סקר ב-CNN על Star Trek!

Locutus

New member
סקר ב-CNN על Star Trek!

Do you consider yourself a Star Trek fan? http://www.cnn.com/POLLSERVER/results/27800.exclude.html הצביעו בהמוניכם!

Bajoran Priest

New member
מעניין... כמה הערות

באיזשהו קטע, די בהתחלה, הוא כותב שם שריק ברמן היו אחראים לפאשלות כמו "אנטרפרייז" ו- "וויאג'ר", אבל אסור לשכוח שהם פיקחו על כמה מהשנים הטובות ביותר של סטאר-טרק עם "TNG" ו- "DS9". חבל בעיני שאנשים נוטים לעשות הכללות כאלה. קודם כל, מה, זה עובדה מוגמרת ש"וויאג'ר" או "אנטרפרייז" היו פאשלות? סליחה, אבל יש אנשים שאחת או שתי הסדרות האלה היא סדרת הטרק האהובה עליהן, או שלכל הפחות נהנו מהן מאוד. מבחינת ההפקה, לפחות, וויאג'ר היא בטח לא כישלון- 7 עונות ברייטינג סביר זה הישג ראוי בהחלט, שהמון סדרות טובות לא מתקרבות אליו. שנית, מצד שני, זה לא מדויק בכלל לומר שברמן ובראגה פיקחו על DS9. לבראגה, קודם כל, לא היה שום קשר ל- DS9 וואט סו אבר. הוא לא כתב ולא הפיק אפילו פרק אחד בודד מהסדרה הזו. תפקידו של ברמן, בסדרה, עד כמה שאני יכול לשפוט, גם לא היה גדול במיוחד. אמנם, הוא יצר את הסדרה יחד עם מייקל פילר (ולך תדע למי מהשניים מגיע יותר קרדיט בעיצוב הקונספט הראשוני, הדמויות, וכו'). אבל בהמשך הוא כמעט לא כתב ולא ביים שם פרקים בכלל. הוא נקרא אמנם Executive Producer, אבל החל מהעונה השלישית היה עוד Executive Producer, איירה סטיבן בר, שהיה למעשה אחראי על הסדרה. אנשים נוספים השפיעו על הסדרה: רוברט היוויט וולף, רונלד ד. מור, האנס ביהמלר, רנה אצ'בריה, ואחרים, אבל לא ריק ברמן. למיטב שיפוטי, השם שלו נותר שם רק בתור "מפקח על" מטעם פאראמונט, כשבמקביל הוא גם מפקח על וויאג'ר, ובעיקר עסוק עם הסרטים של "הדור הבא". רק רציתי להעמיד דברים על דיוקם (עד כמה שניתן).

DDN

New member
VOYAGER וDS9 הן שתי סדרות הטרק

החביבות עליי (כשחלל עמוק היא במקום הראשון ללא ערעור) בהחלט היו לחלל עמוק כותבים מצויינים, וכן, ברמן ופילר חתומים גם על חלל עמוק וגם על וויאג'ר. אפשר לומר שוויאג'ר היא נסיון של לשלב עלילה מרכזית ומתמשכת, עם סדרה כמו "הדור הבא", ולדעתי היא נסיון מוצלח. איירה סטיבן בהר מדבר בכל תוספות הDVD של DS9, ונראה פשוט כטרקי שיודע מה הוא רוצה לעשות ואיך לעשות את זה בשביל להוציא סדרה מגניבה. בתור אחד שלא ראה אנטרפרייז מעבר לעונה הראשונה, אני גם לא חושב שהיא נכשלה. נתקלתי בלא מעט אנשים שטוענים שהעונה הרביעית שלה הייתה מצויינת. זה הכל פראמונט אשמים.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo13.gif כן אבל,

אמנם, ריק ברמן ומייקל פילר חתומים על יצירת חלל עמוק תשע ו-וויאג'ר (במקרה של וויאג'ר, יחד עם ג'רי טיילור), אבל למעשה פילר תפקד כ- Executive Producer תקופה קצרה בלבד בשתיהן (סביבות השתי עונות). ריק ברמן אמנם נשאר אקזקיוטיב לכל אורכן, אבל לטעמי זה בעיקר על תקן "משגיח" מטעם פאראמונט, כשאת העבודה היצירתית עשו, לרוב, אחרים. כדאי לשים לב שהסדרה היחידה שבה הוא באמת כתב הרבה פרקים הייתה "אנטרפרייז". כל זאת מבלי לגרוע דבר מהזכויות השמורות לברמן ופילר, שניהם עשו עבודה טובה מאוד, רוב הזמן, לדעתי, והביאו את סטאר-טרק למקומות שבהם לא דרכה כף רגלו בעבר, וכו'.

Locutus

New member
לא צפית ב-TNG?

אין בכלל מה להשוות. לדעתי TNG היא BY FAR הסדרה הטובה ביותר, ואני מתכוון גם לסדרת הטלוויזיה הטובה ביותר. אי פעם.

Bajoran Priest

New member
אתה יודע

יש אנשים עם דעות שונות
ויש לי שאלה אליך: אתה צפית בכל הסדרות ששודרו, אי פעם? ואם לא, איך אתה יודע ש- TNG היא הסדרה הטובה ביותר?

itstzar

New member
אבל משה, בחייך, TNG הכי טובה,

זה אקסיומה, אתה אמור כבר לדעת את זה, לא?

Bajoran Priest

New member
../images/Emo12.gif ואני לתומי חשבתי

ש"מסע בין כוכבים" דוגלת בניפוץ דברים מובנים מעליהם, התמודדות עם דילמות וקשיים, הערכה מחדש של אקסיומות, של הסדר החברתי, של גבולות הדימיון והיכולת האנושים, וכל מיני דברים כאלה. מסתבר שטעיתי, תודה על התיקון

Bajoran Priest

New member
לא סדרות הטרק...

