סקרים, קישורים, המלצות והפתעות

סקרים, קישורים, המלצות והפתעות ../images/Emo77.gif

שימו לב בבקשה שהעלתי סקר בדבר השאלה הגורלית- כל כמה זמן אתם נוסעים לשבת להורים? ישנה אפשרות להצביע בסקר {בשורה הכחולה תחת התגית "סקרים"} מבין האפשרויות השעלתי, וגם לשתף פה. מעבר לתשובה הלאקונית- האם תדירות הנסיעה היא בחירה חופשית שלכם? או אילוצים משפחתיים/כלכליים/חברתיים?
כמו כן יתקבלו בברכה המלצות לקישורים רלוונטיים לפורום, המלצות על ספרים, שיעורים,יועצים - נא לשלוח לי גם במסר.

עונה נה נה

להורים שלי אנחנו נוסעים פעם בחודש בערך (או יותר נכון כמעט כל פעם שהם מזמינים) להורים של חצי-כנ"ל (רק שעכשו לא הולכים-אלא עולים במדרגות.. שבוע שעבר עברנו
ובכך הפכנו לשכנים שלהם..)

בשעה טובה ../images/Emo82.gif../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif

או שמא- ברכת ה'?
עוד על קרטונים או שגמרתם לפרוק? שנאתי כל תקופה שחיינו בין ארגזים...
ולעצם הסקר- האם הולדת הנסיכה שינתה משהו בתדירות נסיעתכם? סתם מסקרנות...

תודה רבה../images/Emo140.gif

סיימנו כפרק כמעט את כל הארגזים.. (בהחלט תקופה מעצבנת..) ולא הולדת ה
לא שינתה את תדירות הנסיעה, אבל אמא שלי מקפידה לבוא לבקרה כל שבוע..

להגיע להורים...

לי קצת מורכב להגיע להורים, אין לי רכב. בכל אופן מתראים בערך פעם ב-3 חודשים עם ההורים שלי. ההורים של אשתי גרים לא רחוק- אז אנחנו באים אליהם לסעודה לעתים רחוקות יותר, גם ככה רואים את האמא כמעט כל יום.....

" גם ככה רואים את האמא כמעט כל יום..." :)

מסתבר מכמות הנקודות לאחר המשפט הנ"ל, שאינך מרוצה כ"כ מהעובדה הזו
ולשאלתך - אנו, אישי ואני, מעדיפים לבלות את השבת בביתינו. בבית הוריי אנו נמצאים כמעט בכל ימי החול, כיוון שמקום העבודה/לימודים שלנו סמוכים לביתם, ולהוריי אישי, על אף המרחק הגיאוגרפי, אנו מגיעים לא מעט לשבת, וזאת למרות העובדה שציינתי לעיל, ובדר"כ משום שנחמד לשנות אוירה מידי פעם, ועוד מאחר ולא מנומס לסרב להזמנה, שתגיע לפני כל שבת :) <
לחמותי הנפלאה!> שיקולים? אין. עניין של מצב רוח, שבדר"כ מכוון אותנו למקום בו הכי נוח לנו - הבית.

2 נקודות שהחמצת.

1. אין לי רכב, אני מניח שאם היה לי רכב הייתי מגיע יותר פעמים. 2. אני נשוי +3 ככה שזה די פרוייקט להגיע להורים שלי. ודבר אחרון- אשתי ואני אוהבים להיות..... בבית. (מצדי, גם לחגים לא הייתי נוסע. אבל זה קצת לא נראה יפה. לפחות יום כיפור הוכחתי לאשתי שהאוכל שהיא תכין ביום הזה יהיה טעים לא פחות מהאוכל אצל ההורים שלה או שלי).

הממ..? <?!>

<אתה בטוח ששרשרת למקום הנכון? :) ובמידה וכן, כיצד בדיוק החמצתי?>

candy77091

New member
נוסעים מתי שנוח לי.

לא עשינו עדיין שבת בבית ואני לא מתכננת גם לעשות במשך ה3 שנים הקרובות, בעלי נורא רוצה אבל אני לא מוכנה להרים שבת ,זה יותר מדיי בשבילי. לא אוהבת לבשל ולכן זה פתרון מעולה לעשות שבת אצל הורים שלי שגרים מרחק 10 דק' נסיעה ולעשות שבת אצל הורים שלו פעמיים בחודש בערך שזה מרחק של שעה וחצי נסיעה. לא יכולה להתרגל להורים שלו ולאוירה שם בשבת -האוכל והניקיון לאסטניסטית כמוני לא ממש מסתדר ולכן גם לא אוהבת לסוע לשם למרות שיש לי חמות מקסימה.

