סקר - איפה גרים

סקר - איפה גרים ../images/Emo82.gif

האם אתם גרים בדירה שלכם? או בדירה שכורה? אנחנו עכשו מתלבטים אם לקנות או המשיך לשכור פשוט כי המשכנתא נראית לנו סיוט

תוכי

New member
אנחנו....

גרנו עד לפני כ- 4 חודשים בדירה שכורה ועברנו לדירה משלנו אומנם המשכנתא חונקת אבל, עדיף על לזרוק כסף על שכירות

../images/Emo60.gif אנחנו

גרים בדירה שכורה ומחפשים דירה לקניה כי עכשיו יותר מתמיד מחירי הדירות ירדו ואפשר למצוא המון דירות במחירי הפסד...והמשכנתא..תמיד אפשר לשנות את תנאי המשכנתא (לפחות ממה שאני יודעת) כלומר לקחת משכנתא אחרת בריבית פחות גבוהה מהמשכנתא הראשונה.

אוסנת123

New member
כבר 3 חודשים...

בבית משלנו. בעיננו עדיף לשלם את המשכנתא מאשר לזרוק את הכסף לשכירות. המשכנתא היא לא כל כך סיוט אם מתאימים אותה ליכולת שלכם. חשוב מאוד - בתקופה כמו עכשיו אפשר לקנות במחיר נמוך יחסית (במיוחד עכשיו כשגם הדולר נמוך יחסית) ואם יהיה מזל אז גם הריבית קצת תרד מהאולימפוס והמשכנתא תחזור למימדיה הנורמליים.

נופר30

New member
יש לנו דירה שלו

וחיים כרגע בשכירות ( שהדירה מכסה כמעט את כל השכירות) מתחילים לחפש לקנות ולמכור את הדירה

יעלי2

New member
אנחנו בשלבים

קנינו דירה אבל עוד לא נכנסנו אליה ואנו עדין גרים בשכירות אבל מתכננים לעזור בסוף דצמבר.

dorlim

New member
אנחנו

כרגע גרים בשכירות אבל מחפשים דירה לקניה

שלנו ושלנו, שלנו ושלנו...../images/Emo79.gif

אני ממש מאושרת מהעובדה שיש לנו בית... שנים נדדנו מההורים של עמית, לאמא שלי, לדירה שכורה (שנתיים קומה 4 בלי מעלית!), ועכשיו אני מעריכה הרבה יותר את הבית החמוד שלנו! לדעתי שווה לשלם משכנתא- כי עוד 20 שנים (19 שנים כמעט...) נסיים לשלם ויהיה לנו נכס- אבל שכירות לעולם לא מסיימים לשלם. חוץ מזה יש פה עניין של חופש. בבית שלי אני יכולה לצבוע, להרוס קירות, להחליף מטבח, להתקין מזגן- מה שבא לי. בדירה שכורה מאוד תלויים בטוב ליבו של בעל הבית. זה מגביל מאוד.

nonaa

New member
גרים בשכירות. לא חושבים לקנות בקרוב

כיוון ש - א. עוד לא החלטנו איפה ב. רוצים לחסוך קצת קודם ג. משיקולים כלכליים בדר"כ יותר משתלם לשכור מאשר לקנות (הטיעון ש"זורקים כסף" הוא ברוב המקרים טעות ...).

אמיקה

New member
יש מחשבון כזה...

אלוהים יודע איפה נתקלתי בזה, אבל יש אתר באינטרטנט, שעושה לך ת´חישוב, מה עדיף... כמובן, זה החישוב בכלכלי הקר, שלא לוקח בחשבון את הכמיהה הבן גוריונית לבעול נכס נדלנ"י כשר במדינוס´ ישרואל .. אנחנו בשכירות. אפשר לשמוע ולקרוא את הקיטורים שלי בעניין היכולת להרוויח במדינוס´ ישרואל האמורה מפה ועד הונדורס, אז אני אמנע. פשוט אין כייסף ל"דאון-פיימנט"...

דירה משלנו, אף פעם לא גרנו בשכירות

לא יצא לנו לגור לפני החתונה יחד. ושננו היינו בדיעה שלהשכיר זה לזרוק כסף, כי אפשר במקום לתת לשכיורת לת למשכנתא. אז התאמצנו קצת וקנינו , ואמנם זה קשה אבל אין מה לעשות מסתדרים.... ואין כמו העובדה שהבית הוא שלך , ואז גם הרצון להשקיע בו גדול יותר

ג טלי

New member
כרגע אצל ההורים שלי

וב(ע"ה)יוני נכנס לדירתנו הנחמדת שקנינו במו ידינו .טוב,והמשכנתא... שכירות נראתה לנו בזבוז זמן והחלטנו שעדיף להמשיך לגור עוד שנה וחצי בחדר הנעורים שלי ולשלם משכנתא במקום לזרוק את הכסף לזבל. המשכנתא לוחצת מעט אבל הקפדנו על שליש מהשכורות כך שיוצא בסדר .יש לזכור שדירה חדשה מקבלן דורשת ה-מ-ו-ן הוצאות שאפילו לא חושבים עליהם לפני הרכישה, אבל זה שווה.

מאי26

New member
גרים בדירה משלנו שקנינו לפני

כמעט שנה. משכנתא זה לא כיף, אבל אפשר להסתדר. מסכימה עם אלה שאמרו שלא תמיד יותר משתלם לקנות מלשכור, כשעושים את החישוב הכלכלי הקר, אבל אין ספק שאותו חישוב לא לוקח בחשבון את הכמיהה לבית משלך (ואצלנו במיוחד, לאור בעל הבית ה"חביב" שהיה לנו בדירה הקודמת שבה גרנו בשכירות).

Hadar p

New member
גרנו בדירה שכורה שנתיים....ועכשיו

אנחנו גרים ביחידת דיור גדולה מתחת לבית של ההורים שלי (בית פרטי) נראה לי שהשהייה בבית הזה תיהיה אררררררררררררוכה! נחסוך כסף ובעוד כמה שנים נחפש לנו את הדירה שלנו! אחרי שני מעברים מדירה שכורה לאחרת הבנו שיותר לא נשכור והמעבר הבא יהיה כבר לדירה משלנו!

rona25

New member
אנחנו כרגע בדירה שכורה ובינואר

אמורים לעבור לדירה משלנו - בינתיים משלמים משכנתא ושכירות וזה עול נוראי

אתי@

New member
אנחנו קנינו, גרים בדירה משלנו

וזה נורא כיף. גם ההרגשה, שמגיעים כל ערב לבית שהוא שלנו. וחוץ מזה, כיף להשקיע בבית שהוא לטווח רחוק.

למעלה