סקר: איך אתן יולדות?

יעל 222

New member
סקר: איך אתן יולדות?

שלום לכולן, אני מוגדרת כהריון בסיכון בגלל בעיית קרישה ולוקחת קלקסן. אני בשבוע 33 וכרגע מבולבלת לגמרי לגבי הלידה: הרופאה שלי אמרה לי בפרוש זרוז בשבוע 39, רופא אחר אמר לי מה פתאום זרוז - לנסות לסיים את ההריון כרגיל. אז רציתי לשאול איך אתן עומדות ללדת? האם לפני הזמן עם זרוז? האם קיסרי הוא אופצייה במקום זרוז? האם לידה רגילה? המון תודה

ilevine

New member
אני באותו שבוע ועם אותו בלבול

שבוע 33. מזריקה קלקסן. גרה בארה"ב אבל שהייתי בארץ באיזור שבוע 20 הייתי אצל כמה רופאים וכמספר הרופאים כך מספר הדיעות. פרופ' קופרמינץ אמר זירוז בשבוע 38, ואמר מה פתאום קיסרי. פרופ' יפו אמר קיסרי בשבוע 38, והוסיף שבעתיד כולם ילדו ככה. הרופא שלי אמר לידה רגילה מתי שהיא תתפתח. הרופא שלי פה (שאני ממש סומכת עליו פרופ' בוגר ארוורד מומחה להיריון בסיכון גבוה) אמר המטרה למשוך עד 40, אם לפני 40 תתפתח לידה או יהיו בעיות ויהיו חייבים לפתח לידה אז בסדר (ולכן הוא עוקב מאד מקרוב על התינוקת). אם הגיע לשבוע 40 אז זירוז כי הוא לא רוצה להשאיר את הילדה אפילו יום אחד אחרי 40. הוא הוסיף שאם לא תיהיה פתיחה או התחלה של לידה כדאי לי לשקול קיסרי כי זה יוביל לשם בכל מקרה. אני בעד קיסרי. החלטתי לזרום, לחכות בסבלנות עד שבוע 40 ואז לראות מה המצב. נראה לי שאנחנו לא יכולות לצפות את אופןהלידה אז פשוט צריך לנסות לא להתעסק עם זה. בהצלחה וסליחה שיצא ארוך.

גם לי יש

את אותה התלבטות אמנם אני רק שבוע 16 אבל גם אני נקראת הריון בסיכון בגלל קרישיות, הרופא שלי המטפל כרגע לא רואה כל צורך לא בזירוז וגם לא בקיסרי, אבל כנראה שאצטרך בסוף כן קיסרי בכלל בגלל בעיה אחרת של מיומה שאם תגדל יותר מידי לא תהיה ברירה אני לאט לאט מנסה להשלים עם זה שכנראה זה יהיה קיסרי כי מזרוז אני די מפחדת מה שלא תחליטי אני מאחלת לך בהצלחה!

yaelli10

New member
בקשר למיומה

האם הרופא שלך אמר מפורשות שיש קשר לגדילת המיומה ולניתוח קיסרי? זהו הריון שני לי. ההריון הקודם הסתיים בניתוח קיסרי ומיומה שגדלה במהלך ההריון. המיומה בהריון הנוכחי אף היא גדלה ויותר ואני די חוששת. אגב ניתוח קיסרי זה לא כל כך נורא.

כן

הרופא בפירוש אמר לי שאם המיומה תגדל ותפריע אז יש סיכוי גדול לניתוח אצלי המיומה ממוקמת סמוך לצוואר הרחם כך שכנראה לא יהיה מנוס מהניתוח בנוסף היא גם גדלה מאד מתחילת ההריון, אבל זה המצב אצלי יתכן מאד שאצלך היא קיימת אך לא מפריעה לשום דבר אז אולי לא יצטרכו לעשות כלום לפי מה שהבנתי זה תלוי במיקום שלה ופחות בגודל.

יעל 222

New member
בסוף ההחלטה היא של כל אחת מאיתנו

האסכולות הן גם רבות וגם הפוכות זו מזו, קופרמינץ ממש מתעקש על זרוז בשבוע 38 וטוען שזה מגיע לקיסרי רק לעיתים נדירות (ושזה גם לא יותר כואב - לטענתו) וד"ר דוליצקי מאיכילוב שאצלו הייתי שלשום מתנגד נחרץ: אומר שרוב הזרוזים ממילא נגמרים בקיסרי ועדיף לנסות ללדת רגיל. כולם כמובן מתעלמים מהסבל של היולדת, מזה שזרוז הוא בפרוש יותר כואב, וכו'. בינתיים אף אחד לא מצדד בקיסרי: הם טוענים שניתוח מעלה עוד יותר את הסיכונים לקרישת יתר. האם מישהי מכירה תפיסה נוספת? האם מישהי מכירה רופא שדווקא מאמין בקיסרי במקרים האלה?

ilevine

New member
פרופ' יפו - הוא המליץ על כך.

למרות שהוא מנהל מחלקת אולטרסאונד באיכילוב אז אני לא בטוחה האם זה תלוי בו.

למעלה