואילו חלק מהאנשים עלולים להזדעזע ואפילו לחשוש שאולי מישהי בדירה השכנה נמצאת במצוקה.

בני אדם צועקים בסיטואציות מאוד מסוימות, למשל כשהם נמצאים במצוקה, סכנה וכשהם נבהלים. זו לא תגובה רצונית, אנחנו נשמיע צעקה גם כשאנחנו לבד בשום מקום ואף אחד לא יכול לשמוע אותנו. אז למה זה קורה כשאנחנו נהנים בסקס?
אם בוחנים את הסיטואציות שגורמות לנו לצרוח אז המחנה המשותף לכולן הוא הריגוש – אדרנלין.
האדרנלין מופרש בכל פעם כשאנחנו חווים סכנה או לחץ (איזשהו חשש כמוס שלא נעמוד ביעדים שהצבנו לעצמינו).
במדע יש תחום שעוסק בהורשה של תכונות אופי והתנהגויות ופה זו הנקודה שהולכת לעצבן יפי נפש פרוגרסיביים; הטבע הוא אכזרי והדרך של כל בעלי החיים להשיג דברים הוא לעיתים קרובות באלימות, גם כשמדובר במשהו הדדי לכאורה כגון סקס.
תקיפה מינית ואונס הם מעשים חיוביים מבחינה אבולוציונית, למינים אשר כופים יחסי מין יש סיכויים טובים יותר להשתלט על בתי גידול של מינים או שבטים אחרים.
אם נבחן את ההיסטוריה הלא רחוקה של האנושות ואת התוצאות שלה היום רואים בבירור שזה עובד. למשל כשצ'ינגיס חאן כבש את העולם הוא גם דאג להפיץ את זרעו וכך נוצר מצב שכל אחד מתוך שמונה בני אדם הוא צאצא שלו.
אה, חוקי הג'ונגל שהיו תקפים לפני מאות שנים תקפים גם היום, לקבוצות אתניות שבהן נהוג שהמין החלש (הנקבות) לא רשאי בדרך כלל להחליט מי יהיה הפרטנר המיני שלו או שאפשרויות הבחירה מאוד מאוד מוגבלות. דווקא בקבוצות האתניות האלה הילודה היא גבוהה במיוחד והן מצליחות גם לפלוש למדינות שבהן הפרוגרסיביזם היא האידיאולוגיה השלטת ולהשתלט על שכונות ואפילו ערים גדולות ולשנות לחלוטין את הצביון ולכך יש השפעות מרחיקות לכת על הכלכלה והפוליטיקה.

אז סך בני אדם הם אותם בני אדם שהיו לפני עשרות אלפי שנים, מה שהשתנה זה הידע.
סקס יכול להיות משני סוגים:

א. חייתי (לא בהכרח בהסכמה מפורשת ואולי אפילו ללא צורך בהסכמה בכלל – כמו ב-BDSM)
ב. מלאכותי, רשמי, מוסכם מראש על כל הפרטים (כמו בין שני מתבגרים בתולים).

מי שמעדיף סקס חייתי לעולם לא יחליף את העדפותיו לסקס סוג ב' ואילו מי שחווה כל חייו את סוג ב' ואז התנסה בסוג א', יתכן שיעבור קונפליקט קשה עם עצמו אבל ברוב הפעמים הוא פשוט יתמכר באיזשהו שלב.
ע"פ מחקרים שעשו, נקבות צופות הרבה יותר בפורנו אלים, לעיתים פורנו הוא המוצא כשאנחנו מנסים להתגרות ממשהו שלא נמצא בהישג יד ותופעת הנקבות שצופות בפורנו אלים הוא כנראה תוצאה של התרככות של הזכרים המודרניים – ולכן להערכתי לא מעט נקבות נמשכות יותר לזכרים שרירניים או אקזוטיים מתרבויות בוטות ואלימות יותר כגון מוסלמים, דרום אמריקאים ואפרו אמריקאים.
המין החלש הוא כידוע הנקבות אך זכרים שחווים מין אנאלי עם סטרפון יהיו הרבה יותר ווקליים.

האפקטים הווקליים הם סוג של בוחן מציאות, אם הנקבה צורחת בזמן סקס והזכר ממשיך כהרגלו, זה רק ממצב אותו בעמדת זכר האלפא שלא מפחד מאף אחד שיפרוץ לבית, מצד שני הנקבה הפאסיבית מתגרה מזה אפילו עוד מבלי להבין למה זה כל כך מגרה אבל בסופו של דבר זה האדרנלין של הפחד ואבולוציונית אנחנו מתוכנתים גם להכנע ולהשתחרר ולהגיע לפורקן מיני גם דרך מין ללא הסכמה הדדית (אונס).

