סקר- גן עירייה

סקר- גן עירייה

אמנם רק התחלנו את השנה הנוכחית אך אני כבר חושבת על השנה הבאה. מסתבר שאצלנו בעירייה השנתונים של טרום טרום וטרום מאוחדים יחד בגן. איתי ותמיר ילידי נובמבר ויהיו הכי פיצים (בני פחות מ3) אז בהתחלה זה הבהיל אותי מאוד אל כעת אני מתלבטת אם יש בכך יתרונות ואשמח לשמועה מכן...

1. האם אצלכם בעירייה יש איחוד שנתונים?
2. באיזה גיל נכנסו הילדים לגן עירייה? ואיך הייתה ההסתגלות?
3. האם את רואה יתרונות באיחוד שנתונים או לחילופין מה החסרונות לדעתך?

תודה מראש לכל העונות!

לא יודעת אם אצלנו יש איחוד שנתונים

אבל יודעת שבכל גני העירייה מקבלים מגיל שנתיים ו10 או משהו כזה אז הגיוני שהם יהיו עם ילדים שגדולים מהם בכמעט שנה. אצלי בן 3 ושבעה חודשים והתחיל עכשיו גן עירייה. יליד פברואר אז היה לנו מזל ונחסכה מאיתנו הדילמה ונשארנו עוד שנה בגן פרטי כי לא היתה אפשרות לגן עירייה.

מה שכן רציתי לומר לך שבעיני מה שחשוב זה הילד עצמו. בעיני למשל הילד שלי לא היה בשל לגן עירייה לפני שנה, אבל לעומת זאת אחיין שלי שגדול ממנו בחודשים ספורים בלבד וכן התחיל בשנה שעברה גן עירייה בגיל שנתיים ו10, אבל היה מאוד גדול פיסית ומאוד מפותח, והיה צפוי שישתלב בלי בעיה בכלל, וכך אכן היה
. לכן בעיני מה שחשוב זה הילדים הספציפיים שלך ומה שנכון עבורם. וכן לדעתי זה תלוי גם הגננת ועד כמה היא מסוגלת ״להוביל״ את הילדים בתהליך ולדאוג שלא ילכו לאיבוד.
המון בהצלחה!!!

matyc

New member
כן גם אצלנו

יש אצלנו בגן ילדים מגיל 2.10 3 כאלו עד 4.3 שזה הרוב
אני הכנסתי את הבנות לגן עיריה רק השנה שהן בנות 3.9 ילידות דצמבר אני חושבת שגיל 2.10 זה קטן מידי לגן עיריה

אני הכנסתי השנה לגן עירייה בגין 3 וחודשיים

והאמת קשה מאד
הם היו גמולות לגמרי ועכשיו יש רגרסיה
הם גם רגילות לשון צהוריים ועכשיו בצהרונית לא ישנים
הם עדיין בוכות בבית ולא רוצות ללכת לגן
ואני עדיין קשה לראות שאין כמו החום של גן פרטי
הם ביחד בנתיים בגן , יש פלוס לזה וגם מינוס
אבל אני לא יכולתי לשחרר עדיין

ונדי10

New member
אצלי הילדודס בני שנתיים ועשר ובגן יש

ילדים משנה שעברה (בני 4), אותי זה מאד הפחיד כשראיתי אותם, זה נראה כאילו יש פער ממש גדול בין הגילאים, אבלל רב הילדים בגן הם בגיל של ילדי ככה שהם לא במיעוט. אם כבר לדעתי דווקא הגדולים יותר סובלים מהעניין כי רב התכנים מתאימים לגילאים הקטנים יותר.שנה הבאה המצב יהיה הפוך ורב הילדים יהיו גדולים או שיאלצו לפתוח גן נוסף. בינתיים לא נראה שאצל הקטנים זה מעורר איזושהי בעיה. אבל כזכור מהשירשור הקודם שלי בעניין כל גני המועצה האלה לא חביבים עלי :)

זה לא ממש איחוד שנתונים, זה פיצול של שנתון

טרום חובה- הגדולים שבו יהיו בגן חובה (במשך שנתיים), והקטנים שבו יהיו שנה אחת יחד עם ילדי טרום טרום, ורק בשנה אח"כ יעברו לגן חובה, כך שבעצם מדובר בגנים דו שנתיים.

היכן זה "נחתך"?
תלוי במקום שנשאר בגני חובה (הרי יש גם כאלה שלא עולים לכיתה א' ונשארים שם עוד שנה..)
זה דינאמי, אבל בד"כ מדובר במחצית השנתון.

