סקר.. אפשר????

מירי,

New member
סקר.. אפשר????

יש לי ויכוח קבוע עם צחי, מכיוון שצחי מאוד לא מרוצה מתוצאות הניתוח שלי או מכך שעברתי ניתוח בכלל הוא טוען שלא חשוב מה חושבים ומרגישים המנותחים , לדעתו בני הזוג שלהם לא מרוצים.. אז מי מוכן לספר ??? (ואם התוצאות יהיו לטעמי אני אראה לו את התשובות שלכם
)

שלגיה**

New member
אני רק בתחילת הדרך ../images/Emo9.gif

הבן זוג שלי מרוצה כי זו דרך חדשה והתחלה חדשה ופעם עד לפני חודש כשהוא היה שואל האם אני רעבה הוא היה מקבל תשובה חיובית,היום התשובות הן לרוב שליליות. אני מניחה שהוא יאהב את התהליך רק אחרי ירידה משמעותית של לפחות 30 ק"ג כי כמעט בכל דיאטה הצלחתי לרדת 20 ומשהו ולעלות בחזרה ויותר מזה. אני לא דוגמה,אז אל תראי לצחי את התגובה שלי..

מירי,

New member
בדיוק דוגמה...

לצערי (ולצערו) צחי לא היה שותף איתי לכל התהליך "תעשי מה שאת רוצה..." הוא היה מאוד סקפטי לגבי העזרה של הניתוח עבורי- ראשית הדוגמה היחידה שלנו היתה מישהי 3 שנים אחרי ובמימדים עצומים... שנית כמוך גם אני הייתי עם עבר ארוך של דיאטות 10 קילו פחות 15 יותר , 20 פחות , 30 יותר.... וספרי - מה מצבך היום??? איך הולך??

שלגיה**

New member
הולך מצוין

ההרגשה מצוינת בגלל הפעילות הגופנית והצמצום בהיקפים.לפני שבוע הייתי אצל הדיאטנית והחלטתי ללכת בדרכך ולהשקל רק פעם בחודש אצלה למרות שנורא מפתה לעלות על המשקל בבית כי נורא רוים לדעת כמה ירדתי השבוע אבל אני מתאפקת בנתיים.. חוץ מהגזר שנתקע לי היום וגרם לי הרגשה נוראית ההרגש הפיזית נהדרת,הרעב שהיה לי לפני שבועיים היה הורמונלי והיום יש שעות ממושכות שאני בכלל לא רעבה או חושבת על אוכל,רק אם מראים לי איזה תמונה יפה של סלט חסה עם גבינת עיזים טוסטים קטנים,ואגוזי פקאן..(חולה על זה אבל לא נוגעת בזה..),אני נמנעת כמוך מקמח וסוכר לבן ועומדת בזה יפה מאד (גם היום היתה יומולדת במשרד עם עוגות וגלידות ואני מחזיקה בתוקף את הכוס מים מינרלים שלי ולא נענית להפצרות של כולם.. שזה "רק סורבה" וזה אפס אחוז שומן..לא אפס ולא נעליים..אני עומדת על שלי ויהי מה. לגבי הבן זוג,גם לו יש מדי פעם הברקות של "תעשי מה שאת רוצה ואני לא מתערב" וזה כשהוא חושב שאולי אני אוכלת משהו שאני לא צריכה (הכוונה לדיאטות הקודמות) עכשיו הוא רק צופה מהצד..מתעניין קצת בדף שתלוי על המקרר ועליו רשום התפריט מהדיאטנית. מה שכן הוא נורא מעודד ושמח על הפעילות הגופנית וחושב שזה יותר חשוב מהכל. (וזה בתור אחד שהיה אנטי ניתוח וחשב שאני יכולה הכל לבד).

רוייקו

New member
גם לי וגם לצד השני יש תביעה חד

משמעית לירידה נוספת במישקל. אני עדיין מרגיש שמן וכך התחושה גם בצד השני.

מירי,

New member
להרגיש שמן או להיות שמן...

