סקרים וציונים

RainBird

New member
סקרים וציונים השלב האחרון של התחרות: אתם חברי הפורום הצבעתם והשפעתם- הנה תוצאות סקר התחרות! דרך המאג בנתיב האלוהי של המאגיה - Bird on the Wire 25.00% 6 המעגל, הקדירה, ציד המכשפות ועוד מושגים בסיסיים בכישוף לאורך ההיסטוריה - Nephtys 45.83% 11 הקשר הפולקלורי בין פיות למאגיה -ברטל ג` 29.17% 7 מאגיה, מדע, ומה שבינהם-Aazruk 0.00% 0 קסמים הפן המדעי-אישי- TA PANTA 0.00% 0 יש סקר חדש. על הלחשים שבהם אתם משתמשים הכי הרבה ../images/Emo140.gif בשרשור זה- אני ושאר השופטים הולכים לתת ציון למאמרי התחרות- הציונים הם מכוכב אחד- עד חמש וכמובן הסבר מדוע ציון זה או אחר ניתן. לאחר הינתן הציונים של שלושת השופטים- כולל אני- המנצחים יוכרזו במפגש פורום חגיגי ומתנות יחולקו ../images/Emo13.gif ארדן.

RainBird

New member
הציונים שלי "המאג בנתיב האלוהי של המאגיה" ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חמישה כוכבים- דבר ראשון הכותבת מדברת מתוך חוויה אישית. היא משתפת תובנות מקסימות (שנקנו בדם) וחווה חוויות שכולנו עברנו בשלב זה או אחר- המאמר מלא רעיונות, מעניין לקריאה ונוח להבנה. המלצת השופט הצנוע הזה שהנ"ל תכתוב ספר על הנושא- האלים יודעים שחסרה ספרות מאגית איכותית בארץ ../images/Emo13.gif "המעגל, הקדירה, ציד המכשפות ועוד מושגים בסיסיים בכישוף לאורך ההיסטוריה" ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif דבר ראשון המאמר עשיר במידע- היסטוריה והבנתה מאוד חשובה לדעתי להתהליכים שהאדם עובר בהתפתחות הרוחנית שלו. אבל יש כמה אי דיוקים ופערים של מידע- למשל הרעיון של 9 מליון מתים בזמנים הבוערים (תשעה לא שישה) נבדק מדגמית על ידי חישוב מוקדם באזור שבו קרו הרבה מקרים ציד מכשפות. היום הדעה הרווחת שמתו בן 40 אלף ל90 אלף אנשים- שזה לא מעט. בנוסף, למרות שהמאמר ניסה להיות מדעי ואוביקטיבי יש בו המון מגמתיות ודעה אישית- לדוגמא הדעה של המחברת על אליסטר קראולי מאוד מוטה- ולכן למרות כמות ואיכות המידע ירד כוכב. "הקשר הפולקלורי בין פיות למאגיה" ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif התובנות מפתיעות. המאמר מעניין, יש בבליוגרפיה בלינקים וזה אפילו כתוב בצורה מרתקת- אבל חרה לי מאוד שגיאות תחביר בסיסיות וגם שלמאמר חסר בשר- יש דוגמאות למכשפות שהן עשויות להיות פיות- אבל הקשר בין פיות ו"על טבעי" ומכשפות הוא לא ברור. אולי אם הייתה נחברת דוגמא יותר ברורה כמו למשל מורגן לה פיי- מורגן של הפיות זה היה ברור יותר ומראה גשר מסויים בין הפיה למכשפה- אבל בלעדי זה- המאמר די לוקה בחסר וחבל. "מאגיה, מדע, ומה שבינהם" ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif העביר את הנקודה שלו בלי יותר מידי קישקושים- ישר לעניין- סיפק נקודות מחשבה ובאופן כללי היה נהדר. 5- בקלות ../images/Emo13.gif "קסמים הפן המדעי-אישי" ../images/Emo41.gif "להתמקד ברעיון לחזור עליו ולבצע אותו שוב ושוב." אוקיי, עזבו שאני ממש לא מסכים עם חלק האמירות- העובדה שהמאמר מבולגן וסובייקטיבי- ומתיימר להיות אובייקטיבי מאוד חורה לי. סכ"ה לא ברור לי מה הוא מנסה להעביר. להיות מאמר למתחילים? להסביר את המאגיה? ללכת על ההיסטוריה היהודית והמאגיה? מה? זה מקבל במילון שלי את הכוכבית האחת על השיתוף של המקרה העצמי בנוגע לנבואה בתחילת הטקסט. ארדן.

nepthys

New member
תגיד לי, "חובב הפרובוקציות. השימוש שלו בסמים וההומוסקסואליות שלו עוררו עניין בחברה הבריטית, וביקורת נמתחה עליו גם מתוך המסדר עצמו. ב-1904 כאשר היה בחופשה במצרים, הוא החל לקבל מסרים דרך אישתו רוז מיישות לה קרא איווס. בהשראה השיחות עם היישות הוא כתב את הספר Book of The Law, והניח את הבסיס לדת משלו, הת'למה." זו דיעה מוטה?

