סקריפט ל ADSL

kokobi

New member
סקריפט ל ADSL

יש לי בעיה.. הרצתי את הסקריפט שמתי את כל הפרטים הנכונים הכל עשיתי yes כמו שצריך ושבאתי להריץ את הסקריפט.. שעשיתי link_up קיבלתי הודעה משונה.. תראו פה: www16.brinkster.com/ifcw/make.jpg

mavor

New member
נו ..

1) תוודה שיש לך MAKE ן GCC 2) תגדיר את הכרטיס רשת שמחובר למודם כ IP=10.200.1.1 NETMASK=255.0.0.0 3) תריץ את הסקריף המצורף וזה הכול נדב

kokobi

New member
אולי תסתקל על התמונה שננתי בקישור

ואז תבין מה הבעיה אצלי כנראה שיש אצלי בעיה במה שהגדרת "1" make \ gcc

beitar

New member
הודעת השגיאה פשוטה מאוד

הסקרפיט מחפש קובץ בשם pptp שאמור להיות בתוך /usr/sbin היות ואין לך את הקובץ בספריה המדוברת, הסקריפט לא יכול לרוץ. היות ואני לא מכיר את הסקרפיט של ה ADSL (אין לי ADSL עדיין) אני לא יודע למה הקובץ לא נמצא שם. עשית את כל השלבים, או שדילגת על דברים ש"לא הבנת" ? בכל מקרה, אתה תמיד יכול "ידנית" להעביר את הקובץ לשם, תוך שימוש בפקודה cp (המקבילה ל copy ב DOS). cp pptp /usr/sbin/ אמור לעשות את העבודה. אבל תוודא קודם כל שלקובץ יש הרשאת הרצה (הוא אמור להופיע בצבע ירוק בחלון הטרמינל כשאתה בודק איזה קבצים יש לך בעזרת ls). אם אין לו הרשאת ריצה: chmod 700 /path/to/pptp אמור לעשות את העבודה. ושוב: אתה בטוח שלא דילגת על שלבים ?

kokobi

New member
אז ככה:

1) אני לא מתכוון לעשות את זה ידנית כי אני לא ממש מבין בלינוקס ומפחד להרוס 2) יש בסקריפט הזה בערך 5 שלבים.. ואת כולם עשיתי !

beitar

New member
מה היו השלבים ?

וחוץ מזה, ככה בחיים לא תלמד לעבוד בלינוקס.... אתה צריך לקרוא קצת חומר רלוונטי ולנסות. בדרך שבא אתה נוהג, לא תלמד לעבוד לעולם על הלינוקס שלך...

mavor

New member
קבצי RPM

קבצי התקני אותומטים להספת תוכנות כמו SETUP ב WINDOWS נדב

kokobi

New member
אני לא חושב שהמדריך לעזור לי כי.. :

אם תקרא את ה5 משפטים הראשונים תבין שהוא מסביר איך עושים את זה דרך KDE ולא דרך התוכנה שמסופקת עם GNOME ואני עובד דרך GNOME... מה עושים בכל זאת ?

kokobi

New member
בעצם אחרי שקראתי.. המדריך הזה רק..

מסביר איך מוסיפים קבצים את זה אני כבר יודע אבל השאלה היא מה אני צריך להוסיף ?!?!?

kokobi

New member
אוקיי אז ככה :)) תקראו

יש בדיסק מספר 2 של הרדהט 7.2 תיקיה בשם RPMs עם 673 קבצים... יש שם קובץ בשם gcc3-3.0.1-3.i386.rpm אותו הוספתי לרדהט.. בתוכנה הזאת שמוסיפה "חבילות" הוספתי אותו לפני 3 ימים... וההודעה שהראתי מקודם זה הודעה שאחרי שהתקנתי את הקובץ הזה יש עוד קבצים להתקין ? אתה אמרת gcc \ make אז את ה gcc התקנתי מה עם ה make ? כי זה בעצם מה שעושה לי בעיה שאני עושה make וזה נותן לי הודעה מוזנחת מה עושים ? נ.ב שאני עושה make אני מקבל את ההודעה הזאת: http://www16.brinkster.com/ifcw/pic.jpg זה לא אותו קובץ.. העלתי את הקובץ הזה רק עכשיו זה מראה שאני עושה make וזה נותן לי הודעה... מה עושיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם ??????????????????

beitar

New member
סדר בבאלגן.

