ריזוטו זו תורה שלימה...
אני קונה אורז ארבוריו, מכינה ציר ירקות והכי חשוב מכינה ריזוטו פרווה ברוב הפעמים...
פירוט בקישור המצורף
מתכון לריזוטו עם עדשים שחורות
רכיבים:
1 כוס אורז עגול
מעט שמן
1 כוס נוזלים (אני השתמשתי בציר ירקות)
1 כפית מלח
לקונפי:
1 בצל קצוץ
שמן
1 כרישה
2 שיני שום פרוסות
1 כוס עדשים
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
לשטוף את האורז ולטגן במעט שמן.
להוסיף 1 כוס נוזלים וכפית מלח.
לבשל עד שכל הנוזלים נספגים, להניח בצד.
קונפי:
1 בצל קצוץ לכסות בשמן ולטגן/לבשל 30 דקות.
1 כרישה לפרוס לרצועות דקות לטגן יחד עם 2 שיני שום פרוסות, כשמזהיב להניח בצד.
1 כוס עדשים לבשל בהרבה מים. 7 דקות אחרי שרתח, לסנן ולשטוף במים קרים.
להוסיף את העדשים, כרישה, קונפי לסיר האורז, עוד כוס נוזלים, מלח פלפל שחור ו-2 כפות שמן זית.
לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.