סקר.את מי הייתם מעדיפים ...

אשkלוני

New member
סקר.את מי הייתם מעדיפים ...

כרהמ במקום אולמרט.מתוך קדימה?דיכטר.מופז.פרס.לבני.

מעניין...

בפורום שלנו טענת שפרץ מבקש להיות ראש ממשלה מבלי שיהיה אפילו שר קודם, ופתאום דיכטר שלא היה אפילו חבר כנסת בחיים שלו ולא היה פוליטיקאי אפילו, פתאום מתאים בעיניך לשמש כראש ממשלה. מעניין מאוד, פרץ שהוא כבר שנים פוליטיקאי ואף עמד בראש מפלגה משלו שנכנסה פעמיים לכנסת לא מתאים, ודיכטר שבחיים שלו לא ישב במליאת הכנסת ובקושי יודע מה זו שאילתא, מתאים לדעתך להיות ראש ממשלה? אמרתי לך כבר שהכינוי הזה שבחרת לעצמך זה הדבר האחרון שאתה?

bhnadav

New member
אם לא אהוד אולמרט, כראש הממשלה,

אני רואה את ציפי לבני כמועמדת הטובה ביותר לתפקיד. אני מאמין שהיא עוד תגיע לשם, כפי שגם כתוב בחתימתי.

היה טוב לדעת מה דעותיה החברתיות

כלכליות, לפני שממנים אותה כבר לראש ממשלה. אך האמת היא שדווקא לגביה אין לי שום דבר רע להגיד, אולי מלבד העובדה שהיא הצביעה בעד כל הגזירות והקיצוצים של אדון נתניהו וקודמו לתפקיד סילבן שלום, אך את זה אפשר לייחס לה שעשתה זאת בגלל המשמעת הסעתית שהיתה מחוייבת אליה, למרות שמי שמתנגד למשהו באופן אידיאולוגי, יעדיף ללהפר אפילו את המשמעת הסיעתית ולהימנע או שלא להצביע בעד משהו שהוא לא מאמין בו או מתנגד לו באופן אידיאולוגי, אך שוב, בזה אי אפשר להאשימה באופן נקודתי, מכיוון שרבים כולל ממפלגתי עשו כמוה, ועל כן עד שלא נשמע מפיה מה הן עמדותיה החברתיות-כלכליות, אם בכלל יש לה כאלה עמדות, כי מעולם לא שמעתי אותה מתבטאת בנושא, כאילו שהיא נמנעת בכוונה מלעלות את הנושא, אי אפשר לקבוע באופן חד-משצעי אם היא מתאימה לתפקיד או לא. וללא שום קשר למועמדתה של לבני לתפקיד ראש ממשלה בישראל, היה טוב אם היו עורכים איתה ראיון מתישהו ראיון בנושא החברתי-כלכלי, כדי שכל הציבור בישראל יוכל לדעת פעם אחת ולתתמיד מהי עמדתה בנושא הכי דחוף היום במדינה שלנו.

trigotrigo

New member
הסיבה שהיא הצביעה לפי החלטות

הממשלה, היא שיש מן דבר כזה, שנקרא אמון הדדי, כזה שאאל"ט איכשהו מוסבר עליו גם בסעיף נידח בחוק - ומקובל שחברי הקואליציה יצביעו בהתאם להחלטת הממשלה, גם אם זו לא התקבלה פה-אחד, אלא רק ברוב הדרוש.