RainBird

New member
"חובב פרובוקציות" זו דעה. כתבת עליו שלושה משפטים. אחד מהם הוא ביקורת. מלאה- עזבי אם אני מסכים איתה ואם לא, הם ממש לא מראים את החשיבות האמיתית של האיש הזה. למשל שהוא כתב עשרות ספרים- תוך כדי שהוא מביא השפעה מזרחית מזינה ומשפרת לתיאוריות אירופאיות שהיו ארכאיות מאז ימי הביניים, שהוא לא רק ייסד את הת'למה אלא גם את הOTO- את העבודה שלו עם מאגית סקס.. לי דווקא זכור שאליסטר *אינו* הומוסקסואל אלא ניצל נשים כעורות כדי להפיק מהן את מלוא הפונטנצייל המיני במאגיה שלו.

nepthys

New member
אני חושבת שאם היית מעיר היום את קראולי מהקבר ושואל אותו אם הוא אהב את כל מה שכתבו עליו בעיתונות הבריטית וכל השירים שכתבו עליו או לכאורה עליו, הוא יגיד שכן. אין ספק שמדובר בבנאדם שמאוד אהב למשוך תשומת לב. אין מה להשוות את קראולי לחברי שחר זהוב אחרים כמו מאתרס, ווייט, פורטון, רגרדי וכו'... על אף אחד מהם לא כתבו כל כך הרבה במדורי הרכילות ואף אחד מהם לא הכריז על עצמו כנביא או כה"חיה" וכו'. לגבי עובדות שלא ציינתי - המאמר אמור רק לגרות את מי שרוצה ללמוד מאגיה. הוא לא התיימר מעולם לספר את כל מה שיש לספר מכיוון שאם זה היה ככה, הוא היה יוצא 700 עמודים ולא 7. ואפילו אחרי כל זה, אלון פיהק לקראתו. אז כנראה שעדיף היה שהשמטתי הרבה פרטים נוספים שרציתי לכלול. למעשה, חבל שלא כתבתי מאמר שכתוב בו "תלמדו מאגיה כי זה כיף למרות שזה קשה". אבל חשבתי שהמכשף המתחיל יעדיף לקרוא על המסורות השונות והאנשים שהרכיבו אותן, ושאם הוא הגיע עד הלום, הוא כבר לא צריך שכנוע נוסף...

RainBird

New member
בכותרת אמרת את זה. "אני חושבת". משמע דעה. דעה במרכז מאמר היסטורי זה לא ממש המקום. ושוב, אם כתבת על הבנאדם שלוש שורות ושורה אחת ביזבזת על הפרובקטיביות שלו תוך כדי שאת משמיטה מידע חשוב על המיקום שלו בהיסטוריה המאגית... well...

nepthys

New member
אתה מזלזל בכוח המחשבה... הרי לכל היסטוריון יש דיעה. הסטוריה זה לא מדע. השאלה היא מה הסטוריונים חושבים שהכי סביר. כשתבתי את המאמר והוספתי על קראולי עשיתי את זה מתוך קריאה של ספר של פרנסיס קינג. הוא נחשב לאחד האנשים האמינים בכל הנוגע לקראולי, וזו דעתו. וגם הדיעה המקובלת, לדעתי, במיוחד על ידי אנשים שהכירו את קראולי. תפסיק להיתפס לשטויות שקראת בוויקיפדיה (כנ"ל לגבי השטות שאמרת על ציד המכשפות שאני לא אגיב עליה אפילו, ופנה לבבליוגרפיה שלי אם באמת תרצה להרחיב על כך). כשאתה אומר משהו תגיד אותו כשהוא מגובה בלפחות ספר אמין אחד שקראת. המאמר התיימר להסביר למכשף המתחיל מדוע בכישוף יש דברים כמו מעגל, קדירה, אמונה בציד מכשפות וכו'. הוא לא נועד להסביר את כל האישים והזרמים החשובים של המאגיה שהיו אי פעם. הוא נועד רק להסביר מדוע יש אמונה ב-7 כוכבים או 4 אלמנטים, וכו' וכו'. שאר הדברים שמכשף מתחיל נתקל בהם ותמה מהיכן באו. אם לא הבנת זאת, חבל.

