לא לגמרי הבנתי מה זה קומונה
והאם זה בא במקום הפורום? האם הקומונה היא סגורה רק לאנשי מקצוע? ואיך מוודאים את זה? האם הקומונה מיועדת לדיון בנושאים מקצועיים גרידא? או שיהיה שם גם מקום לקיטורים שלנו, שכפי שמשתקף עד כה בפורום, ניכר שהם חלק גדול מהתמיכה שאנו זקוקים לה? בכל אופן אני חושבת שקומונה סגורה לא יכולה להחליף את הפורום אלא לבוא לצידו. נתקלתי כאן בלא מעט מקרים, שפנו הנה אנשים מהשורה, שאינם עוס"ים, בבקשת עצה, אינפורציה ותמיכה. כאלה שפונים בכנות (ולא רק רוצים להטיח ביקורת) וחלקם באמת מקבלים מענה. אני חושבת שהפורום הוא מקום מתאים לזה. אם יש משהו שהוא חיובי במקצוע הע"ס, אם כבר הזכרתם את הקומונות של הרופאים או הפסיכולוגים, הוא שיש בו משהו פתוח יותר ושקוף יותר. שאנשים יכולים לפנות בלי לטפס אל מגדל השן ובלי ליפול לתוך סטראוטיפ כזה או אחר. המקצוע שלנו מסתכל בגובה העיניים (או לפחות כך חלקנו שואפים) ולכן אני לא חושבת שיהיה נכון להסתגר לנו במגדל שן משלנו, בדומה לפסיכולוגים. אני גם לא חושבת שהדיונים הרבים פה על מעמדו של המקצוע צריכים להיעשות בדלתיים סגורות. להיפך. הע"ס הוא מקצוע ציבורי, אולי אפילו פוליטי וראוי ורצוי שהציבור ידע על מעמדם של העובדים בו ועל תחושותיהם ביחס לכך. בהחלט יש מקום לדיון סגור בנושאים הדורשים סודיות אבל לדעתי, לא כתחליף לפורום הזה.