סקר אחסון נעליים

סקר אחסון נעליים

או שמא אכסון? אף פעם לא למדתי את ההבדל.

[הערת ביניים לא קשורה: למה שינו את החלון פתיחת הודעה??]

אוקיי אז ככה:
* כמה זוגות נעליים יש לכן? (לא צריך מספר מדויק, סדר גודל)
* בכמה זוגות אתן משתמשות ב"שוטף" ? (כלומר לא כולל נעליים שלא שייכות לאותה עונה או נעליים שננעלות רק באירועים מיוחדים)
* איך הנעליים שלכן מאוחסנות ? בארון / במגירות / במעמד מיוחד / בתוך הקופסאות המקוריות / סתם בערימה בפינת החדר / אחר ?
* האם אתן מקפידות לאוורר את הנעליים בסוף יום או פשוט מחזירות למקומן? אם כן - האם בתוך החדר / מחוץ לחדר / מחוץ לבית?
* האם יש לכן עצות פרקטיות לסידור נעליים? (תכל'ס זו מטרת השרשור
)

פירוט, חפירות ותמונות יתקבלו בברכה

Rosie52

New member
עונה בכיף גדול

הייתי מאוד עמוסה השבוע אבל עכשיו שישי אז בשמחה

* כמה זוגות נעליים יש לכן? (לא צריך מספר מדויק, סדר גודל)
20 זוגות נעליים פחות או יותר

* בכמה זוגות אתן משתמשות ב"שוטף" ? (כלומר לא כולל נעליים שלא שייכות לאותה עונה או נעליים שננעלות רק באירועים מיוחדים)
4-5 זוגות בשוטף

* איך הנעליים שלכן מאוחסנות ? בארון / במגירות / במעמד מיוחד / בתוך הקופסאות המקוריות / סתם בערימה בפינת החדר / אחר ?
חלקן בארון(בקופסאות המקוריות), חלקן במגירה ואלו שמשתמשת בשוטף מאוכסנות במעמד מיוחד. נעלי הבית תמיד "זרוקות" ליד המיטה

* האם אתן מקפידות לאוורר את הנעליים בסוף יום או פשוט מחזירות למקומן? אם כן - האם בתוך החדר / מחוץ לחדר / מחוץ לבית?
הנעליים שבשימוש שוטף מאוכסנות במעמד מיוחד שמאפשר להן אוורור קבוע

* האם יש לכן עצות פרקטיות לסידור נעליים? (תכל'ס זו מטרת השרשור )
עיצות לסידור אין לי יותר מדי אבל מעלה תמונות של כל מני דברים שמצאתי באינטרנט.
הטיפ האישי שאני יכולה לתת לגבי נעליים הוא להכניס דף נייר מרכך (זה שמשתמשות בו למכונות ייבוש) לתוך כל נעל. זה מעלים ריחות רעים וזה מונע מכל מני חרקים למינהם להתקרב אפילו לנעל.
נעליים שמאוכסנות לזמן ארוך אני מכניסה שני דפים וצריך להחליף אותם כל 3 חודשים.

רוזי

אוללה!

כמה תמונות! עברתי על כולן, בהחלט יש כמה רעיונות מעניינים (וכל השאר סתם כיף להסתכל ולקנא :)).
לגבי הדפים למייבש - זה גם רעיון שלא הכרתי. בעקרון אני לא משתמשת בכאלה (למייבש) אבל טוב לדעת, אולי יהיה שימושי בעתיד.
תודה!

Rosie52

New member
דרך אגב

אם אין לכן ניירות למייבש אז בהחלט ניתן להשתמש בפודים (המונח הנכון לשקיות הקטנות למכונות קפ) - צרפתי תמונה בשביל להיות מובנת.

לא פתרון זול אבל הכי יעיל במניעת ריחות רעים מהנעליים.
מכניסים פוד אחד שכזה לנעל ולעולם לא יהיו לכן נעליים מסריחות.
מעולה לנעלי התעמלות/כדורסל של ילדים.
אני משתמשת בזה באופן קבוע לנעלי הספורט של הבנים.

פעם אחת החברה של הבן שלי שאלה אותו איך זה שתמיד הנעליים שלו מריחות כמו קפה טוב
וכשהוא סיפר לה שהפטנט שלי הוא לשים פודים של קפה בנעל היא התלהבה מאוד ואחר כך אמא שלה "כעסה" עלי שעכשיו גם היא צריכה לקנות כאלו בשביל הנעליים שלהם...

