סקר בנושא חיטוי ידיים

רן333

New member
סקר בנושא חיטוי ידיים

שלום לכולם, אשמח לדעת באילו חומרים אתם משתמשים, אם בכלל, לחיטוי הידיים (במקרים של טיפול בזוחלים שאתם מגדלים אחרי נגיעה בזוחלים אחרים, וכו'). האם מוכרים לכם חומרים זמינים, אפקטיביים, ושאינם מזיקים לעור גם בשימוש לעיתים קרובות?

naja

New member
אני משתמש בג'ל אלכוהולי.

לפי מה שרשום עליו, הוא אמור להרוג 99.99 אחוז מהחיידקים. בנוסף, אני שוטף ידיים עם סבון. החיסרון עם הג'ל הזה הוא העלות הגבוהה שלו.

Dudu333

New member
אני מעדיף כפפות לטקס חד פעמיות

אני משתמש בהם בכל מגע בזוחל "חשוד" ( קרנטינה וכו' )

snake liron

New member
אני משתמש בסבון חיטוי של

דוקטור פישר הוא אנטיבקטריאלי לניקוי העור לעומק ...שבנוי לטיפול בפצעים וכו...ז"א חזק בניקוי...

רן333

New member
גם אני השתמשתי בסבון פולידין

של ד"ר פישר עד לאחרונה. אני לא יודע איך הוא בחיטוי, אבל הוא לא מזיק יותר מדי לידיים שלי, וזה כבר משהו. העניין הוא שבזמן האחרון אני לא מצליח להשיג את הסבון הזה ב"סופרפארם", ולטענתם - הייצור שלו הופסק.

רן333

New member
כנראה שאנחנו לא מדברים

על אותו המוצר. אני התכוונתי לסבון פולידין מוצק, לא למשהו שמגיע בבקבוק.

snake liron

New member
האמת יש פה בעיה קבוע מאוד אנחנו לא

יודעים מה רמת החיטוי של החומרים האלה ז"א זה ממש בעייתי לניקוי הטרריומים אני משתמש בפולידין בריכוז של 100% נותן לו להיות על הטרריום דיי הרבה זמן לאחר מכן טיפה מים אקונומיקה וקצת מהסבון הזה...

רן333

New member
לדעתי אתה מגזים:

אם כבר הכנסת תמיסת אקונומיקה לתמונה, אני מאמין ששאר החומרים מיותרים.

snake liron

New member
יכול להיות אבל בנקיון אני פראנויד

תמיד יש לי הרגשה שזה לא יהיה נקי ...

Itamar Levy12

New member
נושא מענין וחשוב.

שהרבה לא מייחסים לו חשיבות. אני לפני המגע עם הזוחלים, ובין זוחל לזוחל(גם אם אני חושב שהחיה "בריאה" לגמרי) אני מחטא ידיים. בעבר השתמשתי במטליות חיטוי רפואיות שמלאות בכוהל(כמו ה"ספונג'טות" למי שמתנדב במד"א רק גדולות יותר). אבל שני המוצרים הכי טובים שיצא לי לעבוד איתם הם האלכוג'ל(מה שאסף דיבר עליו) ומה שאני משתמש בו כרגע, מוצר של חברת טבע שמשמש בתי חולים ספטל סקראב, שאולי טיפה יקר, אבל עושה את העבודה הכי טובה לדעתי. לי אישית האלכוג'ל גרם ליובש נוראי בכפות ידיים, ברמה פשוט בלתי נסבלת, הספטל סקראב לעומת זה-לא. כמו כן אני משתמש בסבון נוזלי לידיים אחרי מגע עם הזוחלים. בזוחלים שבבידוד שהם ב100% לא בריאים אני משתמש בנוסף לכל בכפפות גומי חד פעמיות שאני רוכש במרפאה של המושב, ולא מתעסק איתם ביום שבו אני מטפל בחיות בחדר גידול עצמו. כל טוב, איתמר.

רן333

New member
עם הספטל סקרב והאלכוג'ל

ישלי ניסיון, והוא לא טוב: שניהם עושים שמות בעור הידיים שלי. האלכוג'ל גורם ליובש; הספטל סקרב גורם גם ליובש וגם לגירוי מאוד לא נעים. בינתיים אני ממשיך להשתמש באלכוג'ל, אבל אני מחפש תחליף. ישנו מוצר ידידותי-יחסית (לידיים) שמשתמשים בו בבתי חולים. מדובר באיזשהו נוזל/ג'ל כחלחל על בסיס אלכוהול. מישהו מכיר את שם החומר הזה או יודע איפה ניתן להשיג אותו?

Itamar Levy12

New member
על סביעור חשבת?

השתמשתי בו תקופה מסויימת. ואני כרגע משתמש בו בדילול עם מים במרסס בניקוי כלובים שלי. בעפולה לפני כשבוע ראיתי סבון פולידין "מוצק" שנראה לי כמוצר לא רע בשביל חיטוי ידיים, אבל אני נשאר עם הספטאל שלי אישית לא מייבש/עושה גירויים בעור.

רן333

New member
גם אני משתמש בסביעור באותה צורה,

כלומר - בתרסיס לניקוי הכלובים. באשר לשימוש בזה לחיטוי הידיים - יש לי בעיה: מצד אחד, אני לא יודע כמה מיכולות החיטוי של החומר הזה נשמרות אחרי שמוהלים אותו במים; ההוראות על האריזה הן להשמיד את שארית התמיסה לאחר השימוש. מצד שני אם לא מוהלים את זה במים - אולי זה מרוכז מדי לשימוש על הידיים.

נדמה לי שלמוצר קוראים ספטדין

בכל מקרה הבסיס שלו זה כלור אקסדין כמו בספטל סקרב, רק שאיתו מגיע גם אלכוהול. לי הביאו מארה"ב ג'ל אלכוהול שיש בתוכו גם אלוורה לשמירה על עור הידיים, עד עכשיו לא הספטל סקרב שבו אני בדרך כלל משתמש ולא הסבון פולידין נוזלי או מוצק שבהם השתמשתי בעבר עשו לי בעיות בעור הידיים. הסיבה שהפסקתי להשתמש בסבונים על בסיס פולידין היא שאני לא אוהב את הריח שלהם. כרגע אני משתמש בספטל סקרב כשאני מתחיל לגעת בחיות ובין חיה לחיה אני משתדל להשתמש בג'ל אלכוהול (כשאין ליכלוך נראה לעין על הידיים). אני גם לא ממליץ לדלל חומרים כשלא רשום שמומלץ לעשות זאת.

למעלה