A לוןA

New member
תיאוריה יפה, אבל לא "תופסת"

יש בתיאוריה הזו הרבה מאוד חורים.
ראשית, התיאוריה גורסת שהגניחות הן כלי סינון לגונחת. אם היא גונחת חזק והגבר ממשיך לזיין ללא פחד- סימן שהוא גבר אלפא שלא מפחד שהגניחות שלה ימשכו טורפים או גברים אחרים. כל החיות שאנחנו מכירים בטבע, בהן הזכר מכריז על עצמו כ"אני חזק ולא מפחד מאף אחד" - ההכרזה הזו מתבצעת לפני הסקס ולא במהלכו. כשהזכר כבר בעמדה שהוא מזיין את הנקבה- זה בגלל שהעניין כבר הוכח, מבחינתה, ולא רק עכשיו היא בודקת אותו.

שנית, אם אפילו נקבל את התיאוריה הזו, ונחליט שהאדם הוא שונה, וזו הדרך שלה לבדוק את עוצמתו, הרי שהגניחות הרמות ביותר היו צריכות להיות עם תחילת החדירה (שהרי אם היא בודקת את עוצמתו. אחרי שהוא כבר גמר- מה הטעם בבדיקה?)- והנה מחקר שנערך בבריטניה מצא שנשים גונחות בקול רם ביותר דווקא סמוך למועד הגמירה של הגבר

כך שהתיאוריה הזו לא ממש מחזיקה מים.

הסברה הנפוצה היום היא שנשים גונחות שכמה סיבות:
1. דרך לתקשורת עם בן הזוג- גניחה מסמנת נעים לי, תמשיך- או במקרים רבים- נעים לי- תגביר
2. דרך ל"טפיחה על השכם" לגבר וכאמצעי להגברת ההנאה שלו
3. אחת הסברות הנפוצות אומרות שנשים פשוט מושפעות מפורנו, ועושות, בתת מודע, את מה שמצופה מהן- לגנוח.

נ.ב.
מזתומרת "חייתי (לא בהכרח בהסכמה מפורשת ואולי אפילו ללא צורך בהסכמה בכלל – כמו ב-BDSM)"- אם אתה עושה בדסמ ולא קיבלת הסכמה - אתה לא עושה בדסמ, אתה מתעלל או אנס (תלוי בנסיבות המקרה)

dare devil ית

New member
אני גונחת כחלק מהתקשורת בסקס

לסמן לפרטנר (זה בעיקר רק עם גבירם) שמה שהוא עושה זה טוב, או גם ההפך. (המקום להגיד מילולית, מה שיכו להיות די TURN OFF)

A לוןA

New member
מ.ש.ל

Nigun

New member
סעיף 3

אבל.... גניחות בזמן סקס היו קיימות עוד הרבה לפני עידן הפורנו.
עידן הפורנו מתייחס בטח לכמה עשרות שנים אחורה, לא?
ויש ספרים עם תיאורי גניחות, אנחות ואנקות עוד מלפני כן...

A לוןA

New member
נכון

אבל העובדה המחקרית שאין עליה חולק הוא שנשים, בדרך כלל, כשהן לבד- הן הרבה יותר שקטות, גם אם הן נוראאאא נהנות ממה שהן עושות לעצמן...
&nbsp
עכשיו נשאר רק לשער ולבדוק למה כשהן עם גברים הן מתנהגות אחרת - וכאן נכנסות ההשערות לעיל

מאלף שבלולים

Well-known member
כשעץ נופל ביער

ואין שם נפש חיה,הוא מרעיש?
כשאישה נמצאת עם עצמה אין לה סיבה לגנוח וכל האקט קצר בהרבה.
כשהיא עם גבר, הסיפור שונה וכמובן גם ההרגשה שלה. ולפעמים אלו ממש צרחות.

Nigun

New member
כשאישה נמצאת עם עצמה

לא בהכרח זה קצר בהרבה מאשר כשהיא עם גבר.
ולפעמים היא גם גונחת אפילו, כמו שכתבת, שאין לה סיבה לגנוח.
אבל בתור נטייה יותר כללית והכללה - מסכימה איתך.

מאלף שבלולים

Well-known member
גניחות הן עניין אישי ביותר

וכשאישה תהיה עם עצמה ותאונן לפי הוראת השולט, או אז היא תגנח ממש כאילו הוא נמצא איתה.

Nigun

New member
אני רוצה לענות בכמה כיוונים שונים

אבל החלטתי להסתפק בתשובה שלא לעניין:

יאם!

A לוןA

New member
אם גניחות הן תוצר של הנאה

ולא של תקשורת, למשל, אז כשעוצמת האורגזמה זהה- גם הגניחות היו אמורות להיות זהות, לא?
&nbsp
אגב, לפי מחקרים, אצל הרבה גברים שגונחים הגניחות הן בלתי רצוניות וקורות לבד או יחד.

הסבר

התאוריה לא גורסת משאו מאוד ספציפי.
אני אומר שהגניחות הן תוצאה של אבולוציה ארוכת שנים ולא משהו שטחי כמו "טפיחה על השכם" או חיקוי של סרטי פורנו

למעלה