סקר: בעד או נגד קומונה

סקר: בעד או נגד קומונה ../images/Emo124.gif

פתחתי סקר בנושא שהוצע על ידי גיא. הכנסו לסקר דרך שורת הקישורים שבראש הדף והצביעו. מי שלא מצביע לא משפיע. מי שלא אכפת לו לא להשפיע שלא יצביע.

לא לגמרי הבנתי מה זה קומונה

והאם זה בא במקום הפורום? האם הקומונה היא סגורה רק לאנשי מקצוע? ואיך מוודאים את זה? האם הקומונה מיועדת לדיון בנושאים מקצועיים גרידא? או שיהיה שם גם מקום לקיטורים שלנו, שכפי שמשתקף עד כה בפורום, ניכר שהם חלק גדול מהתמיכה שאנו זקוקים לה? בכל אופן אני חושבת שקומונה סגורה לא יכולה להחליף את הפורום אלא לבוא לצידו. נתקלתי כאן בלא מעט מקרים, שפנו הנה אנשים מהשורה, שאינם עוס"ים, בבקשת עצה, אינפורציה ותמיכה. כאלה שפונים בכנות (ולא רק רוצים להטיח ביקורת) וחלקם באמת מקבלים מענה. אני חושבת שהפורום הוא מקום מתאים לזה. אם יש משהו שהוא חיובי במקצוע הע"ס, אם כבר הזכרתם את הקומונות של הרופאים או הפסיכולוגים, הוא שיש בו משהו פתוח יותר ושקוף יותר. שאנשים יכולים לפנות בלי לטפס אל מגדל השן ובלי ליפול לתוך סטראוטיפ כזה או אחר. המקצוע שלנו מסתכל בגובה העיניים (או לפחות כך חלקנו שואפים) ולכן אני לא חושבת שיהיה נכון להסתגר לנו במגדל שן משלנו, בדומה לפסיכולוגים. אני גם לא חושבת שהדיונים הרבים פה על מעמדו של המקצוע צריכים להיעשות בדלתיים סגורות. להיפך. הע"ס הוא מקצוע ציבורי, אולי אפילו פוליטי וראוי ורצוי שהציבור ידע על מעמדם של העובדים בו ועל תחושותיהם ביחס לכך. בהחלט יש מקום לדיון סגור בנושאים הדורשים סודיות אבל לדעתי, לא כתחליף לפורום הזה.

זו דווקא אחת מהסיבות

לרעיון שעלה לפתוח קומונה (אולי בנוסף) לפורום. העובדה שגם כאן אין לנו מקום "לנוח". גם כאן ממשיכים לטפל. הסקר בודק בין השאר כמה היו רוצים להשאיר גם פורום במתכונת כזו, שניתן לפנות אליו לצורך תמיכה או שאלות כאלו ואחרות, או לוותר עליו לגמרי. אני מבין שאת תשתתפי גם בפורום כללי. לגבי השאלה איך מוודאים - את הותיקים כאן אני מכיר ויכול לאשר להם כניסה(אגב, לא צריך אותי כדי לפתוח קומונה. אני חושב שכמעט כל אחד יכול לעשות את זה. תחליטו אתם). אחרים יתנו סימנים מזהים. אולי מספר רשיון שניתן לבדוק. העניין הוא שאם אנו זקוקים למקום סגור כדי להתבטא בחופשיות, עדיין איננו יודעים את מי לא להכניס. האם לא להכניס עו"סים מנהלי מסגרות מחשש שמי מכם עובד אצלם ואז התבטאות חופשית שלו עלולה לפגוע בו? אל תשכחי להכנס לסקר ולהצביע.

אם כי ישנה בעייתיות

כמו שאמרת עם מנהלים, פחד וחשש מלהתבטא בחופשיות. תמיד ניתן לשמור על האנונימיות גם בקומונה, כמו כאן (עד כמה שזה אנונימי...)

noffit

New member
בעד למרות שאשאר בחוץ

מאוד בעד. למרות שייקח לי קצת זמן להצטרף אליכם... ובעיקר חשוב שזה יהיה בנוסף ולא במקום (כדי שגם לי ישאר מקום...) ולא חייב שהקומונה תיהיה בהזדהות מלאה אפשר לבחור שם שתמיד נכנס בו. ואולי נוסיף עוד פרטים על עצמנו כמו מה תחום מומחיות, איפה עובדים, איפה למדנו וכו'

swguy

New member
...

אני חושב שאפשר בהחלט עדיין להיכנס באותם ניקים ולא חייבים, אם כי נעים ורצוי להזדהות בשם מלא. חוצמזה אני חושב שלא צריך לבדוק בציציות וגם מתעדים ללמוד שכבר מצויים בעניינים וכדומה יתקבלו בברכה. העיקר הוא תחושת ה"בית" שלנו, שהוא פרטי מספיק ואישי-אינטימי יותר...

noffit

New member
כי אינני עו"ס עדיין

לכן אשאר בחוץ.... כדי לעשות פורום או קומונה סגורה נראה לי שכדאי יהיה לשלוח לאבי ישירות או מספר רישיון ו/או אישור לימודים, אם רוצים להכניס אותי גם....:)

פודה

New member
אני חושבת שזה דבר טוב

בעיקר מבחינתי זה שנפסיק לדבר על חיפוש עבודה כי הנושא מיצה את עצמו, הבעתי את דעתי בנושא כמה פעמים בעבר, ויש לי המון סימפטיה למי שמחפש ולא מוצא וודאי שזה מעסיק אותו אבל זה מונע מהפורום להתרומם לפורום מייעץ בנושאי עבודה, המעלה דילמות אתיות ואחרות, וחלוקת מידע וכיו"ב.

tamir2006

New member
בעד

אני בעד.ץמיד נחמד כשיש עוד מקום להתבטא בו בעניינים שאתה מבין ואוהב.בכל מקרה לא נכחתי פה כמה ימים ולא ממש ירדתי לסוף דעתו של הוגה רעיון הקומונה.במה בדיוק מדובר??

למעלה