סקר בנושא לודוויג

• פותח הנושא anta
  • פורסם בתאריך

anta

New member
סקר בנושא לודוויג

אני פותח בסקר: איזה סימפוניה היא לדעתכם/ן היא הגדולה והמדהימה ביותר של לודוויג ? (הכוונה לבטהובן כמובן) ולמה?

anta

New member
דעתי

לדעתי הגדולה והמדהימה מכולן היא השביעית !!!!! לדעתי היא מלאה בחן, ריקודית, אופטימית, מלאת חיים נותנת הרגשה שיכולה לפתוח את שערי השמים בטוטי גדול ומלא הוד והדר !

four seasons

New member
אני אוהב את התשיעית ולא בשביל

הקוורטט המדהים בסופו, השביעית גם אהובה עלי, לאחרונה רכשתי ברשת דרך GMN את כל הסימפוניות של בטהובן בניצוח ג´ורג´ סל, ממליץ על הסט בחום.

anta

New member
כולן

בעיקרון כולן מדהימותת מהראשונה ועד התשיעית ואני גם אוהב לשמוע את התשיעית אבל התשיעית כבדה נורא, כל תלאות החיים שלו נתבו בתשיעית

englishfan

New member
גם לדעתי השביעית!

אני מת על הפרק הראשון שלה...המבוא הדרמטי והכניסה של הנושא הריקודי אחר כך... גם לשאר הפרקים לא חסר כלום כמובן...באופן כללי סימפוניה עם המון אנרגיה וצבע מיוחדים!

Sir Humphrey

New member
אני לא מאמין שאף אחד לא הזכיר את...

השלישית ה"ארואיקה". לדעתי, ואני שמעתי את כולן (טוב, אולי לא את הראשונה השנייה והרביעית), הארואיקה היא פאר היצירה של בטהובן לתזמורת (לא כולל קונצ´רטי).

dark eyes

New member
אני מסכים עם קודמי

השלישית היא הזוכה אומנם השביעית מעניינת אבל השלישית בעלת גוון יפה יותר

anta

New member
בטהובן מס´ 2

התזמורת שלי (תלמה ילין) ניגנה השנה את השניה של בטהובן ולמרות שהיא לא חמישית או שלישית או שביעית או תשיעית שכל אחת מהן מקסימה בדרכה היא נחמדה ואפשר להעביר איתה זמן בכיף

classic

New member
בהחלט היה נחמד

לנגן את השנייה (גם אני מתלמה). אבל כבר ניגנו סימפוניות יותר טובות. גם אני מאוד אוהבת את הארואיקה.

classic

New member
מי אני...

זה לא כ"כ כיף לחשוף את הזהות לא? בוא נגיד שאני מהקשתנים... תתחיל לשבור את הראש. ואגב, הגלוריה של פולנק באמת יותר כיפית. וגם עוד כמה יצירות שניגנו אבל לא משנה...

אני חושבת שאת צודקת

האמת שלא אהבתי את החלק של "מרש האבל" אבל היצירה יפה מאוד שמעתי את הפילהרמונית של ישראל מנגנת את זה זה ממש מקסים !!:)

pif

New member
קשה לבחור אבל...

השמינית אהובה עלי מאוד. יש קטע בפרק הראשון, קצרצר מאוד, שגומר אותי כל פעם מחדש. השמינית!!!

Houndour

New member
אנשים, חברי פורום יקרים, הרשו

להוריד את הכובע בפני השישית: הפסטוראלית. כשמה כן היא, מלאת חיים ומוזיקה סוחפת מלאה ברגשות כנים אשר מבוטאים בכשרן רב. *לוקח אויר*. מוזיקה ממכרת שכיף לשמוע שוב ושוב
, מרפה לנשמה ולנפש
, מוזיקה שמובילה לעולמות אחרים, שמנתקת מהמציאות
, מוזיקה שמעוררת רגשות עזים, תמימים וירוקים. מוזיקה צבעונית
אשר ממיסה את הנפש ביופיה. מוזיקה אשר משרישה רוגע ושלוה לכל מאזיניה. מוזיקה אשר ביכולתה להטמיע אהדה למוזיקה הקלאסית גם בגדול שונאיה. מוזיקה משכנעת, אשר גאוניותה נשגבת מבנתינו ומסחררת את חושינו בשעה שאנו מתעטפים בצלילים הנהדרים הנוגעים לליבנו. מוזיקה גאונית ונאורה. מוזיקה קטלנית. אין מילים. מקווה שהבהרתי את עצמי...

למעלה