סקר בנושא החזנות....

מתנדב

New member
סקר בנושא החזנות....

מי בעיניכם נראה החזן המוביל השנה? אני מתכוון בקטעי חזנות, דרך אגב אני מאוד ממליץ לכם לשמוע בכל יום שישי ברדיו קול חי את השידור של ד"ר מרדכי סובול, הוא מביא קטעי חזנות כל כך יפים, היום הציבור נכנס לזה חזק מאוד...

לדעתי מי שמוביל היום...

זה איצ`ה מאיר הלפגוט, ובאמת עולם החזנות מתפתח מאוד בשנים האחרונות, היום בכל ערוץ שמכבד את עצמו יש תוכנית חזנות, וכמעט בכל היכל תרבות יש הופעה מידי פעם של חזן כלשהו.

חנוך617

New member
אני מסכים מאד עם

רפוש ואולי אוסיף שהוא חרדי והבנתי שיש קטעים שהוא לא חוזר על מילים פעמיים כי הוא בירר ואמרו לו שאסור. יפה מצידו.

אמנם גדלתי בבית ששמעו הרבה חזנות

אך אני דווקא לא כל כך אוהב חזנות. גם בבית הכנסת אני מעדיף בעל תפילה ולא חזן.

asaf2000

New member
מצטרף להמלצה

למרות שאני לא כל כך מבין בחזנות מהרגע הראשון ששמעתי את התכנית ביום שישי מיד התאהבתי בה ואני ממליץ עליה בחום.

מני 22

New member
זה כמו לשאול מי ראש הממשל

אין שום ספק בנידון. הלפגוט הוא החזנ הכי אם הקול הכי טוב כיום. וזה לא בגלל שהוא למה טוב או משהו כזה , זה פשוט מתנה משמים. ודרך אגב זה יכול להעלם לו בוקר בהיר אחד.

שמעתי את שתי ההלפגוטים

ואני מאד אוהב לשמוע אותם, אבל לדעתי ולטעמי האישית, הם לא מגיעים לקרסוליים של דודו, אבל כל אחד והטעם שלו ! לדעתי אין כזה דבר "מייבין" בדברים של טעם ! מי שאוהב את חיים אליעזר הרשטיק זכותו ואני מבין אותו, למרות שאני לא יכול לשמוע לא אותו ולא את שרוליק.

מני 22

New member
אני מבין שאתה לא אוהב...

חזנות כבדה, אלא דברים יותר קלילים תתקן אותי אם אני טועה. דווקא אחד הקטעים הטובים של דודו זה "רבש"ע" בדיסק לטב ולחיים. אבל זה חזנות קלילה.

ממש לא נכון

לדודו יש הרבה קלטות מהרבה סוגים. יש לו דיסקים של מוזיקה חסידית רגילה, של להיטים מזמרים שונים. יש לו דיסקים של שירים ביידיש (שגם את זה אני מאד אוהב, אבל זה לא קשור) ויש לו דיסקים של חזנות כבדה כמו שאתה קורא לזה. קח לדוגמא את היצירות המפורסמות "טיהר רבי ישמעאל" ו"רזא דשבת" של קווארטין. שמעתי את הלפגוט מבצע אותם (בקונצרט) ושמעתי איך שדודו מבצע את זה, ואת דודו אהבתי יותר. אבל זה ממש לא משנה מה שאני אוהב, כל אחד ואהבותיו הוא.

מני 22

New member
אתה צודק מאוד...

יש לי גם בעיה אם זה שהוא שר בעיברית את הקטעים שהזכרת וזה מאוד מפריע לי, אז ככה שלא יצא לי לשמוע אותו בקטעים כבדים, אבל כל אחד והטעם שלו. ביי.

אייייי איייייי פשוט מת על חזנות ...

יש לי את כל הקטעים והיצירות של רוזנבלט . החזן מספר אחד בפופולריות שלו בשנים האחרונות הוא כמובן החזן יצחק מאיר הלפגוט , שמספר הופעותיו גדול ממניין הימים בשנה . קולו הוא הטנור הכי גבוה וחזק שאני שמעתי בשנים האחרונות פשוט קול אדיר וענק , בטונים הנמוכים הינו קצת פחות טוב אבל החזן הזה שווה כל שקל שמוציאים עליו . אגב אמרגנו הוא איך לא! ד"ר מרדכי סובול מנהל תזמורת יובל . שמועה גורסת ואני מדגיש בסך הכל שמועה , שהחוזה שלו עם הלפגוט הוא ביחס של 40 60 לטובת סובול !!! החזן האהוב עלי עד לפני שנים ספורות היה החזן בנימין מולר מאנטורפן בעל קול טנור אדיר , שבשנים האחרונות קולו הולך ודואך עקב בעיות רפואיות שיש לו במיתרי הקול . החזן הוותיק עם הכי הרבה יחצנים הוא איך לא החזן משה שטרן בן ה 68 בעל קול השונה במקצת משאר החנים אבל קול מעולה ומקצוען עם הוותק הכי גדול בשוק החזנים ובעל נוסח נפלא בהתחשב שהוא היה עוד עם החזנים בדור הקודם , לשמוע ולהתרגש . אין ספק שבשנים האחרונות החזנות הפכה להיות אופנה בציבור הדתי וגם בחרדי ההופעות פשוט מפוצצות בכל רחבי הארץ ובכל האולומות, אכן חזרנו לתחילת ימי המאה הקודמת שאז החזנות שלטה שלטון מוחלט במוזיקה היהודית . יש עוד המון חזנים טובים, בן ציון מילר, חיים אדלר בעל הרגש הכי קרוב לרוזנבלט בדור שלנו , חיים אליעזר הרשטיק , דוד ויינבך , יעקב מוצן הטנור הכי מקצועי שיש היום ,נפתלי הרשטיק , אהרון וויסמן בעל הקול היפה , ישראל רנד , וכן דודו פישר עם קול באמת חזק מאוד ולא ממש טעים לדעתי .האחים הורביץ שמצעו בשנים האחרונות מקור פרנסה חדש חחחחחחחח , ועוד ועוד כולם ברוכים . ר ו ז נ ב ל ט אייייייייייפה אתה , כמה שאתה חסר .

חָגָי

New member
אכן..

אינספק שרוזנבלט הוא הגדול מכולם.. אחח.. צעיר שכמוני, לא זכיתי. נשארו רק הקלטות...

מה השאלה בכלל?

אין שום ספק נכון להיום יש חזן אחד שהוא הכי טוב בעולם והוא יצחק מאיר הלפגוט!

מני 22

New member
מותר לכתוב..

כמו שכתבת לענ"ד. לא נעים אבל דעתך באמת עניה. אבל אך כתבו פה כל אחד והטעם שלו. אבל באמת מכל הלב שיערב לך ר` נפתלי ותתבשם ממנו.

למעלה