RainBird

New member
the witchcraft sourcebook בריאן ליבק. the witch in history- dianne purkiss אלו שני ספרים שתומכים בידע שלי בנוגע לציד המכשפות. אם את מעוניינת במאמר שעלה לרשת בנושא- אשמח להפנות אותך לאחד. אני לא מצפה שהיסטוריה תהיה מדע- אבל אני מצפה לסוג של אובייקטיביות ואם אני קורא מאמר ומזה אני מסיק את דעתך לגבי אליסטר קראולי- שנמצאת שם במקום ידע חיוני נוסף- אני מאמין שזה ליקוי.

nepthys

New member
שנינו טעינו... פשוט קטע מצחיק. הרגע בדקתי מה כתוב במאמר. כתוב שם "ובכל מקרה שישה מליון הוא מספר היהודים שנרצחו בשואה, בעוד שמספר האנשים שנרצחו באשמת כישוף היה כמה מאות בודדות." התכוונתי כמובן למאות אלפים... אכן טעות שלי.. למרות זאת ממה שאמרת הרגע מסתבר שאפילו לא קראת את המאמר והגבת עליו מבלי אפילו לבדוק אם מה שאמרת נכון! זה די מזעזע אותי.

RainBird

New member
קראתי גם קראתי. המשפט שהיה לפני כן הוא שהטענה השקרית היא שיש שישה מליון הרוגים. (הטענה השיקרית ההיסטורית שאת ביקשת להפריך) למעשה הטענה השיקרית היא שמתו 9 מליון על פי מחקר של גרמני מהמאה ה-19 מחקר שהועתק על ידי חוקרים אחרים מאוחר יותר שוב ושוב, ועל המספרים האלו התבססה גם מרגרט מוריי אם אני לא טועה. למעשה מתו 40.000 עד 100.000 בציד המכשפות באומדן לא ברור. Nine million lives were claimed by the Burning Times This number was first calculated by an 18th century German who used a single location over a short span of time as his sample and then multiplied it to cover the entire period of the trials across the entire continent. Unfortunately, he picked a particularly brutal incident as his sample - which is exactly why survey samples are supposed to be of significant size. The number was the made popular by Matilda Gage in the 19th century and has been repeated time and time again in an example of how even good writers can repeat stupid things. We speak out about hysteria and about how fallacy becomes accepted as fact when it's repeated often enough, yet that is exactly what we're promoting. Historians put the numbers squarely between 40,000 and 100,000, based upon trial records and taking into consideration that not all records have survived or were even taken in the first place. Is a "mere" 40,000 lives not tragic enough?

nepthys

New member
כמו שהגבתי לך בפרטי מה שהבאת מתיחסת לציד המכשפות בתור the burning times כלומר, זה מאמר שנכתב על ידי פגאני שגם מאמין שמכשפות נשרפו (ולא נתלו)..וכמובן שמדגיש כמה זה טרגי כדי להראות כמה פגאנים הם מסכנים.. ואתה אפילו לא אומר מי כתב את מה שהבאת.. ואפילו הספר שהבאת, the witchcraft sourcebook.. בהקדמה שלו כתוב לפי אמאזון More than 100,000 people - mainly women - have been prosecuted for the crime of witchcraft between 1450 and 1750 in Europe and colonial America. יש את ההקדמה של ספר אחר שלו (the witch-hunt in early modern europe) באמאזון וכתוב בה "Between 1450 and 1750 thousands of people – most of them women – were accused, prosecuted and executed for the crime of witchcra אז איזה מין מלומד הוא כשהוא לא סגור על המספרים אפילו? (וכמובן שהספרים שלי שטוענים שאלו לא היו נשים, אבל מילא...)