שאלתי בנוגע לכל סדרות הטלוויזיה, אי פעם. בהודעתך הנ"ל קבעת ש- TNG היא הטובה מביניהן. על כן, שאלתי הם הדיעה הזו מבוססת על צפייה בכל הסדרות ששודרו, אי פעם.

DDN

New member
צפיתי ואני מסכים

TNG היא אכן סדרת הטרק הטובה ביותר, כלומר, עד שבאו חלל עמוק תשע וויאג'ר והשאירו אותה במקום השלישי. מבחינת הסדרה הטובה ביותר בטלויזיה? אני שם את עקרות בית נואשות ואת אבודים הרבה לפני וויאג'ר והדור הבא (חלל עמוק תשע הולכת אצלי ראש בראש עם ההתמכרות לאבודים ועקרות בית)

Bajoran Priest

New member
../images/Emo13.gif כמה דברים

ראית "באפי" ? אני חושב שיש סיכוי טוב שתאהב אותה גם. אולי תכין לך איזה מרתון בדרך
בכל אופן, בפרספקטיבה עכשווית קשה לי לקבוע איזה סדרה אהובה עליי יותר, "הדור הבא" או "וויאג'ר". הדילמה היא כזו. "הדור הבא" היא ללא ספק סדרה מקורית יותר מ"ווייאג'ר". היא השפיעה על עולם הטרק הרבה יותר ממנה. במובנים רבים, היא גם הייתה סדרה "רצינית" יותר, ועל כן אני גם נוטה להתייחס אליה יותר "ברצינות". אני אשב לחשוב ולנתח מה קרה בין הרומולנים, הקלינגונים, הפדרציה והקרדסים ב"הדור הבא", אבל אני אקדיש מעט מאוד מחשבה לקייזון, וידיאנים, או אפילו הבורג בוויאג'ר. אל וויאג'ר אני מתייחס יותר בקלילות, כאל מעין "קינוח" אחרי הדברים הרציניים יותר של עולם הטרק. אבל, כמעט ללא ספק יותר "כיף" לי לראות וויאג'ר מאשר הדור הבא. אני גם יותר מתחבר לדמויות בוויאג'ר מאשר לדמויות בהדור הבא. ולכן, בדרך כלל אני יותר נהנה מצפייה בוויאג'ר מאשר בצפייה בהדור הבא. דילמה. מזל שיש את חלל עמוק תשע

DDN

New member
תשובות

א. אני סרבן באפי ואנג'ל. ראיתי כמה פרקי אנג'ל ובאפי, אני לא אוהב את הערפדים שלהם (וגם לא את אלו של V:TM), אז אני לא מתכנן צפייה בסדרות הללו. ב. הדור הבא רצינית יותר מוויאג'ר, זה מה שאהבתי בוויאג'ר, לקחו את עצמם בהומור, הדמויות עגולות יותר ולכולן זמן במה שווה. פיקארד היה כמעט רובוט בעיניי (מגרעה מכוונת, לא מקרית לדעתי) אבל אני מעדיף מתלהמים כמו בן סיסקו, או מתלבטים כמו קתרין ג'יינאווי. כשתשב לחשוב מה קרה בין הרומולנים, הקלינגונים, הפדרציה והקרדסים, לדעתי אתה תתבסס יותר על החומר שחלל עמוק סיפקה לנו מאשר "הדור הבא". הפרנגים וגם הקרדסיים היו די חד מימדיים שם לדעתי. אבל כן, וויאג'ר היא קינוח לארוחה שבה חלל עמוק תשע היה המנה העיקרית (מצד שני, זו מנה עיקרית שאחריה לא תרצה קינוח כדי להישאר עם הטעם שלה) חלל עמוק תשע שולט!

Bajoran Priest

New member
עוד כמה דברים

א. חבל
עזוב את הערפדים, הערפדים הם עניין שולי בסדרה. הרשה לי שוב להמליץ לך על הסדרה- אם אני פחות או יותר קולט את הטעם שלך, ייתכן מאוד שתאהב אותם. אם אותם פרקים שראית הם מהעונה הראשונה של באפי- אז אדרבא, הם לא מייצגים את שאר הסדרה נאמנה. דאטס יור פיינר וורנינג ! ב.מממממ.. גם אני אהבתי את זה שוויאג'ר לא לקחו את עצמם יותר מדי ברצינות. זה היה כיף. מצד שני, אני תוהה האם לא לקחו את עצמם יותר מדי לא-ברצינות. קצת. זה לא הפריע לי לראות אותה, אבל זה משפיע על "המדרג" שלה בעיני. בקשר לפיקארד, אני לא חושב שהוא רובוט. היו בו איכויות רגשניות מודחקות, שהתפרצו מדי פעם. אני מניח שזו אחת הסיבות שרבים אוהבים אותו כל כך. ג. נכון. אין ספק. בהחלט. רוב החומר "החם" על היחסים ביניהם מגיע מ"חלל עמוק תשע". "הדור הבא" בעיקר מספקת רקע בהקשר הזה. אבל בכל זאת, היה משהו בהתנהלות של היחסים גם "בהדור הבא" שהיו לו אותן איכויות גרעיניות. נדמה לי. אולי. בהקשר לפרנגים, ברור שהם היו חד-ממדיים ב"הדור הבא" לכן בכלל לא הזכרתי את זה
גם בהפקה של הסדרה הבינו את זה.

AKIRA972

New member
למה זה כשיש את זה---->

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3312468,00.html

למעלה