סקר גיאוגרפיה בערוץ 1: השמאל נחלש

ערב רב

New member
סקר גיאוגרפיה בערוץ 1: השמאל נחלש

מפלגת שרון שומרת על כוחה אך זאת בשל נדידת קולות מהעבודה אליה וממנה אל הליכוד, כך שבסופו של דבר גוש השמאל מצטמצם ל-74 ח"כים בלבד: קדימה - 35, העבודה - 19, שינוי - 6, מרצ - 5, הערביות - 9. והליכוד גדל ב-40% ל-18 מנדטים. כלומר, נראה שאפקט פרץ מסתמן דווקא כשלילי ומבריח קולות אל שרון, שמצידו מאבד קולות לליכוד עקב חבירתו לשמאל (פרס, רמון ואיציק), בקיצור, יש ניצנים של חזרת השפיות לציבור הישראלי.

shay or eli

New member
בסקרים פרס עומד בראשות העבודה.

אגב, בעקבות המעבר של דליה איציק ושמעון פרס לשרון, אני צופה ירידה בכוחה של קדימה.

ערב רב

New member
לא נכון, היה סקר שחזה במדויק

את הנצחון של פרץ ואין ספק שכל הסקרים חזו את מגמת הסחף לעבר פרץ לאורך זמן. אני צופה שיועצי שרון הגיעו למסקנה שהם סחטו את האלקטורט של הליכוד עד הסוף ואת השליש הימני שלו שהתנגד לגירוש הם לא יוכלו לכבוש ולכן פנו לאיסטרטגיה חדשה - שימור האלקטורט הנוכחי שלהם ונסיון לגניבת קולות מפרץ (ע"י פורשי העבודה פרס, רמון ואיציק) ושינוי (רייכמן), וזה אכן משתקף בסקר שבלי ספק מראה שחלק מבוחרי הליכוד שעברו לשרון חזרו לליכוד לאחר שראו את הצטרפות רמון שמצידו לקח מצביעים מהעבודה, ואני מעריך שהמגמה הזו תלך ותתחזק. הליכוד רק יכול לעלות מה-13 מנדטים בסקרים.

shay or eli

New member
כל הסקרים שלפני הפריימריז בעבודה

חזו נצחון של פרס. שני המדגמים חזו תוצאות שונות - רשת ב' באמת צדקה אם אני לא טועה. בכל אופן, אני מאמין שקדימה תיקח בעיקר בוחרים מהליכוד. אבל יכול מאוד להיות שהיא תגמור כמו מפלגת המרכז של מרדכי ומרידור, יש לזה די הרבה סימוכין בהיסטוריה של ישראל. מה שבטוח - מבחינת השמאל, הכנסת ה- 17 תהיה יותר טובה מהכנסת ה- 16, אפילו אם נשאר באופוזיציה.

ערב רב

New member
כל הסקרים חזו את מגמת הסחף לפרץ

שבסופו של דבר הספיק לו בקושי רב, כך שאינני חושב שהסקרים יום קודם שגויים מבחינה זו.

shay or eli

New member
נו, שיהיה.

בסקר של מינה צמח הבוקר דווקא מסתמנת מגמה הפוכה לסקר של ערוץ 1: העבודה וקדימה צומחות במנדט, והליכוד יורדת מ- 13 ל- 10 מנדטים (היא הופכת למפלגה הרביעית בלבד - לש"ס יש 11 מנדטים). אם אתה מאמין בסקרים, איך הסקר הזה משתלב בניתוח שלך?

ערב רב

New member
כנראה שאחד מהסקרים שגוי מתודולוגית

אי אפשר להסביר פעם של 80% בתוך יום בדרך אחרת.

למעלה