רוזי

haych

New member
סורי, פספסתי

כמה זוגות נעליים יש לכן? סביבה- 10.
בכמה זוגות אתן משתמשות ב"שוטף" ? 2 רגילות (סנדלים בקיץ, מגפיים בחורף) + כפכפים/נעלי בית.
איך הנעליים שלכן מאוחסנות ? מה שבשימוש יום יומי זרוק מתחת לשולחן מחשב שלי. לגבי כל השאר - זה משתנה בהתאם לבית... בשנים האחרונות גרנו באותה דירה, בה היו מגירות בארון, אז הנעליים היו מאוחסנות במגירות (כמו שהן, ללא קופסא). לאחרונה עברנו דירה ואין מגירות בארון אבל יש מלא מדפים, אז הנעליים מונחות יפה במדף התחתון. ועוד מעט אנחנו שוב עוברים, אז נראה מה יהיו האופציות בדירה החדשה :)
האם אתן מקפידות לאוורר את הנעליים בסוף יום או פשוט מחזירות למקומן? מה שבשימוש יום יומי גם ככה מאוורר כי הן מתחת לשולחן. אם אני מוציאה זוג שצפוי לחזור לארון לאחר השימוש - אז תלוי כמה זמן נעלתי אותו. אם רק ליציאה קצרה כנראה שלא אאוורר. אם ליום מלא - אזרוק למשך הלילה מתחת לשולחן ואעביר לארון למחרת.
האם יש לכן עצות פרקטיות לסידור נעליים לא, הכמות לא מצריכה יכולת סידור מיוחדת. יש מקום להכל :)

שאלה

זה לא משגע שיש כל הזמן משהו מתחת לשולחן? מבחינת בלאגן בעיניים? (אולי זו רק אני...)
&nbsp
&nbsp
[אגב, התגובה שלי ב"הקפצה" הייתה בנימה פולנית משועשעת, אף אחת לא צריכה להתנצל
]

haych

New member
חחחח ברור

אבל זה לא כייף כשמייבשים, אז כפולניה לפולניה היה לי צורך להתנצל

זה אכן קצת מפריע שיש בלאגן בעיניים, אבל אני קצת בלאגניסטית מטבעי :)
בדירה הנוכחית זה מפריע לי במיוחד כי אנחנו כבר לא גרים בבית ג'יפה אלא בדירה יפה ומשופצת ונכנסנו ממש חזק לעניין של לשמור על סדר ונקיון. אבל בשביל למנוע את הבלאגן אני צריכה 1. להקפיד להכניס את הנעליים לארון אחרי כל שימוש, וזה לא יקרה כי אני עצלנית. 2. לקנות מתקן ולשים באזור הדלת/בארון- שזה בעקרון בתוכניות אבל אנחנו עוברים שוב דירה, אז כרגע אין טעם להשקיע.

ככה שבינתיים הבלאגן חוגג :)

חח :)

כבלאגניסטית לבלאגניסטית P:
אני מרגישה שבגלל הנטייה לבלאגן לכל דבר חייב להיות מקום מוגדר.

אחסון.

חפצים מניחים באחסון, לצורך כך משתמשים במחסן.
אנשים שאנחנו מארחים אנחנו מאכסנים, למשל באכסנייה.
תמיד תזכרי לפי מחסן ואכסניה.
&nbsp
נעליים- כ25 זוגות. צריכה לזרוק כמה, השבוע הבחנתי שהמגפיים שקניתי לפני עשר שנים כבר מקולפות לגמרי ואי אפשר לצאת ככה מהבית.
משתמשת ב5-6 זוגות באופן שוטף. נדיר שאני נועלת אותן נעליים יומיים ברצף. היום זה יום נדיר כזה, אני עם אותן נעליים של אתמול.
חלק מהנעליים שלי מאוחסנות בארון, על מדף ייעודי לנעליים (הארון מאיקאה), שהצלחתי למצוא תמונה שלו כאן: http://www.drivenbydecor.com/wp-content/uploads/2012/11/IKEA-KOMPLEMENT-PAX-shoe-rack.jpg
השאר נמצאות בתחתית הארון של בן זוגי, מתחת לכל החולצות התלויות שלו, מגובבות בערימה, וחלק גם במגירה בשידה בסלון שהייתה פנויה, וחלק מתחת למיטה.
בקיצור, אין לי עצות ואני דווקא זקוקה לכמה כאלה :/ אבל תראי מה מצאתי לך:
http://www.mako.co.il/living-home-styling/furniture/Article-dfe17cf54a39831006.htm
&nbsp
&nbsp

shmickey

New member
יאי! סקר!

