סקרים, רבותיי, סקרים.

גנגי

New member
סקרים, רבותיי, סקרים.

וכאלה שאפילו זה-שלא-עונה-על-סקרים עונה עליהם. וואו! שיגעון! אז מה היה לנו בפעם שעברה? היה תרנגול שטרם הבשיל, ו"פרגיון" זכה. סגנית מלכת היופי הוא "עוף רך" ומלכת החן היא "כרבולן" (או כרבוסילן, לא זוכרת). חביבת הקהל היא "אחי". השבוע אנחנו מצביעים על חיוניות המילה המבוקשת - מונח שיתאר "צעד של ריצה". אבקשכם לשתף פעולה למען עידן (אנא ראו בזה התרמה למען האומללים שרצים). שבת שלום (הֵי-הֵי, לא להתפרע, אני עוד פה, ויש לי עיניים בגב, אז אל תשכחו שהצלצול הוא בשבילי) ושיהיה לכולכם אח"לה.

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

גנגי שוברת שיאים
ונצל"ש: כל הלילה חלמתי על מספרים טרנסצדנטים.

עִידן

New member
איזה כיף!../images/Emo24.gif

סוף סוף מכבדים את המצוקה שלי. האפשרות הנכונה, אגב, מתארת במדויק את מצבי. בריאותי אכן תלויה בכך, זה זוועה. גנגי, מזל שאת בחו"ל ולא ראית איך הידרדרתי!

צימעס

New member
שאלתי מישהו שנוהג לרוץ.

הוא אמר שהוא לא חש בחסר אותו את מתארת.

באנגלית יש מילה כזו

אז... למה שהיא לא תהייה נחוצה בעברית? ואגב, קיצורים (כמו אחל"ה) כותבים עם ה- " לפני האות האחרונה, לא?

אח"לה

אול אחל"ה - ואם קראת את דבר המנהלת בטח כבר הבנת את התשובה - כי יש כאן כפל משמעות - זו גם אקדמיה חלופית וגו', וגם מוסד שהוא אח-לה (לאקדמיה). ומהי אותה מילה באנגלית שמציינת "צעד של ריצה"? ולאן נעלמת בחודשים האחרונים, שואלים כאן? אתה כבר לא חובב לשון?

המילה באנגלית: PACE

ראה את פירוש מרים-וובסטר: rate of movement; especially : an established rate of locomotion אמרת ששואלים כאן היכן נעלמתי, אתה דובר קבוצת השואלים? כעת אני כאן, ואשאר. חובב לשון אנוכי, אף על פי שחלק יטענו שלומר כזה דבר מצדך לא מקובל בעולם הפורומים.

עִידן

New member
גנגי, יש בעיה בסקר!

יש רק אפשרות אחת שאומרת שמונח כזה הוא חיוני, אבל אתי ודעת.. יש אנשים שחושבים שהוא חיוני, רק שהם לא זקוקים לו לשימוש אישי בריצה, אלא מודעים לחיוניותו לאנשים אחרים, ובכלל - לתיאור כללי של דברים הקשורים בריצה.

אטיוד5

Active member
צודקת , צודקת, בואי נתחיל מהתחלה!

ולמה לא ראיתי הכרזה בדבר הסקר על בן-תשחורת-התרנגול ? הייתי מוסיף עוד 3 הצבעות לפחות לכרבולן שלי. חחחחחח

פלפל.

New member
מילה קטנה לעידן - צעד גדול לאנושות

הגם שמסע בן אלפי מילין מתחיל בצעד קטן לאדם ומסתיים בפתגם סיני עתיק, בזמר, בניגון ושיר. ברון בלב ואש הקרב. בחיש ובעמל. כי הדרך ארוכה. ואני ציפור בליל סגריר, כעוף בנדודיו, כרוח חרש ימים עוברת שרה לה מסתיו אל סתיו, אבד לה סוף השיר. עוד ארוכה הדרך, אך יחד בה נצעד - לעדי עד. כן, כן, כן, עוד ממשיכה הדרך בסבל ובפרך, כולנו במצעד. הולכים אצים רצים דצים פוסעים מהמרים ממהרים. אני רץ. אני חייב להספיק כל עוד שאני מגיע כל זמן שאני מזיע וזה לא מפריע וממסטל אותי. אני יודע, אני זז וזה פוגע, בלב שלי היום יש חור שאי אפשר לסגור. איני מבין בשום פנים לאן כולם ממהרים. הכל זה "דיצה", "פיצה", "מונסניור". ואם נרוץ מהר, מהר אז כל העסק ישבר, ריצה לקראת השד יודע מה. פתאום הפסיק את השירה פשוש אחד זעיר, אם אין מילים ואין תווים הוא לא מוכן לשיר. אמר להם מזרקי אחרי שעה קצרה: איני שומע ציפורים, וזה סימן נורא. אם ציפורים אינן נראות המוות פה מולך. מה אכפת לציפור אם ישיר או ישתוק? מה אכפת למזרקי אם הים הוא עמוק? כל ירוק היער, כל חשכת הסער, כל חמדת הקיץ בלבבות, זו אשר הופכת לצבעי שלכת של האהבות הנכזבות. אך הציפורים נאמנות לשתיקתן ועם בוא הסתיו הן ממריאות במחי כנף והסודות איתן! מה הן המילים אם לא שתיקה? עופי, עופי, יפת כנפיים! עופי, עופי אל המרום, אל הקשת אשר בשמיים ומיסרי לה בירכת שלום. כמו הנביאים הקנאים לשם, אנו מקנאים לפועל ולתואר ולשם. איך הוא דיבר על מיני תועבות, איך הוא הרביץ נאומים ברחובות, איזה מילים ואיזה ביטויים... ואם נמה העברית אלפיים, נו אז מה, הבה נעירנה ונמצא את היוזמה. ואם עידן פתאום צריכה איזו מילה, מה'כפת לכם שתהיה לה אחת כזו? מילה היא כמו שמפו - אם היא מלאת חיוניות היא גם חיננית. ולהיפך. ואם היא גם מלאת ברק - אני קונה גם קונדישינר.

מדבר סקר תרחק ../images/Emo13.gif

צעד ריצה: רִיצַעַד? חִישצַעַד? פְּזָז? פְּזִיז? פֶּזֶז? (פזיזות = מהירות).

למעלה