סקריפטים וקישורים - שאלה

סקריפטים וקישורים - שאלה

שלום לנוכחים. אני חושב לבנות אתר שבעצם מהותו יעשה את הפעולות הבאות : 1. ייכנס לאתר כלשהו (לא רוצה לפרט בשלב זה הרבה, אבל זה אתר המכיל מידע טבלאי) 2. ישלוף משם נתונים לפי הצורך 3. יעבד את הנתונים ובעצם יעתיק אותם לטבלא פנימית באתר שלי - לאף אחד אין גישה לאותה טבלא אלא רק לתוכנה המפעילה את האתר 4. האתר ישלך הודעות SMS או אימייל לפי הגדרת המשתמשים על שינויים - שוב לפי הגדרתם - במקומות מסויימים בטבלא. שאלתי - האם אני מפר זכויות יוצרים של האתר המקורי ? חשוב לציין שזה לא חומר קנייני - בואו, לצורך הדוגמא - זה כמו שאני מעתיק את נתוני הבורסה. (לא המקרה שלי, אבל ..) האם אני צריך לבקש מהם רשות לעניין ? אם אני צריך לבקש מהם רשות, אולי מותר לי לפתח את התוכנה קודם, בלי להפיץ / לפרסם אותה, ורק אז לבוא אליהם בהצעה שאולי נוכל לעבוד יחד ובעצם בגלל שיש לי משהו ביד כבר יש לי נקודות זכות מסויימות ? קניין רוחני - האם יש לי זכויות בתוכנה ? או שהאם התוכנה שייכת לבעלי המידע המקוריים ?

לא הבנתי אם הטבלה

ממנה אתה רוצה לשלוף נתונים, פתוחה לעיון הציבור. זה עשוי להשפיע על התשובה. בדוק גם את תנאי השימוש של אותו אתר. אין שום קשר בין זכויות קניין רוחני בתוכנה שאתה עשוי לפתח ובין מאגר נתונים כלשהו.

הטבלא עליה ממנה אני רוצה לשלוף

היא פתוחה לעיון הציבור. זה בעצם שאילתא שאני מריץ על בסיס המידע של האתר האחר. (בוא ניתן דוגמא - טבלת המספרים הזוכים בהגרלה מסויימת. או דוגמא אחרת - טבלת שערי מטבע יציגים) רק שאת הנתונים הנשלפים אי אפשר להשיג במקום אחר אלא רק באתר הזה, בניגוד לשתי הדוגמאות שנתתי. באתר רשום : "אין המשתמש רשאי להסתמך על המידע ... לצורך שימוש רשמי או מסחרי כלשהו". מה היא ההגדרה של שימוש רשמי ? ויותר מכך - מסחרי ? אם זה שירות חינמי, האם זה מוגדר כשימוש מסחרי ? (בשלב זו לא אוכל להחזיק את העלות החינמית אשקול פנייה לבעלי מאגר המידע, אבל בתור שלב ראשוני...)

חוששני שגם אני לא יודע

מה זה שימוש רשמי. לגבי שימוש מסחרי, צריך לבדוק את הדבר בהקשרו, לעניות דעתי, אם מישהו מחלק ידע מסויים בחינם, הוא יכול להגביל את השימוש בו ולאסור בתקנון של אתר,ו את מכירת הידע שהוא בעצמו חילק בחינם. יחד עם זאת, יש מקרים שניתן לגבות כסף עבור שרות.

למעלה