bhnadav

New member
משהו בנושא -

לאחר עשר שנים בהם עסקה במשרדה בעריכת דין בתחומי משפט מסחרי, ציבורי ונדל"ן, היא כיהנה בין השנים 1996-1999 בתפקיד מנכ"לית רשות החברות הממשלתיות והייתה אחראית על הפרטת החברות והמונופולים הממשלתיים. משהו בנושא מתוך כתבה עליה ב-Nrg: בשנה וחצי הראשונות לתפקידה הצליחה הרשות למכור חברות ממשלתיות בסכום חסר תקדים בתולדות המדינה. כנסיכת חירות, ליברלית בנשמתה, היא אמנם הראתה דאגה לגורלם של עובדי החברות המופרטות, אבל גילתה לא פעם קשיחות בהתבטאויותיה מולם. "לבני הכניסה רוח חדשה לגמרי לרשות", מפרגן דני גילרמן, שהיה אז ראש איגוד לשכות המסחר. "היה בה משהו אחר. היא ידעה לחתוך דברים ביעילות, לא מרחה, הכריעה גם בהחלטות קשות. תכונות שלא תמיד אתה מגלה במגזר הציבורי". "הרושם שלי ממנה היה שהיא תמיד מאוד ממוקדת", מוסיף גד יעקבי, יושב ראש דירקטוריון חברת החשמל דאז. "אני זוכר דיון אצל ראש הממשלה על הצורך ברפורמה בחברת החשמל. דן מרידור, שר האוצר, הביע דעה מאוד חדה בזכות ההפרטה. לביבי היתה עמדה דומה. לבני אמרה להם שזה מוקדם מדי. שצריך להתכונן, לבדוק, לדבר עם העובדים ועם ההנהלה בצורה יותר יסודית ומקצועית, להבין את הבעייתיות. התרשמתי מאוד כי זה העיד על עצמאות מחשבתית בנושא שנוי במחלוקת". בתקופת כהונתה של לבני ברשות החברות נפתח גם קרב הבוץ הלוהט ביותר בפוליטיקה הישראלית בשנים שאחרי. באותם ימים עמדה על הפרק מכירת מניות בזק ל"מריל לינץ'". לימור לבנת היתה שרת התקשורת. לבני, בעצה אחת עם נתניהו ואנשי לשכתו, מכרה את המניות בדיסקרטיות בשעות ערב מאוחרות. בין אלה שלא עודכנו מחשש לדליפה היתה גם לבנת, שרתחה. עובדי בזק, שכמו לבנת לא אהבו את עצמאות המנכ"לית, פתחו בשביתה. "לבני כנראה חשבה שתוכל למכור בלי לתאם איתנו", אומר שלמה כפיר, יושב ראש ועד עובדי בזק. "היא לא היתה מודעת שהיה הסדר בינינו לבין לבנת שכל ביצוע הפרטה יובא לידיעתנו. בסוף סגרנו על פשרה. לאחר מכן עבדנו בהרמוניה".

זה לא מספיק ../images/Emo192.gif

הייתי רוצה לדעת מה עמדותיה הכלכליות והחברתיות ואם יש לה בכלל עמדות חברתיות? למשל מה דעתה לגבי תוכנית ויסקונסין? מה דעתה לגבי הקצבאות ושלילתן מאנשים שבאמת זקוקים להן? מה דעתה לגבי העלאת שכר המינימום בהדרגה ל1000$? ועוד, ואת זה לא שומעים ממנה, כאילו שבמתכוון היא נמנעת מלדבר ולעסוק בנושאים הללו. גם עצם העובדה שהיא עסקה בהפרטה וביצעה הפרטות עבור נתניהו לא ממש שם מציב אותה בעמדה טובה בהתמודדות על ראשות הממשלה, נהפוכו זה רק גורע מיתרונה. אך עדיין אין זה אומר שזה פוסל אותה מהתפקיד, שכן לבצע משהו במסגרת עבודה ולבצע משהו כאידיאולוגיה ומשהו שאתה מאמין בו כדרך חיים, יש הבדל עצום בין השניים, על כן כל עוד לא נדע מה האידיאולוגיה שלה ואם בכלל יש לה אידיאולוגיה חברתית, אי אפשר יהיה לדעת אם היא מתאימה לשמש כראש ממשלת ישראל או לא. בכל אופן אני מקווה מאוד שראיון דוגמת זה שציינתי שיש לערוך עימה, אכן ייערך עימה במוקדם או במאוחר, עדיף כמה שיותר מוקדם, ואז נדע כולנו איפה היא עומדת בנוגע לנושאים החברתיים והכלכליים, ואז נוכל כולנו גם להעריך יותר את סיכוייה אם בכלל לעמוד בראש ממשלת ישראל בעתיד.

ללא ספק ציפי לבני

אני גם רוצה לציין שלו היו פריימריס כבר עכשיו לבחירת יו"ר קדימה , הייתי מצביע עבור לבני.

למעלה