סקראצ'ים

noam the ninja

New member
סקראצ'ים

אל תטחנו אותי, כי אני ממש ממש חובבן בקטע הזה. השאלה היא: סקראצ'ים על פטיפון ישמעו שונה מסקראצ'ים על קומפקט? עוד שאלה: איך בדיוק משנים את הצליל של הסקראץ'? משהו עם הקרוספיידר, נכון?

דור דקל

New member
למען הדיוק

אין כזה דבר "סקראצ' על קומפקט". הקומפקטים שיש בהם אפשרות כזו מדמים את הסקראצ' של הפטיפונים. ז"א יהיה לך קשה מאוד להגיע לדיוק בסקראצ'ים עם קומפקטים, מאחר ולטאצ' יש תפקיד מרכזי כאן. בעניין ה"צלילים" השונים - הם משתנים בהתאם לדגימה שאיתה אתה עושה את הסקראצ' - זה יכול להיות קיק (בייס דראם), משפט או מילה של ראפר או אפילו רעש של מטוס - המהירות והמקצב שתיתן לו בעזרת המגע על התקליט והקרוספיידר הם אלו שיקבעו בסופו שדבר איך זה ישמע.

noam the ninja

New member
ואם כבר מדברים על פטיפונים

איך די ג'יי מעביר את המוזיקה שלו לתקליט? לדיסק זה פשוט, אבל לתקליט? יש כזה דבר צורב תקליטים? אפשר לקנות תקליטים ריקים? ואם כן, איפה?

Sunlight Theory

New member
שלום

די ג'יים בד"כ רוכשים תקליטים , ולא מכינים בעצמם . די ג'יי מישראל שרוצה לנגן מוזיקה מעודכנת וגירסאות טובות , יהיה צריך לבצע הזמנות של תקליטים מחו"ל (היו ויהיו נסיונות רבים לשווק בארץ תקליטים "משובחים" , אך לצערי אין הצלחה בכך) . כן , קיים "צורב" (חורט) תקליטים לא תעשיתי . למשל דגם ה-VRX-2000 של חברת Vestax (חברה יפנית הידועה בעיקר בגלל המיקסרים שלהם והספונסריות החכמה עם אנשים כגון Q-Bert) . מחירו של ה-VRX-2000 הוא 9-10 אלף דולר ליחידה . כמו כן קיימים דגמים נוספים מחברות שונות , גם קיימים ראשי חריטה בלבד שניתן להרכיב אותם על פטיפון (מה שמוביל לחיסכון במחיר , אך עדיין מתחילים מ-5 אלף דולר לראשים הממולצים) . מחירו של תקליט ריק ברמה סטנדרטית נע סביב ה-50 ש"ח לתקליט , יתכן כי המחירים השתנו מעט מהפעם האחרונה שבדקתי .

aviramdj

New member
scratching

scratching זה אמנות . כל אחד יכול לתת לך המון עצות על איך להניח את היד על התקליט ואיך פה ואיך שם . החכמה בסקרטצ'ים זה לא להשתמש בתקליט של אפקטים כמו התקליטנים של ההיפ פופ שבארץ ששמים תקליט של אפקטים ומשחקים עם אותו אפקט שיר שלם . כל ילד קטן יכול לעשות את זה אחרי כמה נסיונות ואימונים . החכמה זה לדעת לקחת מכל תקליט קטע קטן ווקלי או איזה היי-הט או באסס או מה שאני הכי אוהב לנגן קיקים אחורה . ולשחק עם זה . הדבר הכי חשוב בסקרצ'ים .. לא להגזים איתם . המון תקליטנים שוכחים שהם לא מנגנים לעצמם, הם מנגנים לקהל . ואנשים שונאים תקליטן שמתחיל להתלהב מעצמו ולא מפסיק לתת סקרצ'ים .

למעלה