סקרון שמעניין אותי :

מישוהית

New member
סקרון שמעניין אותי :

גיל? צמחוני / טבעוני? כמה זמן כבר? למה החלטת לעשות את זה? ההחלטה היתה קשה? יש קשיים בעניין, געגועים ורצון להפסיק לפעמים? טעמים אידיאולוגים ו / או הגעלות ו / או בריאות?
 

נעמי66

New member
תשובה לסקר

גיל (מתקדם...), טבעונית מזה כחמש שנים. הסיבה: בריאות על-הפנים, עקב תזונה לקויה. המעבר לתזונה טבעית לא היה קשה, כי להחלטה קדמה הבנת דרכו של שלטון, אחרי קריאה בספרים בנושא. המעבר לא היה "חלק", בגלל פישולים פה ושם, והקושי להיפטר מההרגלים הישנים. הבעיה נפתרה בצורה הדרגתית. כיום אין געגועים או רצון להפסיק. להפך, ההרגשה היא שזה כבר חלק ממני, ולא יכול להיות משהו אחר. לא אידיאולוגיה, לא היגעלות ממשהו, רק מטעמי בריאות, כשזה מתקשר גם לאהבה לבעלי-חיים, וצער גדול על תנאי-החיים הקשים של חלק גדול מהם.
 

d a p h n a

New member
עוד מעט בת 27

צמחונית כבר כ-16 שנה. הסיבות אידיאולוגיות. לא היה קשה, בעיקר כי גדלתי בבית שבו לא היה בשר. אכלנו בשר רק בחוץ אצל חברים או במסעדות, אז מראש בשר אצלי אף פעם לא היה חלק מהאכילה היומיומית אלא משהו חריג. לא מתגעגעת ולא רוצה להפסיק.
 

TheFinalCut

New member
תשובות לסקר

גיל: 27 וחצי תזונה: צמחוני כ-7 שנים, טבעוני כ-5 מתוכן. הסיבות אידיאולוגיות בעיקר, וההחלטה לא היתה קשה, אבל דרשה הבשלה שקשה לי להעריך מתי התחילה. אין קשיים בעניין, אני מאוד נהנה מהאוכל שלי, הוא טעים ומגוון, ממש לא יקר - היי, אפילו למדתי לבשל לא רע בכלל, וממש אין כל געגועים או כל רצון להפסיק. אני מודה שלעיתים קינוחים לא-טבעוניים מסוימים עלולים להיות מפתים, אבל כל היתר די מרתיע אותי (הן מתוך מודעות למחיר המוסרי, הבריאותי והסביבתי שמוצרים כאלה גובים, והן עקב רתיעה של ממש מהריח - שכנראה התפתחה במקביל).
 

mm130

New member
תשובות:

בן 19. צמחוני מגיל 8, טבעוני מגיל 17. החלטתי להיות צמחוני מתוך אינטואיציה ילדותית שאמרה לי שלאכול חיות מתות זה לא טוב. המעבר לטבעונות הוא בעקבות החלטה מושכלת יותר. העניין הכספי מכביד ואני מתגעגע לקוטג'.
 

TheFinalCut

New member
קוטג' טבעוני ביתי:

בילדותי קוטג' היתה הגבינה היחידה שאהבתי (הייתי יכול לחסל קופסאות שלמות בקלות), והסוג היחיד שבאמת עורר בי געגועים. כל זה נמשך עד שאלתור מוצלח של חברים יצירתיים שחזר את הטעם הנחמד הזה. אלתור יקר ושמן למדי, אבל פשוט מאוד להכנה, ובכל זאת מדי פעם לא נורא. המתכון הוא כזה: טוחנים גוש טופו מופשר במעבד מזון, ומערבבים עם גבינת השמנת הצמחית של Tufutti. זהו. מדהים כמה שזה דומה, ושווה לנסות.
 

mm130

New member
נשמע מצויין.

תודה
 

motior

Member
תשובונת

כמעט בן 42 צמחוני כבר הרבה זמן... כמעט 30 שנים מסיבות אידיאולוגיות לא היה לי קשה אין געגועים לפני למעלה מ-20 שנה היה איזה רצון להפסיק אבל הוא לא התממש
 
למעלה