אלה שני דברים אחרים ושונים! אני חייבת לציין שלפעמים אני עדיין חושבת על עצמי שמנה! אני לא אשכח את התמונה שלך ביואל בפעם הראשונה שבה אמרת שאת שמן (עלית במשקל או משהו כזה ) אם אתה עדיין באותם מימדים הרי שאתה לא שמן!!!!!!!

gal33

New member
מירי, מחד אלו 2 דברים שונים, ומאידך

עבור האדם החווה הם אותו הדבר. במחקרים עם אנורקסיות מראים להם בדרך כלל 3 תמונות של נשים. האחת רזה מאוד, השניה רגילה, השלישית שמנה. (לפעמים עושים זאת עם יותר תמונות, העיקר הכוונה). הרוב המוחץ של האנורקסיות (לא זוכרת מספר מדוייק, בסביבות 85%), מסווגות עצמן לתמונה שהיא 20% יותר מהמשקל שלהן. המחקרים האלו היוו פריצת דרך בהבנת האנורקסיה-נברוזה ומה שהם הוכיחו הוא שהתפיסה העצמית של האנורקסיות היא מעוותת. הן רואות במראה דמות שונה מזו שאדם רגיל רואה. מכאן זה מתחיל. הן רואות את עצמן כשמנות יותר ממה שהן באמת. הן לא מסתכלות במראה רואות 40 קילו ונבהלות, הן שוקלות 40 קילו, מסתכלות במראה, ורואות 50 קילו. כמובן שמחלה זו לא כה פשטנית, ויש עוד גורמים בזהות העצמית שמעורבים.

רוייקו

New member
כן, עדיין אני מרגיש שמן. רע לי עם

הגוף שלי, למרות ההישג (90 אחוז מהמישקל העודף נשרו ממני) אתמול הייתי בברית מילה של חבר מהלימודים. עבדנו החבר ואני בזמנו במפעל "עלית" בשער הנגב (לפני 6 שנים). חתול שחור עבר ביננו אז והקשר ניתק לגמרי. מאז לא ראיתי אותו עד לפני שנה. כשהוא ראה אותי חטף הלם. אז היינו חברים טובים... מה זה טובים ? אכלנו באותה צלחת, זה מספיק טובים ? אתמול, בברית המילה של בכורו, פגשתי רבים מהאנשים שעבדנו איתם ב"עלית".. אנשים הסתכלו עלי, אבל לא נפל להם האסימון. לא קלטו שזה אני. רק אחד המנהלים שראיין אותי בזמנו לתפקיד ההוא הצביע עלי עם אבצע של כיאילו "נו נו נו" ואמר: אתה מוכר לי אתה... תגיד, עבדת אצלנו פעם ? זה היה כזה כייף לראות פרצופים מלאי פליאה. כייף פשוט כייף...

gal33

New member
מירוש, לא עניתי לך כיון שבשנה

האחרונה בתהליך הניתוח לא היה לי בן זוג קבוע שליווה את התהליך לכל אורכו. בעבר שכירדתי במשקל כמויות נכבדות עם בני זוג קבועים, הדבר לווה תמיד במורת רוח של הצד השני. זה כיוון שתמיד הקשר התחיל כשהייתי במשקל גבוה יותר, ובעצם הירידה כאילו הפרתי הסכם בלתי כתוב בינינו, בדיוק כמו שאשה/ גבר משמינים פתאום במהלך החיים, אחרי כמה שנים טובות משותפות יחד. נראה לי שכאשר יש לך בן זוג שטוב לו עם איך שאת נראית, ואין לו איזו פנטזיה כמוסה שתראי פחות/יותר, אזי כאשר משתנה המראה באופן קיצוני, זה למורת רוחו. עם זאת, כאשר בן הזוג מעולם לא היה מרוצה, ותמיד קיווה למשהו אחר, השינוי, הורדה / העלאה, מתקבל בברכה.

orenhaim

New member
מה מרגיש בן הזוג?