אני חושבת שזה לא רע בכלל, כי הגדולים של טרום חובה כבר בשלים לעסוק בתכנים של גן חובה, וכך נמנע מהם לעבור כל שנה לגן אחר, והקטנים של השנתון ירגישו במשך השנה הזו עם הטרום טרום מה זה להיות הכי גדולים בגן (מה שכנראה לא יהיה שוב בהמשך, כי לכיתה א' רובם יעלו ממרומי המחצית השניה של השנתון..
).

יתרון נוסף הוא שאם משאירים שנה נוספת בגן חובה במקום להעלות לכיתה א', הילד נשאר עם ילדים רבים שכבר היו איתו בגן בשנה שעברה (הגדולים של טרום חובה) וכך הוא לא מרגיש ש"כל החברים עלו לכיתה א' ורק אני נשארתי לבד בגן".

בקיצור- אני בעד, למרות שברור שהשיקולים של העיריה הם קודם כל כלכליים, ולא מה שאני ציינתי לעיל.

ושכחתי לענות על שאלתך לגבי גיל כניסה

אצלי היו בני ארבע/ שלוש ושמונה חודשים כשנכנסו לגן עיריה, כך שאני לא יודעת מה זה גן עיריה בגיל שנתיים ועשרה חודשים.

במבית5

New member
עונה

שלי ילידי דצמבר ובאמת הכי הכי פיצים. נולדו ביום הלפני אחרון של הזכאות (כ"ט בכסלו כשהיום האחרון הוא ל' בכסלו).
בני שנתיים+9 והכנסתי אותם לגן עירייה בלב כבד (אך אופטימי
) בעיקר מסיבה כלכלית. הם לא בצהרון. בגן עד 14.

אצלנו יש איחוד שנתונים. נראה לי שכך זה בכל המדינה. למרות זאת, בגלל הביקוש העירייה פתחה גן חדש וריכזה את כל צעירי השנתון בגן זה, כך שממש כולם בגן שלנו הם קטנים - כלומר ילידי ספטמבר-דצמבר ולרובם עדיין לא מלאו 3. אני חושבת שזה טוב והתמזל מזלנו. אני יודעת גם שעיריות בד"כ משתדלות לרכז בגן אחד גילאים דומים ושלא יהיו פערים גדולים מדי.

לא יודעת מה דעתי לגבי האיחוד. אני מניחה שיש לזה יתרונות וחסרונות. היתרון שיש ממי ללמוד ואת מי לחקות - שזה יכול להיות לחיוב ולשלילה

אצלנו עדיין יש קושי בבקרים, אם כי לא גדול. ציפיתי ליותר גרוע, גם כי יצאו ממסגרת קטנה של משפחתון בן 6 ילדים. אני מאמינה שזה ישתפר אחרי החגים. בינתיים הרי לא היו ימים רבים של גן.
אני מקווה ומאמינה שהילדים יסתגלו במהרה.

הבנתי את האיחוד שנתונים

המדינה עשתה חוק חינוך חינם מגיל 3 ולא הוסיפה גנים אז את מה שהיה קיים פשוט מפוצצים......
ניראה לי שננסה לקראת השנה הבאה לרכז כמות של קטנים באותו גן שזו לא בעיה כי יש איתנו לא מעט ילידי ספט', אוק', נוב' ואפילו דצמ'.

לא ניראה לי שתהיה לקטנים שלי בעיה, השנה הם הסתגלו בלי בעיה (ממשיכים באותו מעון עם כיתה חדשה וצוות חדש) ואפילו נראה שהם עוזרים לחדשים להסתגל.
אחד גמול ומאתמול הגננת אמרה שתהליך ההסתגלות בגן לקראת סיום כך שהיא אפילו תתפנה לתת לזה יותר תשומת לב והשני בתהליכים כך שגם זה אמור להיות די מאחורינו.
בקיצור אני לא דואגת רק רוצה שלא יפלו בין הכיסאות של המערכת!

תודה לכל העונות עזרתן מאוד

אני כבר רואה איך החופש הבא במקום גמילה מחיתולים יהיה גמילה משנ"צ

הבנתי שזה אמור לבוא לידי ביטוי בלילה במקום שזה אומר שהם יפלו ב18:00 אז לא יהיה הרבה זמן איכות עם אמא אבל לא נורא...

במבית5

New member
זה לא בדיוק נכון

דווקא בעיר שלנו הקימו די הרבה גנים חדשים מאז השינוי בחוק,
והדבר נכון גם לגבי ערים סמוכות ואני מאמינה שכך ביתר המדינה.
אין דבר כזה "מפוצצים" גנים. התקן הוא עד 35 ילדים בגן, ונדמה לי שכך זה היה גם לפני כן.