RainBird

New member
prosecuted =\= נהרגו הואשמו יותר ממאה אלף זה בטוח. אבל זה לא: 1. מוביל ישירות למוות ו- 2.עדיין לא מאות בודדות או מאות אלפים כמו שציינת. מתוך המאמר שלך: "רבים טוענים כי נשים שעסקו בכישוף נשרפו בימי הביניים על ידי גברים נוצרים. חלקם אף מציינים כי שישה מליון מכשפות נרצחו בשריפה על המוקד." הטענה השגויה שחוזרת שוב ושוב היא 9 מליון- לא שישה. ואז כבר הודית בטעות השנייה שלך- המאות הבודדות שהפכו למאות אלפים שהם למעשה עשרות אלפים.

nepthys

New member
קודם בעיות קריאה ועכשיו בעיות מתמטיקה.. איך זה שבספר אחד הוא אומר שרדפו אחרי יותר ממאה אלף ובספר אחר הוא אומר שאלפים נהרגו? מזל שאין לו תואר במתמטיקה גם. די, הוויכוח הזה ממש מיותר. נכון - טעיתי כשכתבתי מאות ולא לכך התכוונתי. אכן, טעות קשה וחבל שלא שמתי לב לכך. לגבי מהי הטענה השקרית - אני ראיתי מלא מספרים מוזרים שצצים להם באינטרנט ואני לא חושבת שאפשר איכשהו לבדוק מהי הטענה הכי נפוצה. יכול להיות ש-6 ויכול להיות ש-9, קראתי טענות על מאות אלפים ועל מליארדים, ככה זה באינטרנט.. אני גם שמעתי על מליארדי מכשפות מסכנות שנרדפו בגלל סירובן לגלח רגליים...שמועות באינטרנט אינן מדוייקות ואין לנו כלי סטטיסטי לבדוק אותן..זרקתי מספר שהיה נראה לי הכי נפוץ..לא ידעתי שבכל מילה עלי להיזהר כדי שהיסטוריונים חובבים כמוך לא יחפשו אותי..

RainBird

New member
הוסבה תשומת ליבי לשגיאה שעשיתי - לא ציינתי ש*את* אומרת שמתו שישה מליון בציד המכשפות. אלא ציינת שזה הסכום שהיסטוריונים שוגים בו. בספרות שאני קראתי זה 9. כתבתי את ההודעה המקורית שלי מאוחר בלילה למצער וזה לא היה ברור. אני לא היסטוריון, ולא חובב אבל אלו פרטים חשובים לדעתי- ואם אני אטרח לכתוב מאמר שהוא היסטורי יהיה לי חשוב מאוד להיצמד לעובדות. שוב, חוץ משגיאות היסטוריות פה ושם המאמר שלך מאוד מגרה לימוד וחקר. אני אישית מחבב מאוד גם את סיגנון הכתיבה שלך ../images/Emo13.gif

nepthys

New member
אבל כתבתי "אתרים פגאנים רבים טוענים כי נשים שעסקו בכישוף נשרפו בימי הביניים על ידי גברים נוצרים. חלקם אף מציינים כי שישה מליון מכשפות נרצחו בשריפה על המוקד." כתבתי "חלקם". לא אמרתי "רובם". וגם לא "כולם". חלק מהם טוענים ל-6 מליון כי הם אוהבים את ההשוואה בין השואה ליהודים. מה לעשות. יכול להיות שחלק מהם טוענים ל-9 בגלל איזה מישהו מהמאה ה-19. לא התיימרתי כאן לקבוע משהו נחרץ לגבי כלל אוכלוסיית הפגאנים באינטרנט.

RainBird

New member
בסדר- זו נקודה קטנונית מה שחשוב זה שלא מאות בודדות מתו אלא עשרות אלפים

nepthys

New member
מאוד מוזר אתה רוצה להגיד לי שקראת את המאמר, ואפילו ציטטת אותו, ותיקנת את זה שאמרתי 6 ולא 9 (כשנתתי בתור דוגמא לטענה שקרית ולא בתור עובדה), אבל לא שמת לב לכך שכתבתי שנשרפו רק מאות?... הרי ברור שהיית שם לב לטעות כזו צורמת ומתקן אותה אם היית קורא את המאמר! וגם מה שאמרת על קראולי...יש לי תחושה שכל מה שכתבת נוגע לריב שהיה ביננו לפני שבוע ולא למאמר שלי בכלל..

RainBird

New member
את שמה לב שכל פעם שקונפליקט מסויים נפתר לטעמך או לא לטעמך את מעלה אחר? אולי זה באמת קשור לריב שהיה לנו לפני שבוע- אבל בהחלט לא מהצד שלי. אני חושב שארבע מתוך חמש זה ציון הוגן ביותר למאמר שלך.

gwizard

New member
אל תהיה קטנוני לדעתי, נפטיס צודקת כאן. היא כתבה סקירה קצרה על המון נושאים ואם יש פרטים שהושמטו אז זה לגיטימי בדיוק כמו הביקורת.

RainBird

New member
אני לא קטנוני כי עזוב שחסר מידע- זה באמת הקטע השולי כאן. העובדה שיש הרבה אי-דיוקים ואפילו טעויות.

למעלה