סקר בפורום

סקר בפורום ../images/Emo124.gif

בתוך שורת הכפתורים במעלה הפורום - יש כפתור של סקר שאם לוחצים אליו מגיעים לסקר בן שאלה אחת המתקיים כאן כרגע. וכמובן, אתם מוזמנים לעיין בתוצאות של הסקר הקודם שערכנו לפני כחצי שנה.

לי סהר

New member
על הסקר

נכנסתי לראות מה היו התגובות ולא הופתעתי לגלות שכולם (100%) סימנו שבכל מצב וזמן אפשר לאמר לא רוצה. ורציתי להגיד שאילו שאלתם אותי את השאלה הזאת לפני מספר שנים הייתי עונה אותה התשובה. אך מבטיחה אני לכם שבזמן אמת לא הייתי מעזה לאמר לא רוצה ובטח לא כשהוא כבר התחיל. מה שרציתי לאמר פה הוא שסקר זה דבר שמבקש תשובות מהראש מההגיון הנלמד אנחנו לומדות מה נכון ומה לא. אבל האם אנו גם מרגישות (!) כך? האם אנו מאמינות מספיק לעצמינו שמותר לנו ושזה הכי נכון בעולם להפסיק משהו שלא נעים לנו, האם? אני לא בטוחה. לכן אולי צריך להוסיף עוד פסקה/שאלה כדי לקבל מושג אמת לאיך בנות ונשים מתנהגות. לבנה

לי סהר

New member
למנוע אי הבנה

דברי לא התכוונו לביקורת אלא רק לביטוי מחשבות שעלו בי מהסקר. לבנה

אני מאוד מסכימה

אנשים "מחונכים" היום לענות את התשובה ההיא, ה"נכונה". אבל אולי יותר מאשר להשיג תשובות לשאלה, אולי עצם החשיבה על השאלה יש לה ערך...

נשרזהב

New member
דעתי בנושא..

אני הצבעתי כמו כולם, שמותר לומר לא בכל שלב.. אך מאוד מאוד קשה ליישם את זה. מאוד. אני חושבת שזה מן תהליך ארוך, בייחוד כשמדובר בניפגעי תקיפה מינית, תהליך ארוך להחריד.. וזה מתבטא בכל המישורים בחיים.. לא רק בשטח הזה. .. אני חושבת שזה כבר הרבה מעבר לאסרטיביות גרידא. .. בכל אופן, רעיון מצויין, הסקרים הללו. רעיון טוב לדיונים.. וגם נותן קו למחשבה, והכי הכי..בודק לי איפה אני ממוקמת בטבלת הציפיות שלי ממני. .... צוות מקום, יישר כוח, בכל המישורים, בכל הפורומים.. חשובה העבודה שלכם. .. נשרזהב, שאוהבת לקשקש..

תודה על החיזוקים ../images/Emo134.gif

עושים מה שאפשר כדי שיהיה לכולם מקום בטוח לדבר בו ולפתוח את הדברים. ונכון, התשובה ה"נכונה" לא מעידה בהכרח שכך נוכל להתנהג במצב אמיתי, אבל אני חושבת שגם לתת תשובה כזאת, להתחייב במובן מסוים בפני עצמי שאני שואפת להגיע למקום כזה, יש בכך חשיבות רבה. לא ככה?

לי סהר

New member
בהחלט ככה

כפי שכתבתי שגם בעברי, הרבה שנים אחורה הייתי נותת תשובות "מאוד חכמות" אך בשטח זה היה שונה. אבל עם השנים באמת הגעתי לזה! ובאמת אמרתי "אל תיגע בי, לא רוצה" והתכוונתי לכך בכל ליבי, כלומר כמו שאמרת ההבנה מביאה בסוף את הדברים להיות אמת פנימית. לבנה

למעלה