את השיבוצים עושה העירייה והיא לרוב לא ממש מתחשבת שהעדפות/בקשות/בחירות גנים וכו', כך שזה לא הנסיון *שלך* לרכז קבוצות ילדים, אלא שלהם. אני מאמינה שהם עושים כמיטב יכולתם לשבץ באופן הגיוני, אבל היי מוכנה גם להפתעות הזויות. כבר נתקלתי בכאלה.

בכל אופן, יש לך עוד זמן לכך

לגבי השנ"צ - שלי היו קודם במשפחתון וגם שם וגם בבית ישנו בצהריים שעתיים-שלוש. אחת הסיבות שהחלטתי לא לרשום לצהרון היא חשיבות השנ"צ עבורם.
אבל, שימי לב, לא גמילה ולא נעליים. לילדים יש את הדרך שלהם.
שלי, כאמור רק בני שנתיים+9 והחל מהיום הראשון של החופש שלהם באוגוסט הם החליטו לוותר מעצמם על השנ"צ.
לא הכי קל לאמא, יש לציין...
אני משכיבה אותם לישון ב-19, אבל הם יכולים גם למשוך יותר.
גם אני פנטזתי על חזרה לימי ההשכבה ב-18, כמו כשהיו קטנים יותר,
אבל לילדים האנרגטיים תוכניות משלהם...

מסכימה לגבי השנ"צ

הבנות שלי שתיהן הפסיקו לישון שנ"צ בחופשת אוגוסט של גיל 2.9
אמנם לא כיף גדול להורים - ואמנם היו ימים שהיו עייפות אבל בחצי שנה הראשונה היו ישנות שנ"צ בשישי שבת ומשלימות על כל השבוע - מה שהיה מעולה לנו!
כך שלמרות שנשארו בגן פרטי- הגננת היתה מעלה אותם לילדים שהגיעו לצהרון כי הן לא הסכימו לישון
כך שיתכן שהם יחליטו לבד לוותר על השנצ

במבית5

New member
כולי קנאה
איך הצלחת לשכנע אותן לשנו"צ

בשבת?

אשמח לעצות

שלי מסרבים בתוקף, כי כבר התרגלו... למרות שכן יש להם משברי עייפות מדי פעם.

עומדת בפניי החופשה שלהם בת שבועיים שאין לי מושג איך אשרוד אותה ימים שלמים לבד איתם בלי שנ"צ באמצע

הן פשוט היו מותשות מהשבוע בגן

אז לפעמים זה הלך חלק ולפעמים לא. לפעמים נרדמו באוטו בדרך הביתה (ולכן שווה לפעמים אחרי הגן ביום שישי לעשות עוד סיבוב או בשבת אם יוצאים החוצה לחזור סביב הצהרים ושירדמו באוטו.
ולרוב הן כבר היו מרוחות...
אבל כיום אין סיכוי....נ

matyc

New member
בואי נאחד אותן ביחד ונלך לישון בסופי שבוע

אני עדין מחפשת את המקום של הבטריות לשפני אנרג'יג'ר שלי להוציא קצת את הבטריות שאני אוכל לשנצ בסופי שבוע

בשמחה- אצלנו לא נרגיש עוד 2...

הטעות שלי שעשיתי עוד תאומים - אז שוב יש תינוקות שלא תמיד מסונכרנים לשנ"צ...

זה ממש לא קשור לחוק חינוך חינם מגיל 3, וזה

היה קיים כבר הרבה לפני כן (יש לי ילדה גדולה יחסית כך שאני זוכרת
)

בכל מקרה בשנה הבאה את מאוד תהני מכך, כי ילידי סוף השנתון שלך וחבריהם יהיו בטרום חובה, ולכן יהיו בין הגדולים בגן (יחד עם הטרום טרום שיהיו הקטנטנים) שזו חוויה נהדרת, בטח לקטנטני השנתון שלא רגילים לכך בד"כ...

matyc

New member
דווקא אצלנו הם 27 ילדים

ואיחדו שנתונים בגלל שהכיתה קטנה יחסית
וברחובות הקימו מלא גנים חדשים

ונדי10

New member
המממ לא תופס אצלי העניין הזה לצערי.

אחד כבר ויתר על השנצ ועדיין ער ואנרגטי עכשיו (20:45)...
הוא הסתגל לעניין במהירות שיא. אח שלו עדיין צריך את השינה והולך לישון באותה שעה כמו קודם.

למעלה