בספירה האחרונה היו לי משהו כמו 50 זוגות

משתדלת לנצל את כולן אבל בסופו של דבר נדבקת לאהובות עלי.. ככה שאני מניחה שביום יום אני מנצלת משהו כמו 6-7 זוגות.
חבל שמחקתי את התמונה מהנייד. יש לי כוורת של איקאה שמוקדשת לנעליים+מדף בארון הבגדים שלי+מדף בארון של הבנזוג (לרוב יש גם באוטו, אבל עכשיו שבחלפתי רכב אני משתדלת שלא
)
לא מאווררת. אבל רוב הנעליים שלי גם ככה יושבות בכוורת פתוחה (בחדר הנוסף שלנו, לא בחדר השינה)
האמת? לא.. אין לי פתרון חכם, אם לא היה לי את המקום הנוסף, בטח הייתי קבורה בערימת נעליים.

זה ממש קטע

שהרבה מפצלות את הנעליים במקומות שונים...
אנחנו חייבות למצוא פתרון לעניין! חח

תודות לעונות עד כה, אשמח לקרוא עוד.

עכשיו אני: ("כי ההוא הלך"
)

* כמה זוגות נעליים יש לכן?
הרבה יותר מדי. לדעתי עבר את ה-50. חייבת לעשות סינון מאסיבי. הרבה מהן לא בשימוש מטעמי חוסר נוחות.
* בכמה זוגות אתן משתמשות ב"שוטף" ?
סביב ה-5. (הכוונה לאורך עונה. כי במהלך שבוע בודד אין לי בעיה גם לנעול את אותו זוג כל יום).
* איך הנעליים שלכן מאוחסנות ?
כרגע חלק בבית ההורים בארון נעליים (שהוא כבר די מתפרק), חלק בקופסאות בארון בגדים ובמגירה שם, ומה שבדירה חלק במגירה וחלק במדף תחתון בארון בתוך קופסאות (+תמיד עוד איזה זוג מסתובב לו בחוץ). קצת קשה לעקוב מה השארתי איפה וזה מבאס...
-- סיפור מצחיק: לדירה הנוכחית עברתי לא מזמן יחסית ולפני כן הייתי לפרק זמן ביניים בבית ההורים. הייתי צריכה לקחת כפכף אחד וסנדל אחד (כל אחד מתוך זוג מן הסתם) לתיקון אצל סנדלר. אממה, הסנדלר נמצא קרוב לדירה. יצא שאת החצי ה"תקין" השארתי בבית, ואת החצי לסנדלר לקחתי לדירה. סבבה, זה חזר מהסנדלר, בינתיים כבר התחיל החורף ונעשה קר מדי בשביל נעליים פתוחות. אז אין טעם שאביא את ה"משלימים" מהבית כרגע... יוצא שיש לי סנדל וכפכף אחד בדירה וסנדל וכפכף אחד בבית...

* האם אתן מקפידות לאוורר את הנעליים בסוף יום או פשוט מחזירות למקומן?
משתדלת שלא להחזיר לארון/מגירה/איפה-שלא-יהיה מיד כשאני מורידה כדי שיתאווררו. אחרי זה מעדיפה שיהיו מאוחסנות איפשהו.
* האם יש לכן עצות פרקטיות לסידור נעליים?
אין לי עצות, רק שאלות.

נגעת בנקודה רגישה (תמיד רוצה עוד
)

כמה זוגות נעליים יש לכן?
לא יודעת, נראה לי משהו כמו 10 זוגות

בכמה זוגות אתן משתמשות ב"שוטף" ?
הרוב בשימוש שוטף
יש לי זוג עם עקבים שאני נועלת אולי פעם בשנה וכל השאר זה פר עונה (קיץ או חורף)

איך הנעליים שלכן מאוחסנות ?
בבית של ההורים - במגירת נעליים
אצלי בדירה- בשורה בכניסה
רק עכשיו נכנסתי אליה אז אולי בהמשך אקנה מעמד מיוחד...

האם אתן מקפידות לאוורר את הנעליים בסוף יום או פשוט מחזירות למקומן?
אני לא שמה נעליים פתוחות חדר- או שהן יהיו בתוךמגירה סגורה או שהן יהיו מחוץ לחדר (אחרת החדר שלי יריח נורא
). אני כן משתדלת לפזר טלק בתוך הנעליים (זה נגיד עם שמן עץ התה פשוט מעולה אבל עכשיו אני משתמשת באחד פושטי שללייף וזה גם סבבה) בין השימושים.

האם יש לכן עצות פרקטיות לסידור נעליים?
נעלי עקבים- לאחסן בתוך הקופסה כדי לשמור להן על הצורה ושלא יתכווצצ'ו עם כל השאר :)
ועוד טיפ לנעליים שלמדתילאחרונה- סניקרס אפשר לכבס! לא תמיד הכליורד בכביסה אבל זה נראה הרבה ותר טוב אח"כ

למעלה