אני משתתף כבר שנתיים וחצי בקבוצות תמיכה ועברו בהן עשרות מנותחים והמסקנה הכמעט תמידית היא ששמנים בדרך כלל הם אנשים שהזניחו עצמם או שיש להם דעה נמוכה על עצמם. תהליך של הרזייה משמעו להעמיד את עצמנו במרכז לפרק זמן של שנה עד שנה וחצי וזה אומר לאפשר לעצמנו מספר שעות לטיפול בעצמנו בכל יום כדי לעשות פעילות גופנית וכדי לאכול ללא הפרעה. משמעות הדבר שזה על חשבון אחרים גם אם זה על חשבון הבעל/בן-זוג ו/או הילדים. כמובן שיש להכין אותם. חשוב מה טנו חושבים על עצמנו ואם יש לנו דעה חיובית על הניתוח ועל עצמנו לאחריו, בסופו של דבר זו תהיה דעתו של בן הזוג (או בת הזוג).

מירי,

New member
האמת... לא חשבתי על זה כך...

זה נכון היום (בשנה האחרונה) אני מקדישה לעצמי הרבה יותר בכל התחומים (כלכלית למשל - אני קונה לעצמי יותר בגדים כי זה כייף , כל הקישקושים של נשים- כי אני משתמשת בהם נעים לי להסתכל במראה..) וגם בזמן - מנסה לעסוק בספורט ובכלל... אבל כמו שאמרה גם כל , כאשר הבן זוג מקבל משהו אחר ממה שלקח בתחילת הדרך זה לא תמיד מוצא חן בעיניו...

orenhaim

New member
כמה רעיונות למחשבה

מי שאין לו כסף אומר "מרבה נכסים מרבה דאגה" אנשי הכפר טוענים שתל-אביב אינה ראוייה למגורים . . . . המעשן אומר שהסיגריה אינה מפריעה ושהוא יכול להפסיק בקלות אנשים שמנים אומרים שהם אוהבים לאכול, עודף המשקל אינו מפריע להם, בן-הזוג אוהב אותם כמו שהם וכו´. אנחנו הרי מכירים את זה. האמת היא שכל אלה זה פשוט הדחקה וכולנו יודעים שכל אחד רוצה שבן זוגו יהיה יפה וחטוב ובעיקר בריא

gal33

New member
ב ו ל ש י ט !!!

אתה רוצה את זה ככה! דבר בשם עצמך. זה מה שאתה יודע, זאת האמת שלך, ככה אתה חי, זאת הבחירה שלך לסרט שלך. לפי דברים אלו כל האנשים בעולם חיים את רוב החיים הבוגרים שלהם בדיסוננס קוגנטיבי, ומה קורה אז ידידי??? בוא תמשיך את הסיפור...

מירי,

New member
כמו שאמרה גל - בולשיט!!!

כמי שעישנה 10 שנים - כשבאמת רוצים אפשר להפסיק , אבל ברוב הזמן באמת נהנתי... כל פעם שאני שאני מגיעה לת"א אני לא מבינה איך חיים שם ... ועכשיו אני מצטטת את צחי "...רזה וחטובה? - לא!..." נו.... והעיקר הבריאות!!

ronnymp

New member
אצלנו - נעמי מרוצה כיום מהתוצאה

יש לה , והיו לה תמיד , טענות כנגד חרוזי - ונגד הניתוח הזה בכלל . כשמתעוררת איזושהי בעיה קטנה , מייד היא מתחילה עם ההאשמות . אבל בגדול - היא מרוצה מהתוצאה , ובכלל היא הגדירה את התוצאה כ"חלומו של כל שמן" . לאכול הכל , אמנם במידה הרבה יותר מצומצמת - ולא להשמין . מבחינתה המישקל שלי כיום הוא נהדר (74 ק"ג) - ואני חולם על הורדה של עוד כ-5 ק"ג . בקיצור - נעמי נגד הניתוחים האלה - אבל די מרוצה מהתוצאה . מחזיקה את המקל בשני קצותיו . רוני

מירי,

New member
אז למה לא סיפרת לו את זה בשבת???

זוכר שצחי אמר שמעניין אותו לדעת מי מבני הזוג לא מרוצים??? צחי חושב שכמוהו כל בני הזוג התאכזבו!!

ronnymp

New member
כי הוא מודע לדיעותיה

כמה פעמים היא כבר קיטרה בפניו ? גם על עצם הניתוחים האלה - וגם על חרוזי . זה לא חדש לצחי - הוא שמע ממנה הרבה פעמים את דעותיה . רוני

למעלה