ומה היא דעתו של אישך בנושא?

>אם היא בכלל מעניינת אותך, כמובן.. :/ כתבת "..בעלי נורא רוצה.."< חוץ מזה, מדוע דווקא בשלוש השנים הקרובות? פרט לכך, כתבת "להתרגל להורים שלו", מה שהתמיה אותי בשל העובדה הפשוטה, שלא נתבקשת להתגורר עמם לעד, אלא רק לבלות שבת במחיצתם, שלמען שביעות רצון אישך - ההקרבה תשתלם.. >לא?< עכ"פ, זוהי דעתי. ועוד דבר - כמה נפשות אתם? ושוב אצטט מכתבייך - "..אני לא מוכנה להרים שבת..". האמיני לי, כל שעלייך לעשות, ולא, זוהי אינה קלישאה, זה להאמין ביכולותייך, או לפחות לנסות.. אני מבטיחה לך שאפילו אם יצא מעט מקרטע - לא תהיה קטסטרופה. לשיקולך.

candy77091

New member
אותי זה לא מעניין מה דעתך בנושא.

אני עושה מה שטוב לי ונוח לי. אני אוהבת את זה שכל אחד חושב שזכותו להתערב ולייעץ עצות כשלא נתבקשתם! נכון אני נמצאת שם שבת רק בגלל בעלי.אם הוא לא היה מעוניין לא הייתי נוסעת לשם.אני לא מתרגלת בקלות לדברים חדשים וזה מה יש. מה זה עניינך מדוע דווקא בשלוש שנים הקרובות?ואני לא מתכוונת לומר לך כמה נפשות אנחנו כדי שתתחיל לחשב לי חישובים.זה לא עניינך. את כל דברי ה"עידוד" של האמני ביכולתך אני יודעת יותר טוב ממה שאתה חושב לעצמך.כל מי שמכיר אותי יודע שאם יש לי מטרה אני אשיג אותה ויתהפך העולם.אבל אני לא רוצה.

היי, היי קנדי ../images/Emo13.gif

כשכותבים בפורום מן הסתם לוקחים בחשבון מראש, שיגיבו לדברים שכתבנו, לטוב ולרע. הרי זה מהות הפורום, לדבר ביחד
ובבקשה, בואו נשתדל כולנו ליצור אווירה נעימה ומקבלת יותר

candy77091

New member
לוקחים בחשבון.

אבל זה לא אומר שאני חייבת לקבל את מה שאומרים או לנהל דיונים שאני לא רוצה להכנס אליהם.

אם את לא רוצה להיכנס לדיונים כאלו-

פשוט אל תגיבי אליהם. כמו שאני לא מצפה שתגיבי להודעה הזו.

בסג

New member
עדיף דווקא כן להגיב

ולומר בנימוס "אני לא מעוניין להכנס לדיון / לענות על השאלה". אי מתן מענה זה בד"כ מעליב (אותי, לפחות). לענות בגסות או בתוקפנות זה כמובן גרוע יותר. צריך לענות בסירוב מנומס.

זו גם אפשרות.

אני פשוט לא רוצה להיגרר לויכוח בסגנון "אתה לא רוצה לדון איתי כי אתה יודע שאני צודק...."

המשפט:

"האוכל והניקיון לאסטניסטית כמוני לא ממש מסתדר"-אומר שאת גם לא מבשלת ארוחת צהריים\ערב?

candy77091

New member
מה הקשר?

אני לא מבשלת כי אנחנו לא נמצאים בבית בשעות האלו,באים רק בערב ואז אני מכינה. האוכל שחמותי מכינה לא טעים לי.בעלי אוהב כמובן, אבל את שלי יותר. היא גם לא מנקה כמו שמנקים אצלי נגיד בבית או כמו שאני מבריקה את הבית שלי ולא נעים לי לשהות שם בגלל זה.אבל לכל בית יש את ההרגלים שלו ואני לא יכולה לחנך אותם.וגם לא נותנים לי לשטוף או לנקות,כך שאין לי ברירה.לבשל שם אני מבשלת. בשבתות אני מכינה סלטים-כי השאר מוכן עד שאנחנו באים-מיום חמישי ,רביעי. בחוה"מ מכינה כל מיני דברים כמו אורז, קונכיות בצק, משה בתיבה וכולם מתים על האוכל שלי,העובדה שהוא מתחסל יותר מהר מהאוכל של חמותי.. בכלל הם אנשים שמאוד מפרגנים..

למעלה