סקר - איך אומרים ב"אמריקאית"...

Mottek

New member
סקר - איך אומרים ב"אמריקאית"...

כשאנחנו עוזבים את ישראל ועוברים למדינה חדשה הרבה פעמים מגלים שצריך ללמוד (שלא נאמר להמציא) את הגלגל מחדש. אם זה במידות לבוש או נעליים, מידות של אורך ומשקל או אפילו למצוא תחליפים לאוכל (למשל גבינות).
מכיוון שיש הרבה משתתפים חדשים כאן, חשבתי שיהיה נחמד לרכז את הדברים הקטנים האלו שעשו לנו את המעבר ואת החיים הרבה יותר קלים.
אז זה המקום. אם יש לכם קישורים לאתרים, רשימות שאתם כתבתם, הכל יתקבל בברכה. רק ציינו בבקשה את הארץ בה אתם נמצאים.
 

Mottek

New member
ארה"ב


כידוע אני אוהבת לבשל הרבה. אבל לצערי התנור שלי עובד על אמריקאית וכך גם ספרי הבישול וכל שאר המתכונים באנגלית. אחרי שנמאס לי לחפש כל פעם מחדש מידות מפורכות שלא שמעתי עליהם בחיים (peck, pint) ולנסות לחשב אותם כל פעם מחדש למידות שאני מכירה, הכנתי לעצמי טבלה שעד היום תלוייה לי על המקרר. אני כבר לא משתמשת בה בבסיס יומיומי יותר כי למדתי הרבה מהמידות הרגילות בע"פ, אבל עדיין מידי פעם אני נתקלת במשהו שיוצא מהרגיל, אז מבט מהיר בדרך כלל עונה לי על השאלה!
 

Mottek

New member
גבינות - ארה"ב

גבינה צהובה - צ'דר (אוהבת את האקסטרה שארפ)
גבינה בולגרית - פטה

מה איתכם? איזה עוד גבינות אתם משתמשים בהם? ומה התחליפים המקומיים שמצאתם?
 

carlimi

New member
גם אצלנו אוהבים את

האקסטרה שארפ ....חחח
התחליף שלי לגבינה לבנה היא ה SOUR CREAM.
מהפילדלפיה נמאס לי נורא מהר.
קוטג' לא מסוגלת לנגוע .....
 
אני חושבת שאני היחידה שהתרגלה לקוט׳ג

האמריקאי ונהנת ממנו. בביקור האחרון בארץ לא הייתי מסוגלת לאכול את הקוטג׳


מוצרלה- לפיצות לפשטידות ( בשילוב עם צ׳דר)
פרובולון provolone - בסנדוויצים או סתם לנשנש
הווארטי havarti שהכי דומה ל״עמק״
גאודה
פרמזן- פיקורינו רומאנו- לרוטב פסטו או על ספגטי
שמנת חמוצה- sour cream שמחליפה את הגב
Farmer's cheese- דומה לטוב טעם- עושה איתה ממרחים
וכמובן cream cheese

זה נראה שאני אוהבת גבינות?
 

allkind

New member
חבל להחליף גבינה בולגרית בפטה

אפשר למצוא מבחר גבינות דומה לארץ, מה שמיידלע תיארה ויותר, כולל בולגרית. או בחנויות של רוסים או בחנויות אוכל מהעולם (אצלנו יש בפראמרז מרקט, האנגר אוכל ענקי עם מחלקת גבינות טובה).
אצלנו אוהבים גם גלילי גבינת עיזים (קוסטקו) ולבנה, גבינה לבנה של תנובה לפעמים, farmer's cheese לאפייה, פרמז'ן וריקוטה לפיצות ופשטידות.
 

carlimi

New member
יש לי אפליקציה

באייפון שנקראת CONVERT, או משהו כזה.
כל פעם שאני צריכה להמיר משהו - נכנסת לשם.
מאוד נוח ופשוט.
הכי קשה לי עם המשקלים בסופר .... אני תמיד עושה בערך ....חחח
עם הטמפ' כבר הכי התרגלתי, אני לא יודעת בדיוק כמה זה יוצא בצלזיוס אבל אני יכולה בהחלט להגיד אם זה יהיה קר או חם או נעים ...חחח
גם עם המיילים התרגלתי.
מה שאני עוד לא הצלחתי להבין והכי מעצבן אותי זה המספרים של הבית.
לא מצליחה להבין את ההגיון .... מזל שיש GPS...
אני בארה"ב
 

forglemmigej

New member
נוהל השתלבות מהיר

נתחיל מזה שביבשת מצד השני של האטלנטי משתמשים בקורס אינטגרציה למי שאין ברשותו אזרחות ובנוסף ללימוד שפות בלתי אפשריות לאוזן שרק רגילה לצליל האנגלי ,זהו שוק תרבותי לא קטן לאנשים כמונו שהגיעו ממדינות מפותחות ונאלצים להשתתף בקורסים האלו בגלל שזה לכוווולם ולא רק למאותגרים שלא יודעים מהי דמוקרטיה או על "העליונות" של הגזע הלבן האירופאי .
אחרי זמן מה הסתדרתי עם אזרחות של האיחוד בלי לתת דין וחשבון למשטרת ההגירה מה צבע המברשת שיניים או מה הוא האפטר שייב המועדף *מזל שאני קניתי* ולא הייתי צריכה קורס להשתלבות, אבל הצלחתי להבין את השוק של אימוץ טעמים חדשים -נרכשים , סגנון בישול שונה בתכלית . השטה המטרית קיימת פה כך שאין צורך בהמרה .
חשוב מאד להיות עם ראש פתוח לא רק לסוגי מאכלים אלא גם לסגנון בישול לצבעים אחרים לאקלים אחר הכל כמו ילד קטן שמתחיל ללכת.
באשר לגבינות ומוצרי חלב הכל טעים ברמה של חטא הפרות רועות באחו עד החורף העשב הנורדי יש לו טעם מיוחד שעובר לחלב הפרה לחקלאים ובעלי המחלבות יש סודות הכנת גבינות שעברו במשפחה מהתקופה הפגאנית והם שומרים עליהם כאילו אלו סודות גרעין הגבינות שאני משתמשת נקראות : Samsø זה איזה אי שיוצא להם גבינות מאממות, Cream Havarti גבינת Havarti זה לא ממש מותג אלא יותר שם גנרי לסוג גבינה כמו שאומרים אמנטל או צ'דר החברות שאני קונה מהם לא יגידו דבר לאיש אלו מחלבות קטנות, bluedane שזו גבינה חריפה וגם שם גנרי אני קונה של חברת Castello ועוד אחת שמה זרח מפרחוני אבל מלכת הגבינות נקראת Brunost פשוט גבינה חומה (brun -חום , ost-גבינה), זו גבינה שלצורך הכנתה מבשלים חלב עד שכל הסוכרים בו נעשים מקורמלים ברגע שטועמים פרוסה מגיעים לגן עדן אפשר על פרוסת שיפון או סתם. יש בעיה עם הגבינות פה הן ממש כבדות עדיף לא להחזיק בבית ולהתפתות.גם למדתי פה פחות לתבלן האוכל מספיק טעים ככה בלי טונות של תבלינים שמערבלים את הטעם הראשוני . יש עוד אוסיף יותר מאוחר.
המדינה שאני נמצאת בה מארחת את האירוויזיון השנה.
 
למעלה