סקר- אוהבים ריזוטו??

אורז עגול. אם תמצאי כזה ששמו ארבוריו או שכתוב

עליו אורז לריזוטו, זה מה שצריך. אם לא, חפשי אורז לבן עגול.
 

חנהפ

Active member
ריזוטו זו תורה שלימה...

אני קונה אורז ארבוריו, מכינה ציר ירקות והכי חשוב מכינה ריזוטו פרווה ברוב הפעמים...

פירוט בקישור המצורף

מתכון לריזוטו עם עדשים שחורות



רכיבים:
1 כוס אורז עגול
מעט שמן
1 כוס נוזלים (אני השתמשתי בציר ירקות)
1 כפית מלח

לקונפי:
1 בצל קצוץ
שמן

1 כרישה
2 שיני שום פרוסות

1 כוס עדשים

מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית


אופן הכנה:
לשטוף את האורז ולטגן במעט שמן.

להוסיף 1 כוס נוזלים וכפית מלח.

לבשל עד שכל הנוזלים נספגים, להניח בצד.


קונפי:

1 בצל קצוץ לכסות בשמן ולטגן/לבשל 30 דקות.


1 כרישה לפרוס לרצועות דקות לטגן יחד עם 2 שיני שום פרוסות, כשמזהיב להניח בצד.

1 כוס עדשים לבשל בהרבה מים. 7 דקות אחרי שרתח, לסנן ולשטוף במים קרים.

להוסיף את העדשים, כרישה, קונפי לסיר האורז, עוד כוס נוזלים, מלח פלפל שחור ו-2 כפות שמן זית.

לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.
 

amysh

New member
סקר- אוהבים ריזוטו??

אני בהתלבטות עם עצמי!

הזמנתי פעם או פעמיים במסעדות בחו"ל, פם אחת מדאו אהבתי, בשניה לא כ"כ. לא נוטה להזמין את המנה הזו יותר מדי ואף פעם לא הכנתי בעצמי, למרות שאמרתי לעצמי שרוצה לנסות פעם 1. אוהבת אוכל דייסתי ומחיתי אז פוטנציאל ההנאה שלי ממנה זו גדול.

נראה לי שבארץ המנה הזו פחות תפסה
 
הכנתי פעם אחת ולא יספתי. ליתר ביטחון טעמתי גם

כאשר מישהו אחר הכין, במסעדה מקומית באיטליה, וגם לא אהבתי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מעולם לא טעמתי..האמת היא שמשתדל לאכול

אורז מלא ויתר בני הבית לא משתגעים על אורז, אז אין לי סיבה להכין.
אבל כמוך, אוהבת אוכל דייסתי אז אולי באמת הגיע הזמן להכין.
 
אולי בגלל זה לא סובלת ריזוטו - מתעבת דייסה

ואפילו כתינוקת סירבתי בתוקף לאכול אותה.
 
למעלה