סקר.אילו פעילויות אתם עושים יחד?

candy77091

New member
סקר.אילו פעילויות אתם עושים יחד?

אנחנו- מנקים/מסדרים ביחד את הבית. אוכלים ארוחת ערב יחד. קמים ביחד בד"כ וגם אם לא מתעוררים אומרים "בוקר טוב "אחד לשני. לפעמים אוכלים יחד ארוחת בוקר. הולכים להליכה ומשוחחים על דברים שעבר עליינו במשך היום או על דברים חשובים.מאוד מומלץ,אין כמו הליכה באויר הצח ושיחה בין בני הזוג. הולכים לישון תמיד ביחד.

הלוואי עליי-

בגלל אופי העבודה שלי (שבוע יום שבוע לילה). אני רואה את אשתי לשבוע אחד פעם בשבועיים ואז משתדלים ללכת לישון ביחד ולאכול ארוחת ערב ביחד. ובשבתות. כשאני עובד לילה (כמו השבוע) אנחנו מדברים הרבה בטלפון, אבל זה לא פיצוי לחוויה של להיות עם אשתי ביחד בבית.

לא תמיד בוחרים עבודה

החיים מגלגלים אותנו לכל מיני אילוצים כלכליים, קנדי. כלומר- הקב"ה לפעמים מעמיד אותנו בנסיונות שלא תוכננו על ידינו.

candy77091

New member
כן חשבתי על זה בדיוק אחרי שלחצתי

על "שלח". בהתחלה בעלי רצה עבודה שהוא יוכל לראות אותי-לא לעבוד ערב אבל אח"F יש אילוצים באמת כמ ושאמרת וזה לא תמיד הולך איך שרוצים. אבל וכאן האבל הגדול - משתדלים בכל זאת לשמור על האהבה והרומנטיקה בגבולות האפשריים למרות כל האילוצים. סתם דוגמא- בעלי משתדל כל שבת לקנות לי איזה שי ולומר לי שבת שלום עם השי לפני שהוא הולך לבית כנסת. יש דברים שלא לוקחים הרבה זמן אבל עושים ממש הרגשה טובה לשני, כמו להגיד תודה, בוקר טוב, ערב טוב להתעניין בשלומו ומה עבר עליו היום.

אנחנו שומרים על האהבה,

רמז קל: יש לנו כבר שלושה ילדים.......... ועוד לא נאמרה המילה האחרונה.
אבל המרחק בשבוע שאני עובד לילה קשה לנו. ומצד שני מבחינת המשכורת - הלילות שאני עובד משדרגות מאד את המשכורת. (כן, לפעמים אני גם עובד במוצ"ש).

candy77091

New member
אין שום קשר בין הרמז הקל שלך לאהבה.

אם אני לא רוצה ילדים או לא אוהב ילדים אז אני לא אוהב את בן זוגי? לא נכון בעליל. הילדים לא מצביעים על שום אהבה.

טוב, בסדר.

אז אתקן- אני מאד אוהב את אשתי, וגם היא אותי. כמו כן אנחנו מאד אוהבים את ילדינו כ"י.

candy77091

New member
עכשיו זה נשמע הרבה יותר טוב.

תתאר לעצמך שהיית אומר את זה לזוג שעדיין לא התברכו בילדים? אתה יודע כמה מעליב זה היה יכול להיות?

אני חי בעולם מוזר-

אני חי בעולם שאומר שזוג שיש לו ילדים זה מתוך אהבה ולא מתוך כורח / כפיה. ולכן הבאתי את זה כדוגמא. גם אני לא הייתי מהזוגות האלו ש-10 חודשים אחרי הנישואין נהיו הורים. ואני לא חושב אפילו לא לרגע שזוג שאין לו ילדים סימן שהם לא אוהבים. התכוונתי רק על הצד שאמרתי בתחילת ההודעה.

candy77091

New member
אז תן לי לחדש לך.

העולם הוא אכזר, יש הרבה זוגות שמביאים ילדים לעולם זה כי "צריך" וכי "מקובל" ומצפים שעם הילדים תבוא האהבה ולפעמים זה עובד ולפעמים לא. לידי גרים זוג שלא היה להם ילדים 27 שנים!ונולד להם לפני חודש הילד הראשון והם לא התגרשו ולפעמים כן עושים את זה ויש היתר הלכתי להתגרש אחרי 10 שנות עקרות ולמה ?כי הם אוהבים אחד את השני. אני אשאל אותך שאלה שלדעתי היא אישית אבל אתה לא חייב לענות:אחרי כמה זמן מנישואיך נולד לך הילד הראשון?

הוא אשר אמרתי.