לא ברור מה אתה ממש רוצה ? make ו gcc הם חלק מכלי הפיתוח של מערכת הלינוקס. gcc הוא קומפיילר, בעזרתו הופכים קוד מקור בשפת c לקוד מכונה ו make הוא כלי חכם שבעזרתו מנהלים את הקוד, או יות נכון הוא נותן ממשק נוח לקימפול / התקנה ולעיתים פעולות נוספות על קוד המקור. השימוש ב make בספריה שאין בא קובץ Makefile שמגדיר לו מה לקמפל ואיך, סתם יוביל להודעת השגיאה: make: *** No targets specified and no makefile found. Stop. אם אתה טוען שהתקנת את החבילה לפי השלבים שדובר עליהם, אז היית אמור לעבור את השלב של שימוש ב make לא ? או שמה קיבלת הודעות שגיאה, התעלמת מהם והמשכת ? צ´שמע, יהיה קשה לעזור לך אם לא תצרף לוגים, פלט של מה שהקלדת וכו´. המלצה שלי: תבצע את 5 השלבים מחדש, ותראה פלט של כל פקודה שעשית... חוץ מזה, אני ממליץ לך לקרוא מדריך לניוביז בלינוקס, משהו בסיסי, שלפחות תדע פחות או יותר מי נגד מה, לפחות את הבסיס. זה לא ייתן כלום אם נגיד לך לעשות א. ב. ג. ותעשה כמו תוכי. אתה לא תלמד כלום ככה, והסיכוי שנצליח לעזור לך, גם הוא בספק. כנס למדריך בלינק למטה. זה ספר מעולה בתצורה אלק´, הוא טוב גם למתחילים. אתה לא חייב לקרוא את כולו, אבל תנסה לעבור עליו: http://dsl.org/cookbook/

kokobi

New member
אוקי אז אני יסביר שוב וברור יותר

יש סקריפט שכל מה שאתה אמור לעשות בו זה לפתוח את הקיבוץ שלו ולהריץ את adsl-config ושם יש לי בערך 5 שלבים שאלה ראשונה משהו כמו האם אתה בטוח שאתה רוצה להתקין אני אומר לו כן.. אחרי ללחוץ מספר לפי הרשימה של הספקיות מהי הספקית שלי.. אחרי זה לאשר את מה שבחרתי אחרי זה יוזר סיסמא ולאשר גם את זה.. כמובן כל מה שאני אומר לך פועל בחלון של הטרמינל הזה... אחרי זה .. כתוב שזה סיים ואומר לי להתחבר לאינטרנט תכתוב link_up ובשביל להתנתק link_down ראית שזה לא ממש מגיב לפקודה אז אני צריך ללכת לתיקיה של ההתקנה ששם דרך אגב יש את ה makefile שאמרת, ועשיתי "make" ואת הmake לא אמורים לעשות זה רק במידה והסקריפט לא פועל כמו שהוא אמור לפעול וכמובן שאני עושה make זה נותן לי הודעה מסויימת את ההודעה אתה יכול לראות ב: http://www16.brinkster.com/ifcw/pic.jpg מקווה שעכשיו יותר ברור והבנת קובי.

lizard

New member
אוקי

ככה: תכתוב which cpp0. או locate cpp0 תעשה updatedb לפני כדי לעדכן את הDB של הקבצים. אם לא תמצא את זה אז זה לא מותקן. יכול להיות שהMAKEFILE לא מוצא את התוכנות או שהן לא מותקנות. אם הן לא מותקנות אז תתקין. אם הם מותקנות אז צריך לבדוק 3 דברים : 1. שבאמת יש קובץ בשם cpp0,ולא רק cpp. במידה ואין תעשה קישור פשוט ln -s cpp0 cpp בספריה איפה שcpp נמצא. 2. הPATH שלך לא מכיל את המיקום של הcpp. לפעמים צריך להוסיף את הספריות /usr/sbin ו/sbin לPATH. 3. שילוב של 2 הבעיות ביחד. יתכן וגם לאחר שתתקין את הcpp עדיין תצטרך לערוך את הPATH ולעשות קישור סימבולי. מיכה צור איתי קשר ב2885404 ICQ אם תצטרך עוד עזרה.

למעלה