אני חי בעולם מוזר. קשה לי עם המחשבה הזו שאנשים רוצים ילדים כי זה "מקובל" או "צריך". בדיוק כמו הכתבה שראיתי פעם בעיתון לאישה (חיכיתי בתור לרופא והשתעממתי........ מאד השתעממתי) ששם כתוב שאנשים שיש להם יותר מ-2 ילדים הם אגואיסטים. ולמה ? כי, לטענת העיתון, הם רוצים שיהיו להם ילדים כדי שיגידו עליהם שהם הורים טובים. וזה הרגיז אותי. כי כאשר יש ילדים זה לא מסתכם במסיבת לידה, בר/ת מצווה וחתונה ונכדים. זה המון אבל המון דרך ללכת ביחד. להשקיע, לחנך, לדאוג, לטפל. וזה מאד הרגיז שדווקא אותם הורים שמוכנים להשקיע מזמנם וממרצם לגדל משפחה לתפארת- קרויים אגואיסטים. התחתנתי ב-3/2001 והבת הראשונה שלי נולדה ב-1/2003.

candy77091

New member
כל אחד חי בעולם משלו ולדעתי-ארוך

אתה צודק במחשבה שלא צריך להסתכל על "מקובל" ועל "צריך" וזה לא מוזר בעיניי. יש הורים שחושבים שהם מחנכים טוב אבל הם לא. אתן לך דוגמא: 1. בת דודה של בעלי יש לה 5 ילדים , אין לה כסף להחזיק אותם והם כל הזמן סוחטים מההורים-שלא יודעים להגיד לא למרות שגם הם בחובות הם נותנים לילדים שלהם, המשפחה הזו כל הזמן משאירה את הילדים שלהם אצל ההורים, בכל הזדמנות ויש להם ילדים קשים ומופרעים, ההורים לא חינכו אותם, לא שמו להם גבולות כל מה שהם רצו הם קיבלו וכל מה שהתחשק להם לעשות ההורים לא סירבו.זה חינוך גרוע בעיניי. 2. יש הורים אחרים שאני מכירה שהם נותנים לילדים של הם כל הזמן תעסוקה-כל היום חוגי העשרה והילדים נהנים והכל אחלה אבל אין להם את התשומת לב האישית מההורים, ההורים לא מדברים איתם, לא משחקים איתם.בעיני זה חיוני לשחק עם הילד כי דרך המשחק 1-הילד קונה הרגלים נכונים 2- זה מחזק את הקשר שלו עם ההורים שלו. 3. לעומ"ז אח של בת דודה של בעלי(מאותה משפחה אבל כ"כ שונים) הוא גרוש והתחתן שנית עם גרושה.אשתו היתה צעקנית ובעלה של אישתו הנוכחית היה אלים והכה אותה.כיום הם חיים יחד ומאושרים מאוד, הזוגיות שלהם היא דוגמא בעיניי. מה שרציתי לומר בזה שהילדים שלהם זה ערבוב.3 הראשונים שזה בת בת 9 ותאומים זה של האמא מנישואיה הראשונים ויש עוד 2 שהם שלהם-תינוק וילדה בת 3.הילדים שלה הגיעו מאוד מופרעים ובתקופה הראשונה היה להם מאוד קשה להסתגל ל"אבא" החדש שלהם , אבל ההורים מאוד רצו להבנות מחדש ולכן יום אחד כשהם נסעו ברכב והילדים השתגעו , וניסו להרגיע אותם אבל הם לא היו ממושמעים.האבא החדש שלהם פשוט נתן לכל אחד סתירה ואמר אם אני שומע עוד רעש אחד עד סוף הנסיעה אויי ואבויי לכם.ומאז הילדים האלו מתחנכים אצלו והם חולים על האבא הזה-הם לא רוצים ללכת אפילו לאבא האמיתי שלהם.האבא הזה שם להם גבולות מצד אחד ומצד שני הוא יודע לאהוב אותם והתאומים למשל מתים על הילדים הקטנים יותר שבעצם קשורים אליהם רק מצד האמא, הם מטפלים בהם ועוזרים לאמא שלהם המון בהכל. הם מהווים דוגמא בעיני בהמון דברים.להשתנות אחרי גירושין זה נורא קשה ולחנך ילדים מחדש זה עוד יותר מורכב.. אבל רואים שעם קצת יכולת והרבה רצון אפשר להצליח.

לגבי הדוגמא השניה

זה מאד עצוב לראות דברים כאלו, שהורים שחושבים שהילדים צריכים כל מיני דברים ולא מבינים שהילד צריך את ההורה. (היה פעם ב"סופר נני" מקרה שהילד אמר לאמא "אני פשוט צריך שתהיי אתי". והיא ענתה לו "אני עייפה עכשיו". לאחר הטיפול של סופר נני- היא הבינה את הטעות). אחותי עברה פעם ניתוח ובזמן ההחלמה. במיטה לידה הייתה עוד ילדה שעברה ניתוח ובכתה בגלל הכאבים. והאמא של אותה ילדה- נתנה לה 20 ש"ח ואמרה לה "די, תפסיקי לבכות". לגבי האבא בדוגמא 3. ככה מחנכים. לעיתים צריך לתת איזה סתירה. (ולדעתי זה בסדר- אם נותנים סתירה מתוך כוונה לחנך, ואסור לתת סתירה מתוך כעס). אבל כמובן במידה ובלי הגזמה.

למעלה